Thuis workout bovenlichaam
Gemiddeld Workouts

Thuis Workout Bovenlichaam

Door

Ik heb super veel workouts online gezet, maar eigenlijk helemaal niet zo veel voor het bovenlichaam! Ik vond het dus ook tijd voor een nieuwe. We trainen vandaag onze rugspieren, borstspieren, armen en schouders. Deze workout is geschikt voor gemiddelde sporters, maar is ook prima aan te passen als jij een beginner of een gevorderde sporter bent.

Thuis workout bovenlichaam

Voor deze workout heb je twee flessen van 1,5 liter nodig, gevuld met water. Die gaan we als gewichtjes gebruiken. Natuurlijk kun je ook dumbells gebruiken als je die in huis hebt. Omdat niet iedereen gewichtjes in huis heeft, doe ik het met flessen. Ook heb je een matje nodig als je op je knieën wilt steunen voor de push-ups. Een vloerkleed werkt trouwens ook prima in dit geval! Tenslotte heb je iets nodig waar je op kunt steunen, bijvoorbeeld een stoel of de randje van je bed.

Houding en niveau

Deze workout is geschikt voor ‘gemiddelde sporters’. Maar ja, wat is gemiddeld? Ik vind het daarom altijd ontzettend belangrijk dat je de training aanpast aan jouw eigen niveau. Je kunt bijvoorbeeld flesjes van 0,5L gebruiken als je een beginner bent. Ben jij een gevorderde sporter? Dan kun je zwaardere dumbells van 2kg of zelfs 3kg nemen.

Luister daarnaast goed naar mijn tips voor je houding. Als je ergens stekende pijn voelt, stop dan en bescherm jezelf. Het kan ook handig zijn om de oefeningen voor een spiegel te doen, als dat mogelijk is. Dan kun je extra je houding checken.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze workout vindt! Ik voelde de spieren van mijn bovenlichaam flink branden na het doen van de oefeningen.

Heel veel succes en vergeet niet te genieten ;).

Groetjes, Marloes

Ga jij deze workout doen? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond. 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. MarionHak 4 jaargeleden

  Leuk Marloes! Kan hem gelijk inmeten in mijn schema. Een beetje body pump achtig is ie. Super leuk! Heel veel plezier in je witte broodsweken toegewenst.
  Liefs, MarionHak

  Reageer
 2. SabrinaDN 4 jaargeleden

  Hey Marloes,
  Pittige workout waar ik toch enkele rustpauzes voor mezelf moest inlassen!
  Een favoriet om te trainen heb ik niet maar ik doe wel het liefst oefeningen voor de billen.
  Je kan al raden waarom 😉
  Groetjes,

  Reageer
 3. Annet 4 jaargeleden

  Heerlijk mijn bovenlichaam getraind, dit kon ik mooi doen omdat ik met mijn voet in het gips zit.

  Reageer
 4. Ton 4 jaargeleden

  Hallo Marloes,
  Sinds een half jaar ben ik actief deelnemer aan jouw diverse workouts. Naar behoefte selecteer ik mijn eigen programma’s. Naar gelang de zwaarte van de oefeningen kies ik de ene keer voor gemiddeld en de andere keer voor gevorderden. Als 81-jarige moet ik soms wel eens een tandje terug schakelen en het tempo aan mijn eigen mogelijkheden aanpassen. Geen probleem, want op de site kan ik zelf de nodige korte pauzes inlassen. Jouw manier van aanpak, lesgeven en persoonlijkheid spreekt mij zeer aan. Het is alsof je in mijn kleine fitnessruimte als personal trainer voor me staat. Ik hoop nog lang op deze voet door te kunnen gaan.
  Mvrgr
  Ton

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Wow Ton, wat een geweldige reactie! Je maakt mijn dag. Ik hoop van harte dat ik als 81-jarige ook nog steeds lekker actief kan zijn. Heel erg bedankt voor je enthousiasme. Hartelijke groet, Marloes

   Reageer
 5. Sanne 2 jaargeleden

  Wat een leuke work out! Even wat anders dan anders. Ik heb een zwaar auto ongeluk gehad en trainde bij de fysio o.a veel m’n bovenlichaam. Nu is de fysio gesloten en kan ik jouw workouts doen. Bovenlichaam nu zeker m’n favoriet omdat ik merk dat ik minder pijn heb in het dagelijks leven 😊 Top!

  Reageer
 6. Hilde 2 jaargeleden

  Dit is een lekkere pittige en gevarieerde workout voor het bovenlichaam. Hier houd ik van en heb ik het gevoel dat ik echt wat gedaan heb. Daarna even de workout buikspieren zwaar en dan nog even rekken en strekken en de dag kan beginnen! Bedankt Marloes, je doet het echt goed!

  Reageer
 7. Leen en Matheo 2 jaargeleden

  Het was een pittige workout en dit met gewone waterflessen pfff! Wij trainen het liefst arm en buikspieren. Tot binnenkort !!

  Reageer
 8. Hendriek 2 jaargeleden

  Heerlijk weer. Ik train het liefst fullbody!

  Reageer
 9. Marjaja 2 jaargeleden

  Deze workout vervangt mijn lymfedrainage therapie!!! Heerlijk om zelf thuis te kunnen trainen. Dank Marloes.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.