| 6 februari 2017

Exercise Ball Thuis Workout! – Oefeningen met een Fitnessbal

Goedemorgen allemaal! Ik kondigde het woensdag op Instagram al aan. Ik heb een video voor jullie met een workout op een exercise ball! Ik maakte drie jaar geleden twee video’s met oefeningen op zo’n fitness bal, maar nog nooit een echte workout. Ik kreeg regelmatig verzoekjes van jullie, dus vond het hoog tijd worden!Voor deze video heb je dus een exercise ball nodig. Deze worden ook wel eens fitnessbal, workout ball of swissball genoemd. Voor een kleine tot gemiddelde vrouw en kleine man, raad ik een bal aan van 65cm. Ben jij langer dan ongeveer 1,74m, dan zou ik een bal van 75cm aanraden.

In deze workout doen we zes verschillende oefeningen. Elke oefening voeren we 50 seconden uit, dan hebben we 10 seconden de tijd om door te draaien naar de volgende oefening. Dit doen we 3 sets. In totaal zijn we dus 18 minuten bezig. Ook doen we een warming up van twee minuten.

Oefeningen exercise ball

In eerdere workout artikelen, legde ik een voor een de houding van de verschillende oefeningen uit. Ik heb dat deze keer niet gedaan omdat ik merkte dat de meeste mensen er toch niet naar keken. Ik kies er daarom vanaf nu voor om de houding duidelijker aan te geven in de video zelf. Laat zeker even weten of je dit fijn vindt.

Je ziet hieronder en hierboven wel even afbeeldingen van de verschillende oefeningen die we doen.

Als je meer ideeën wilt voor oefeningen, dan vind je hier de oefeningen voor beginners. Oefeningen voor gevorderden vind je hier.

Veel succes!

Groetjes, Marloes

Wat voor workout zou jij graag zien? Ik weet dat ik dit de laatste tijd veel vraag, maar ik ben heel erg bezig met het in kaart brengen wat jullie willen zien :).

9 reacties

  1. Weer eengoede workout Marlous. Nu nog een bal aanschaffen. Wat ik graag zou willen als workout. Een nieuwe hit workout van een half uur.

  2. Ik gebruik de bal geregeld op de sportschool….erg leuk en best wel zwaar….hier hebben ze ook verschillende maten ballen wat erg handig is.
    Thuis heb ik er ook een maar hier gebruik ik hem minder….
    Ik ben zelf 1.68 en heb bal van 65cm dit is een mooie combi 😉

  3. Ik zeg ook weer eens een HIIT workout…en ik ben ook een groot fan van je sportschool routines/favoriete oefeningen van het moment 🙂

  4. Geweldige video! Kun je misschien ook een keer een video maken met een xco. Sindskort hebben we zo’n koker met grit en ik weet niet zoveel oefeningen hiermee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram