Core Workout
Gemiddeld Workouts

Core Workout – Thuis Onderrug en Buik Trainen

Door

Je kon het al zien in mijn vlog laatst, ik heb weer een core workout voor jullie opgenomen! Hiermee kun je makkelijk thuis je onderrug- en buikspieren trainen. Ik doe de hele training met je mee en geef je tips voor je houding. Ook geef ik variaties voor beginners en gevorderden.

Je ‘core’

De term ‘core’ wordt regelmatig gebruikt in de fitnesswereld. Het is een Amerikaanse benaming voor het centrum van je lichaam, dat we in het Nederlands hebben overgenomen. Met je core bedoelen we de spieren in het midden van ons lichaam. De buikspieren, onderrugspieren en bilspieren. Als deze sterk zijn, beschermen ze je tegen rugblessures en zorgen ze voor meer stabiliteit en kracht in de rest van je lichaam. Mega belangrijk om ze regelmatig te trainen dus!

Veel mensen leggen alleen de focus op buikspieroefeningen. De onderrug wordt dan in verhouding minder sterk, wat kan resulteren in rugklachten. In deze video train je daarom ook de spieren van de onderrug en zelfs de bilspieren pakken we een beetje mee.

Plank leg lift

Houding

In de video geef ik je dus tips over je houding. Controleer jezelf goed! Ga desnoods voor een spiegel zitten of vraag een van je huisgenoten of ze je helpen met het controleren van je houding. Zeker als je moe wordt, maak je sneller fouten.

De core workout

Ik raad je aan om voorafgaand aan de workout een warming up te doen. Dit helpt klachten en blessures voorkomen. Tijdens de workout doen we zes verschillende oefeningen, die we een minuut uitvoeren. Tussen de oefeningen door heb je 15 seconden rust. In totaal doen we twee rondes, je bent dus 15 minuten bezig met de workout.

Ik hoop dat je deze core workout fijn vond om te doen! Laat het me zeker hieronder weten en geef even antwoord op de vraag van de video :). Mocht je verzoekjes hebben voor een andere workout, dan hoor ik het graag.

Groetjes, Marloes

Doe jij zulk soort thuistrainingen? Of sla je ze meestal over?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. Vera 4 jarengeleden

  Ooohhh….TOP! Deze ga ik straks doen. Het werkt voor mijn rug (net lichte scoliose) heel goed om mijn core te trainen en versterken. Dus variatie in oefeningen Is altijd welkom. Fijn!

  Reageer
 2. Karlijn 4 jarengeleden

  Hier was ik echt naar op zoek! Deze kan ik mooi woensdag meepakken tijdens mijn training 🙂

  Reageer
 3. Alette 4 jarengeleden

  Wat een super workour, ik heb genoten.
  Mijn favoriete sporten waren vroeger wedstrijdzwemmen en tennis.

  Reageer
 4. Marieke 4 jarengeleden

  Heerlijk zweten hahaha

  Reageer
 5. Ellen 4 jarengeleden

  Top Marloes, als hardloper weet ik als geen ander hoe belangrijk core-training is ook voor een mooie loophouding! (Is dat een woord) ; )

  Reageer
 6. Riette 4 jarengeleden

  Wedstrijdzwemmen

  Reageer
 7. Lesley 4 jarengeleden

  Hi,

  Even iets anders, want een enorm leuke broek heb je aan!! Waar heb je die vandaan???

  En thanks voor alle inspiratie!!

  Xx Lesley

  Reageer
 8. Nina 4 jarengeleden

  Super nuttige en interessante video weer! 🙂
  Ik heb nog een vraagje en hoopte dat jij me misschien kon helpen.
  De laatste maanden sport ik meestal 3 keer per week, 2 keer kracht training en 1 groepsles body pump.
  Nu zie ik steeds meer dat ei-witpoeder op insta en youtube voorbij komen. Wat is nu eigenlijk het nu hiervan en zou je het voor mij aanraden?
  Alvast super thanks! Liefs!

  Reageer
 9. Saartje 4 jarengeleden

  Ik had even een moeilijke dag: moe, hoofdpijn, beetje kregelig. Ik kreeg zin om te gaan snoepen, maar ik heb een appel gegeten, een glas water gedronken en deze oefening gedaan (leuk dat hij zo kort is), en nu voel ik me al een pak beter. Nog een flink glas water en dan het avondeten maken (lees: dat van gisteren opwarmen terwijl ik met een handwerkje in de zetel kruip, de boog moet niet altijd gespannen staan 😉 )
  Zeilen, badminton en tae kwon do trouwens.

  Reageer
 10. ton 4 jarengeleden

  ook voor een tachtig+ een prettige workout om vol te houden.
  volleybal en tennis waren mijn actieve sporten

  Reageer
 11. Hendriek 2 jarengeleden

  Heerlijk weer. Ik vind ze allemaal fantastisch.

  Reageer
 12. Hendriek 2 jarengeleden

  Ik zet gewoon onder mijn vorige bericht het volgende. Als hadden gymnastiek. Verder was er niet veel te dien voor meisjes…later gaan schaatsen, tennis en paardrijden.

  Reageer
 13. solange 1 jaargeleden

  Korfbal in mijn jeugd, later tennis

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: