Beginner kettlebell workout
| 22 april 2019

Kettlebell Workout – Beginners en Gevorderden

Na veeeelll verzoekjes van jullie, heb ik een nieuwe kettlebell workout opgenomen! Dit is een complete training voor het hele lichaam. Ik geef tips over hoe je het kunt aanpassen aan jouw eigen niveau. Bij deze daag ik je dus uit om gezellig met mij mee te doen met deze workout!

Wat heb je nodig

In deze workout gebruiken we een kettlebell. Absolute beginners kunnen er eentje van 2kg gebruiken. In de video heb ik er een van 6kg, dat is geschikt voor meer gevorderde sporters. Natuurlijk kun je daar ook tussenin gaan zetten, of zelfs nog iets hoger!

Tenslotte heb je ook een matje nodig, of een kleed of iets anders waar je op kunt liggen.

De training

We starten met een warming up. Vervolgens doen we 3 rondes van 6 verschillende oefeningen die we elk een minuut uitvoeren. Aan het einde volgt een cooling down. Binnen een half uur ben je dus helemaal klaar!

Ik ben heel benieuwd hoe jij deze workout vond. Laat me het zeker even weten in de reacties. Ook kun je me taggen op instagram (@optimavita) of #optimavita gebruiken. Ik vind het heel leuk om te zien hoe fanatiek jullie zijn!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze kettlebell workout doen?

15 reacties

 1. Ik ga een kettlebell kopen en dan je workout doen. Tips voor mijn eerste aankoop? Hoeft niet super professioneel, maar gewoon goed voor een beginner die wel dagelijks racefietst, als boerin sjouwde met 25 kg zakken en 10 liter emmers en koeien in bedwang hield en nog wel dagelijks af en toe pittig werk op het erf doet. Nu het zorgen voor het vee helaas niet meer aan de orde is, voel ik spierkracht afnemen, waarbij ook leeftijd (jij wil dat weten dus ik ben 54 ๐Ÿ˜) een rol speelt. Ik vind dat niet prettig en ga er wat aan doen. Vandaar.

  1. Hi Florina! Leuk dat je het wilt gaan doen. Ik denk dat ik je dan een kettlebell van 6kg zou aanraden. Daar kun je zeker veel leuke oefeningen mee doen. Mocht het bevallen, dan kun je er altijd eentje van bijvoorbeeld 12kg bij nemen.

 2. Hai marloes, ik ben 34 maar dan echt haha. Ik herken t wel hoor, dat je je eens vergist :-).
  Ben je gek, je kletst niet te veel. Volg je nu al 2 jaar en vind al dat geklets heerlijk. Was weer een top workout dank je wel!

 3. Hoi Marloes,

  Als je elke dag een workout doet van 30 min, is dit dan voldoende om strakker en fitter te worden? Ik eet gezond en snoep niet

 4. Hey Marloes, poeh, deze is zwaarder dan die andere kettlebelltraining van je. Ik ben 47 jaar, word 20 oktober een jaartje ouder. Het afgelopen jaar ben ik behandeld voor borstkanker. In de tijd ben ik veel gaan sporten om op kracht te blijven, krachttraining en hometrainer. Nu ben ik 2 maanden klaar met mijn behandelingen (chemo, operaties en bestralingen) en ben ik aan het revalideren en afvallen. Ik doe 2 keer per week krachttraining, 2 x per week kettlebell, 4 x per week hometrainer, 4 x per week buikspieren en wandel dagelijks min. 1 uur met de hond. Ik ben al 20 kilo afgevallen, voel me goed en merk dat mijn lichaam strakker is dan de afgelopen 20 jaar. Ga zo door met je trainingen! Ik heb je al gepromoot in de community van Fatsecret.

 5. Wat een heerlijke les. Was ook prima te doen met m’n dumbels๐Ÿ‹๏ธ. Ik zou graag meer van dit soort krachttrainingen doen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram