Gemiddeld Workouts

HIIT Cardio Core Workout – Rug-, Buikspieren en Vetverbranding

Door

Workout tijd! Ik vond het alweer een hele tijd geleden dat ik een routine heb gemaakt waarbij ik de ‘core’ (= het centrum van het lichaam) heb aangepakt. In deze video gaan we dat doen. In 18 minuten train je de buik en de onderrug. Voor een extra boost, heb ik het een ‘High Intensity’ shotje gegeven. Je traint daardoor ook je conditie en je werkt aan je vetverbranding. De uitleg van de oefeningen vind je hieronder.Ik raad je aan om voor deze workout even 2 minuten te joggen op de plaats als warming up. Je hebt verder alleen een matje nodig, of iets anders zachts om op te liggen.

We doen telkens 30 seconden een cardio-oefening, daarnaast 1 minuut een oefening voor de buik- en/of onderrugspieren. Die oefeningen vind je hieronder. Let goed op je houding om blessures te voorkomen.

Overhead Crunch

We starten met een variant op de crunch. Lig op je rug op de grond met je benen in 90 graden. Houd je armen boven je hoofd, beweeg deze naar voren en til je schouders zo ver mogelijk van de grond. Laat weer langzaam terug zakken, maar houd je buik constant op spanning. Kijk recht vooruit en laat je rug nooit op de grond ploffen.

Plank knie in

Dan kom je staan in een plankhouding, op handen en tenen. Je billen zijn gelijk met je schouders en je enkels, span je buik goed aan. Trek afwisselend je rechter knie naar je linker schouder en andersom. Beweeg langzaam en houd controle. Let erop dat je je rug nooit hol trekt. Als je dit niet redt, dan plaats je je knieën op de grond, ik doe dat voor in de video.

Bridge knee

Vervolgens een bridge. Lig me je rug op de grond, plaats je voeten dichtbij je billen en duw je heupen omhoog. Span je buik en trek afwisselend je linker en je rechter knie richting je borst. Houd je lichaam zo stabiel mogelijk. Eventueel kun je je handen voor je borst kruisen om het lastiger te maken.

Ab Balance

Kom zitten op je billen en til je voeten van de grond. Houd daarbij je rug recht en duw je borst goed vooruit. Houd je balans vast. Als je kunt, beweeg je kleine stukjes naar achter en voor met je bovenlichaam. Houd wel altijd je rug recht!

Lower back zwemmen

Dan een oefening voor de onderrug. Lig op je buik met je armen gestrekt naar voren. Til je rechterarm en je linkerbeen gestrekt een klein stukje omhoog en wissel naar de andere kant. Beweeg ook nu weer langzaam en gecontroleerd. Houd beiden armen en benen van de grond.

Side plank raise

Tenslotte een side plank, kom staan op een elleboog en een voet. Beweeg je heupen kleine stukjes omhoog en omlaag, maar houd je hele lichaam recht. Als dit te moeilijk voor je is, plaats je je onderste knie op de grond.

Heel veel succes met deze workout! Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze workout doen? Laat me dan zeker even weten hoe hij bevalt!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Frederike 6 jarengeleden

  Geldt deze workout als 1 sportmomentje, of is dat te weinig?

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   1 sportmomentje voor de challenge is minimaal 30 minuten. Dus voor de september challenge is het niet genoeg ;). Normaal gesproken wel hoor!

   Reageer
 2. Yvonne 6 jarengeleden

  Vandaag staat kracht in de agenda, morgen cardio + buik. Deze workout is dus een perfecte combi voor morgen?

  Reageer
 3. Merel Teunis 6 jarengeleden

  Wat een top video en goede uitleg voor alle oefeningen!! Ik neem dit mee in mijn volgende work-out, dank voor het delen! 🙂

  Liefs, Merel

  Reageer
 4. Anita 6 jarengeleden

  Gedaan. Heerlijk! Leuke afwisseling en goed te doen! Bedankt Marloes

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Graag gedaan! Leuk dat je hem hebt gedaan.

   Reageer
 5. Yasmin 6 jarengeleden

  Helpt deze workout tegen lage rugpijn. Ik denk dat teveel zitten ( op de fiets, ben postbode) een rol speelt, maar las dat te ook te slappe buik- en rugspieren ook een rol kunnen spelen en dat valt natuurlijk prima te trainen. En anders ga ik weer een keer langs bij de fysio.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Het kan zeker helpen. Maar niet forceren hoor!

   Reageer
 6. Esen 5 jarengeleden

  Hoi, heb je enig idee hoeveel calorieen je verbrandt met deze training?

  Reageer
 7. Ron 3 jarengeleden

  Leuke oefeningen! Ga ze vanavond toepassen! Dank je.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: