plank challenge
| 16 december 2019

Plank Challenge Workout – Buikspieren & Onderrug

Deze video maken staat al heel lang op m’n ‘wishlist’. Een plank workout challenge. Om heel eerlijk te zijn was ik gewoon een beetje bang voor het opnemen. Afgelopen donderdag heb ik het gewoon gedaan! Het ging me verrassend goed af, dus ik denk ook dat jij jezelf gaat verbazen!

Wat gaat we doen?

Deze challenge duurt 5:30min. We doen allemaal variaties van de plank, een van mijn favoriete fitnessoefeningen. Deze mini-workout is perfect voor je buikspieren en onderrug, eigenlijk de hele ‘core’ van je lichaam.

Normaal gesproken houd ik een plank echt niet zo lang vol, maar door deze variaties is het iets beter te doen.

Houding

Ik vind het ontzettend belangrijk dat je goed let op je houding. Laat je rug niet holler of boller worden dan normaal. Houd je billen in รฉรฉn lijn met je schouders en enkels.

Je rug mag uiteraard wel zo hol blijven als hij van nature ook is. Dat zie je bij mij op de foto ook. Met een ‘rechte rug’ bedoel ik dus een natuurlijke stand van de rug.

Ik houd het niet vol…

Als je niet een hele ervare sporter bent, zal dit een flink uitdaging voor je zijn. Probeer je niet uit het veld te laten slaan! Neem gewoon even rust tussendoor. Als je het vaker probeert, zul je merken dat het steeds beter gaat.

In de vlogmas video van gisteren heb je al kunnen zien dat ik best wat buikspierpijn heb gehad na deze video! :).

Heel veel succes met deze plank challenge! Ik ben heel benieuwd hoe je het vond om te doen. Ik heb in ieder geval heel lang uitgekeken naar het uploaden van deze video. Het zou dus super gaaf zijn als we massaal in Nederland op deze manier onze core kunnen versterken!?

Deel deze challenge dus vooral ook met je vrienden en familie!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze plank challenge aan? Hoe ging het?

12 reacties

 1. De plank ga ik steeds meer waarderen, maar leuk is anders haha. Denk wel dat ik ‘m ga doen, maar lijkt me heel pittig. Word waarschijnlijk meerdere keren doen om ‘m goed onder de knie te krijgen ๐Ÿ˜‰

  1. Haha, inderdaad … leuk is iets anders๐Ÿ˜…
   Maar ik ga deze ook zeker proberen, tot het lukt!

   Bedankt Marloes voor deze work-out video. Super gedaan zoals altijd! ๐Ÿ‘

 2. Ha Marloes, wat een leuke workout is dit weer! Ik wil je sowieso een groot compliment geven voor je toegankelijke workouts. Met toegankelijk bedoel ik dat ik ze, als blinde sporter, bijna altijd goed kan volgen omdat je de oefeningen zo duidelijk uitlegt. Zo heerlijk ook dat er geen harde muziek onder staat! Deze plankuitdaging ga ik zeker proberen!

  1. Wauw…Daar zou Ik nooit bij stil staan…en wellicht veel fitness-you-tubers niet….maar nu je dit zo schrijft, klinkt dat enorm logisch….en wat tof dat je hiermee uit de voeten kan!

 3. Hey Marloes!

  Leuke challenge weer zoals altijd, ga zo door!

  Ik weet sinds een tijdje dat ik een vitamine B12 tekort heb en krijg nu injecties. Ik heb waarschijnlijk te weinig B12 binnen gekregen de afgelopen tijd, ook al eet ik gewoon vlees. Ik ben benieuwd of jij hier bekend mee bent, en of je bijvoorbeeld tips hebt voor voeding met voldoende B12 zodat ik mijn inname kan vergroten op een gezonde manier.

  Alvast bedankt!

  1. Hi Brechtje! Thanks! Waarschijnlijk is er dan iets waardoor jij de ‘intrinsic factor’ onvoldoende aanmaakt in je maag. Dit is een stofje waarmee vitamine B12 opgenomen kan worden. Bij sommige mensen wordt dit niet goed aangemaakt. Je eet dan voldoende vitamine B12, maar het wordt niet opgenomen. ๐Ÿ™‚

 4. Dag Marloes
  Bedankt voor de leuke workout/challenge.
  Aan men zwangerschap heb ik een serieuze diastase van de buikspieren overgehouden, maar ondertussen hebben ze dit hersteld met een operatie. Na een revalidatie van enkele maanden, kan ik nu wel met trots zeggen dat de plankchallenge me gelukt is.
  Hopelijk blijf je zo’n workouts en challenges posten, ik vind het super leuk om dit telkens te doen met jouw aanmoedigingen.

 5. Hoi Marloes, ik ben 3×20, klinkt beter dan 60, en doe sinds een vijftal weken bijna elke dag workouts van jou. Via U tube, en vandaag op je eigen site deze plank challenge . Het is zo stimulerend om te zien hoe mijn lichaam veranderd. En hoe mijn conditie elke dag beter wordt. Ik kan zelfs de hele plank oefening bijna meedoen !
  Je doet het geweldig Marloes ! Leuke workouts ! Bedankt !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram