Gevorderden Workouts

Insanity HIIT Workout 15 min.- Conditie Vet Verbranden

Door

De laatste echte workout voor gevorderden die ik maakte, stamt van een jaar geleden! Hoog tijd dus voor een nieuwe heftige workout. Heftig is hij zeker deze keer, het is namelijk een High Intensity Interval Training (HIIT) workout met oefeningen uit Insanity. In totaal duurt hij 15 minuten. Je werkt super effectief aan je conditie, vetverbranding, kracht en coördinatie. Ik leg hieronder de oefeningen uit.Deze workout bestaat uit 5 verschillende oefeningen. We doen telkens 30 seconden een workout en hebben dan 15 seconden rust. Dit doen we voor 4 rondes, waardoor we 15 minuten bezig zijn. Ik raad je aan om vooraf een warming up te doen. Voorbeelden vind je op mijn Youtube kanaal. Je kunt ook even 5 minuten joggen op de plaats. Houd een matje in de buurt, of iets anders zachts om op te zitten. Verder heb je niets nodig. Hier de oefeningen uit deze training.

Jumpsquat

De eerste oefening is een Jump Squat. Zet je voeten iets breder dan je heupen met je tenen iets naar buiten gedraaid. Zak diep door met een rechte rug, span je buik aan. Je knieën mogen niet voorbij je tenen komen. Spring nu zo hoog mogelijk op. Als je landt, zak je direct weer door.

Plank Pushup

Dan kom je staan in een plankhouding op handen en tenen met je lichaam helemaal recht en je buik aangespannen. Spring 2x in en uit met je benen, maar houd je lichaam recht. Maak vervolgens een pushup door te buigen in je ellebogen. Eventueel kun je dit met je knieën op de grond doen.

Jump Lunge

Vervolgens een Jump Lunge. Maak een grote pas voorwaarts en zak met je achterste knie naar de grond. Je voorste knie mag niet voorbij je tenen gaan. Je knieën zijn beiden ongeveer in een hoek van 90 graden. Spring nu omhoog, wissel je benen om en land weer diep. Doe dit zo snel mogelijk, maar blijf goed rechtop staan.

Ab balance twist

Dan de Ab Knee to Elbow, balancerend op je billen. Kom zitten op je billen en leun naar achteren met een rechte rug. Haal je voeten van de grond en breng je linker elleboog en je rechter knie naar elkaar toe. Wissel naar de andere kant en herhaal dit zo snel mogelijk. Houd je rug steeds recht!

Mountain climbers

Tenslotte de mountainclimber. Sta in een plankhouding op handen en tenen met je lichaam recht en je buik aangespannen. Breng je knieën om en om zo snel mogelijk richting je borst.

Heel veel succes met het uitvoeren van deze workout! Hij is ontzettend pittig, maar ook mega effectief! Je kunt altijd tussendoor even rust nemen. Laat me zeker even weten als je hem gedaan hebt.

Groetjes, Marloes

Durf jij deze killer workout aan? Of ga je liever voor een minder intensieve?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Irma 3 jaargeleden

  Ah tof, ik ga eens een poging wagen vanavond! Maar ugh, op de één of andere manier kan ik écht niet squatten haha.

  Reageer
 2. Theodoortje 3 jaargeleden

  Yes, insanity! Ik heb dat een tijdje gedaan en was er enthousiast over!
  Wil het misschien weer gaan doen een paar maanden na mijn bevalling, om op gegeven moment weer back in shape te komen :).
  Nu zit ik inmiddels op 8,5 maand zwangerschap dus laat ik deze workout even voor wat het is 😉

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Dat lijkt me verstandig ja ;). Succes met de laatste loodjes.

   Reageer
   • Theodoortje 3 jaargeleden

    Heb inmiddels deze workout een keer gedaan.
    Zwaar zeg, ongelooflijk!
    Maar toch ook wel lekker 🙂

    Reageer
 3. Loes 3 jaargeleden

  Leuk! Ben erg benieuwd. Binnenkort eens proberen en kijken of ik al onder de gevorderden val….

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Top! Hij is wel echt gevorderd-gevorderd hoor 😉

   Reageer
 4. Marjolein 3 jaargeleden

  Ik raak al buiten adem als ik hier naar kijk… hihihi.
  Nog iets te hoog gegrepen voor mij, maar respect voor iedereen die dit kan, en zeker ook voor jou dat je en het doet, en er een video van maakt, en erbij blijft praten, en anderen blijft motiveren, en na afloop nog redelijk fris en opgewekt eruit ziet :D. Super doel om naar toe te werken!!
  Ga zo door met motiverende films en artikelen. Heb er nu een aantal gedaan (van de beginnersafdeling dan 🙂 ), en elke keer op het juiste moment zeg je net even “ga door “of “goedzo “of gewoon let op je rug of het mag ook langzamer/sneller/wat dan ook. Telkens precies op het moment als ik het wil opgeven of een moppertje ontwikkel of even de houding vergat, haha, heel leuk!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Wow, wat leuk om te horen!! Dank je wel :). Heel veel succes verder!!

   Reageer
 5. anita 3 jaargeleden

  Hoi

  Ik heb deze oefening net gedaan. Pfff ben nog aan het uit puffen. Heftig, maar wel heel lekker. Dus dikke duim van mij!

  Reageer
 6. H 3 jaargeleden

  Jeetje, inderdaad pittig 😉
  Maar wel superleuk, weer een beetje anders dan je andere workouts! Wat afwisseling is wel fijn.

  Reageer
 7. Marion 3 jaargeleden

  Hee super leuk filmpje.
  maar ik ben al een tijdje opzoek naar zo’n app die je aan kan zetten onder het sporten, zou je me kunnen vertellen hoe die heet? Liefs mariom

  Reageer
 8. Rianne 3 jaargeleden

  Ik ga normaal lekker naar de sportschool, maar deze week verblijf ik voor mijn werk in een hotel. Om toch aan mijn beweging te komen heb ik deze workout gegaan. Ik dacht “doodgaan in 15 minuten, ja oooit”! Nou sirieus ik ben kapot, hartslag onwijs hoog en ik zweet mega. Wat een topworkout! Ik ga hem zeker vaker doen, thanks Marloes!

  Reageer
 9. isabelle 2 jaargeleden

  Hey Marloes,ik doe al een hele tijd een keer of 4 per week je 16min touwtje springen work out,ik vind deze echt superleuk!En het lukt me echt wel goed hoor,denk je dat ik klaar ben voor deze hierboven?Ik doe ook nog aan golf en yoga!Veel succes verder met je superleuke site,wat doe je dat toch allemaal vol overgave en motivatie!Ik doe ook mee vanaf 1 mei en ik kijk er erg naar uit.Oja,wij gaan ook op reis naar Tenerife om te golfen in januari,heb je mss tips over een hotel?

  Reageer
 10. Vivian 2 jaargeleden

  Ik heb hem ook gedaan! Hij is mega zwaar maar toch leuk om te doen! ong 3x moest ik net ietsje eerder stoppen dan dat jij deed bij een oefening maar toch helemaal afgemaakt dus best trots op mezelf. Nu nog aan het uithijgen haha…

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: