| 5 september 2014

Super Effectieve HIIT Workout van 8 minuten!

Ik heb jullie al eerder verteld over de effectiviteit van High Intensity Interval Training (HIIT). Kort gezegd bestaat een HIIT workout uit korte periodes van keihard werken, gevolgd door een korte periode van rust. De hartslag stijgt meerdere keren in de training sky-high en moet daarna weer snel dalen. Hierdoor werk je super effectief aan je conditie én verbrand je veel calorieën. Het voordeel van de workout hieronder is dat hij maar 8 minuten duurt. Het nadeel……het is wel even keihard werken!Als je weinig tijd hebt om te trainen, is zo’n workout ideaal! In hele korte tijd train je mega effectief. Ik probeer altijd om korte en langere workouts te variëren, om zo allround mogelijk te trainen.

De 8 minuten van deze training, werk je 3/4 van de tijd super hard en heb je 1/4 rust. Omdat de intensiteit zo hoog ligt, is het heel belangrijk om vooraf een warming up te doen. Je kunt een aantal minuten joggen op de plaats, of je kunt mijn warming up routine doen voordat je start.

Vervolgens doen we 4 verschillende oefeningen. Voer zo zo snel mogelijk uit, maar je moet het natuurlijk wel 45 seconden kunnen volhouden.

1. High Knees: Sta rechtop en trek je knieën om en omhoog.

High knees

2. Burpees: Sta rechtop, plaats je handen op de grond, spring met je voeten naar achteren in de plankhouding, maak een push-up, spring weer naar voren met je voeten en spring omhoog.

Plank

3. Jump Squats: Maar een squat door je knieën te buigen met je billen naar achteren. Je knieën mogen niet voorbij je tenen komen en je houdt je rug recht. Maak vervolgens een sprong en zak gelijk weer in de squathouding. Sorry voor de blurry foto ;).

Squat jump

4. Mountainclimbers: Sta in de plankhouding, met je billen in één lijn met je schouders en je enkels. Plaats één voet naar voren en wissel deze zo snel mogelijk af met je andere voet.

Mountainclimber

Deze workout is kort, maar super heftig! Hij geeft je stofwisseling echt even een flinke boost, zodat je lichaam aan het verbranden gaat. Na de workout zal je hartslag nog vrij lang wat hoger zijn dan normaal, waardoor je ook na het trainen nog calorieën verbrandt.

Zweet

Na 8 minuten was de foto hierboven het resultaat :). Flink gezweten dus! Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze training vinden!

Groetjes, Marloes

Kende jij HIIT al? Ga jij deze workout doen?

18 reacties

 1. Heey Marloes! Ik heb een vraag.. kun je zo’n soort oefening of bijvoorbeeld de crosstrainer buiten je 3x sporten in de week doen? Ik zie weleens mensen die bijna elke dag sporten maar je moet toch 2 dagen ertussen hebben zitten zodat je conditie word opgebouwd?
  Ik zou graag wat meer willen sporten, ook omdat ik nu weer tijd heb, maar ik hardloop 3x in de week. Heb jij nog tips?

 2. Deze was zwaar! Helaas moest ik een beetje smokkelen volgende keer ga ik het weer proberen! Het zal elke keer wat makkelijker gaan! 🙂

 3. Hi,
  Ik doe deze routine 3x in de week!
  Ben nog maar net begonnen ( een week ).
  Ik doe dit allemaal om mijn klein laagje buikvet weg te trainen en zo een sixpack te zien 😉 ! Wat kan ik behalve deze oefening nog doen ( nu het winter is ) voor vet te verbranden? Voor zwemmen heb ik geen tijd, en voor buitensporten is het al een beetje te koud.. Wat kan ik nog doen om tegen de zomer een strakke sixpack te hebben??
  Alvast erg bedankt!
  Pauwels Art

  1. De cardio workouts zijn ook perfect! Ik ga toevallig vandaag ook weer een intensieve workout opnemen, die zie je van de week verschijnen. Oh…en touwtjespringen is ook ideaal! Of de extreme buikspieren workout 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram