Beginners Gemiddeld Workouts

Kracht Workout met Resistance Bands (Elastieken) #2

Door

Iets langer dan twee maanden geleden, plaatste ik dit artikel over resistance bands. Dit zijn elastieken die je kunt gebruiken om thuis te kunnen trainen met meer dan alleen je eigen lichaamsgewicht. Een heel aantal van jullie vroegen om meer oefeningen met de banden. Vandaag laat ik jullie een tweede workout zien. Lees verder voor een uitleg van de oefeningenDe workout bestaat uit zes verschillende oefeningen, waarmee je het hele lichaam traint. We doen elke oefening 20 herhalingen, dit herhalen we 3 rondes. Je kunt zelf bepalen hoe zwaar je het maakt, door te kiezen voor een ander elastiek of door het elastiek strakker vast te pakken.

Tip: Bekijk vooraf de oefeningen en zet alvast je elastieken klaar, dan hoef je dit tijdens de workout niet meer te doen.

Kijk mee naar de oefeningen:

Fly

We beginnen met een fly. Haak het elastiek achter een paal, of maak hem met het deuranker vast aan de deur. Sta rechtop met je armen gestrekt naast je lichaam, houd je ellebogen een klein beetje gebogen. Beweeg je armen voor je borst naar voren en weer terug. Je traint de borst en de triceps (achterkant bovenarm). Houd je buik aangespannen en je rug recht, door één been voor en één achter te zetten.

Reverse fly

Met hetzelfde elastiek doe je het omgekeerde. Je draait je om en houd je armen voor je borst, trek ze wijd naar achteren. Ook nu zijn je ellebogen van het slot. Houd je buik goed aangespannen en je rug recht. Je traint de bovenrug.

Muurzit

Dan kom je met je rug tegen de muur leunen, met je knieën in een hoek van 90 graden. Als je dat niet redt, dan houd je de hoek in je knieën iets groter. Het elastiek is onder je voeten, beweeg je handen omhoog met je ellebogen naast je lichaam. Beweeg ze terug tot 90 graden. Zo train je de biceps (binnenkant bovenarm) en de benen. Tip: Pak een ander elastiek als je het deuranker gebruikt, (eventueel zonder handvatten) zodat je deze aan de deur kan laten hangen.

Torso twist

Pak weer het elastiek aan de deur, of haak hem achter de paal op torso-hoogte. Pak met beiden handen beide handvatten voor het lichaam beet. Draai in met de torso en de schouders, maar houd je heupen recht! Je traint de schuine buikspieren. Blijf goed rechtop staat en span je buik aan.

Kickback

Voor de een na laatste oefening haal je het deuranker naar beneden, of je maakt een elastiek vast aan een stoelpoot. Doe het elastiek om je enkel, houd beide knieën iets gebogen en breng je been gestrekt naar achteren. Houd ook nu weer je buik aangespannen en je rug recht. Je traint de bilspier!

Deadlift

Tenslotte trainen we de onderrug met de ‘Goodmorning’. Pak een dik elastiek en pak dit heel strak vast (dichter bij dan normaal de handvatten zouden zitten). Buig voorover met een rechte rug, houd je borst vooruit. Je knieën zijn licht gebogen en je handen iets onder je knieën. Kom vervolgens rechtop staan. En….natuurlijk weer de buik aangespannen!

Ik hoop dat je veel plezier gaat hebben aan deze workout! Succes.

Groetjes, Marloes

Train jij wel eens met resistance bands?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
  1. Joyce 8 jarengeleden

    Heb ze ook besteld, je kortingscode werkt nog steeds. Ik ben benieuwd!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: