plank challenge
Gemiddeld Gevorderden Workouts

Plank Challenge Workout – Buikspieren & Onderrug

Door

Deze video maken staat al heel lang op m’n ‘wishlist’. Een plank workout challenge. Om heel eerlijk te zijn was ik gewoon een beetje bang voor het opnemen. Afgelopen donderdag heb ik het gewoon gedaan! Het ging me verrassend goed af, dus ik denk ook dat jij jezelf gaat verbazen!

Wat gaat we doen?

Deze challenge duurt 5:30min. We doen allemaal variaties van de plank, een van mijn favoriete fitnessoefeningen. Deze mini-workout is perfect voor je buikspieren en onderrug, eigenlijk de hele ‘core’ van je lichaam.

Normaal gesproken houd ik een plank echt niet zo lang vol, maar door deze variaties is het iets beter te doen.

Houding

Ik vind het ontzettend belangrijk dat je goed let op je houding. Laat je rug niet holler of boller worden dan normaal. Houd je billen in één lijn met je schouders en enkels.

Je rug mag uiteraard wel zo hol blijven als hij van nature ook is. Dat zie je bij mij op de foto ook. Met een ‘rechte rug’ bedoel ik dus een natuurlijke stand van de rug.

Ik houd het niet vol…

Als je niet een hele ervare sporter bent, zal dit een flink uitdaging voor je zijn. Probeer je niet uit het veld te laten slaan! Neem gewoon even rust tussendoor. Als je het vaker probeert, zul je merken dat het steeds beter gaat.

In de vlogmas video van gisteren heb je al kunnen zien dat ik best wat buikspierpijn heb gehad na deze video! :).

Heel veel succes met deze plank challenge! Ik ben heel benieuwd hoe je het vond om te doen. Ik heb in ieder geval heel lang uitgekeken naar het uploaden van deze video. Het zou dus super gaaf zijn als we massaal in Nederland op deze manier onze core kunnen versterken!?

Deel deze challenge dus vooral ook met je vrienden en familie!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze plank challenge aan? Hoe ging het?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Roos 2 jaargeleden

  De plank ga ik steeds meer waarderen, maar leuk is anders haha. Denk wel dat ik ‘m ga doen, maar lijkt me heel pittig. Word waarschijnlijk meerdere keren doen om ‘m goed onder de knie te krijgen πŸ˜‰

  Reageer
  • A. 2 jaargeleden

   Haha, inderdaad … leuk is iets andersπŸ˜…
   Maar ik ga deze ook zeker proberen, tot het lukt!

   Bedankt Marloes voor deze work-out video. Super gedaan zoals altijd! πŸ‘

   Reageer
 2. Mirjam Boers 2 jaargeleden

  Ha Marloes, wat een leuke workout is dit weer! Ik wil je sowieso een groot compliment geven voor je toegankelijke workouts. Met toegankelijk bedoel ik dat ik ze, als blinde sporter, bijna altijd goed kan volgen omdat je de oefeningen zo duidelijk uitlegt. Zo heerlijk ook dat er geen harde muziek onder staat! Deze plankuitdaging ga ik zeker proberen!

  Reageer
  • Marloes 2 jaargeleden

   Wow, super leuk om te horen Mirjam! Het grootste compliment dat iemand me kon geven vandaag. Dank je wel!

   Reageer
  • Vera 2 jaargeleden

   Wauw…Daar zou Ik nooit bij stil staan…en wellicht veel fitness-you-tubers niet….maar nu je dit zo schrijft, klinkt dat enorm logisch….en wat tof dat je hiermee uit de voeten kan!

   Reageer
 3. Brechtje 2 jaargeleden

  Hey Marloes!

  Leuke challenge weer zoals altijd, ga zo door!

  Ik weet sinds een tijdje dat ik een vitamine B12 tekort heb en krijg nu injecties. Ik heb waarschijnlijk te weinig B12 binnen gekregen de afgelopen tijd, ook al eet ik gewoon vlees. Ik ben benieuwd of jij hier bekend mee bent, en of je bijvoorbeeld tips hebt voor voeding met voldoende B12 zodat ik mijn inname kan vergroten op een gezonde manier.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  • Marloes 2 jaargeleden

   Hi Brechtje! Thanks! Waarschijnlijk is er dan iets waardoor jij de ‘intrinsic factor’ onvoldoende aanmaakt in je maag. Dit is een stofje waarmee vitamine B12 opgenomen kan worden. Bij sommige mensen wordt dit niet goed aangemaakt. Je eet dan voldoende vitamine B12, maar het wordt niet opgenomen. πŸ™‚

   Reageer
   • Brechtje 2 jaargeleden

    Dankjewel Marloes voor je antwoord!

    Reageer
 4. Marleen 2 jaargeleden

  Dagelijks begin ik met deze Plank workout! Gaat steeds beter en n heerlijk begin van de dagπŸ‘

  Reageer
 5. Lie 2 jaargeleden

  Dag Marloes
  Bedankt voor de leuke workout/challenge.
  Aan men zwangerschap heb ik een serieuze diastase van de buikspieren overgehouden, maar ondertussen hebben ze dit hersteld met een operatie. Na een revalidatie van enkele maanden, kan ik nu wel met trots zeggen dat de plankchallenge me gelukt is.
  Hopelijk blijf je zo’n workouts en challenges posten, ik vind het super leuk om dit telkens te doen met jouw aanmoedigingen.

  Reageer
 6. Rita 2 jaargeleden

  Hoi Marloes, ik ben 3×20, klinkt beter dan 60, en doe sinds een vijftal weken bijna elke dag workouts van jou. Via U tube, en vandaag op je eigen site deze plank challenge . Het is zo stimulerend om te zien hoe mijn lichaam veranderd. En hoe mijn conditie elke dag beter wordt. Ik kan zelfs de hele plank oefening bijna meedoen !
  Je doet het geweldig Marloes ! Leuke workouts ! Bedankt !

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: