Beginners Workouts

Complete 30 min. Beginner Workout

Door

Ik merk dat heel veel van jullie het lastig vinden om 4x per week 30 minuten te bewegen. Vooral beginners vinden het in deze periode lastig, omdat het vaak voor wandelen te slecht weer is. Het leek me daarom leuk om je een alternatief te geven! Ik heb daarom een hele complete workout voor je van 30 minuten. Dit is inclusief warming up en cooling down. Je traint je conditie, werkt aan je vetverbranding en traint alle spieren in je lichaam. Succes!Voor deze workout heb je een matje nodig, of iets anders zachts om op te liggen. Ook heb je twee flesjes nodig van een halve liter, gevuld met water. Als je dumbells hebt van 0,5kg dan is dat natuurlijk ook helemaal goed. Eventueel kun je de flesjes ook weglaten.

We starten deze workout met een warming up van drie minuten. Ik doe de oefeningen voor en jij kunt ze heel gemakkelijk thuis nadoen.

beginner-workout

Daarna volgen 6 verschillende oefeningen voor het hele lichaam en voor de conditie. Die voeren we allemaal een minuut uit, we doen 4 rondes. In de video leg ik de oefeningen uit en ik geef variaties voor als je het niet goed kunt volhouden.

Tenslotte de cooling down. We brengen langzaam de hartslag weer omlaag en rekken en strekken de spieren die we hebben gebruikt.

Een super volledige workout dus! Hij is speciaal bedoeld voor beginnende sporters. Vrijwel iedereen kan meedoen dus. Als jij toe bent aan een iets heftigere workout, dan kun je die hier vinden.

Heel veel succes!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze workout doen? Wat voor workout zou jij graag zien?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
 1. Sandy 6 jaargeleden

  Hier ben ik heeeel blij mee!!
  Nog een vraagje: blijft deze challenge op jouw site staan?
  Dan kan ik (of iemand anders) hem later nog eens doen.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Ja hoor, alle artikelen blijven erop staan! De video’s staan ook altijd op YouTube, daar heb ik een aparte playlist gemaakt voor deze challenge.

   Reageer
 2. R 6 jaargeleden

  Superfijn dat je een langere workout hebt opgenomen voor beginners! Hier kan ik wat mee!
  Je hebt wel een workout voor beginners voor alleen de conditie van 10 minuten, maar zou je ook een keer een beginnersvideo willen maken met een conditietraining van 30 minuten? 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Dat is ook wel een goed idee ja! Komt op het lijstje 🙂

   Reageer
 3. Annema 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Fijn voor de beginners zo lekkere lange workout. Vraagje, jij zegt altijd houdt je buik aan anders kan je rugpijn krijgen door een workout. Kun je ook eens uitleggen hoe dit nu precies werkt. Je buikspieren aanspannen om geen rugpijn te krijgen. Ik hoop dat je er een keer een artikel over schrijft.

  groetjes, we gaan lekker met zijn allen.

  Reageer
 4. Merel 6 jaargeleden

  Wat een geweldige video. Ik ben echt een beginner dus dit is echt perfect. Fijn ook dat je niet veel nodig hebt. Ik hoop echt dat je meer van deze video’s maakt!
  Wel even een vraagje: heb je een alternatief voor de buikspieroefening (crunch?) want ik kan die niet uitvoeren (ook niet alleen recht ofzo).

  Reageer
 5. Vera 6 jaargeleden

  Fijne workout!
  Als meer ervaren sporter met astma Is dit erg fijn na mijn astmaperiode op het weer op te pakken. Lekkerrrrr! Trots het weekend in!

  Reageer
 6. Astrid 6 jaargeleden

  Hoi Merel,

  Ik kan ook geen buikspier oefeningen doen. Ik trek meteen mijn nek en rug vast. Ik heb ooit een buikspier apparaat gekocht. Z’n stang. Dan gaat het veel makkelijker. De stang kun je weer opklappen en onder je bed verstoppen ?.

  Groetjes Astrid

  Reageer
 7. Annefloor 6 jaargeleden

  Super leuk dat er zoveel mensen meedoen!!
  Vraagje: ik weet inmiddels dat koken in vloeibaar vet beter is dan ‘hard’ vet. Maar als ik in de supermarkt sta zijn er zoveel verschillende soorten. Heb je tips waar op te letten of een merk dat je aanraad? Misschien leuk idee voor een artikel?

  Reageer
 8. Olivier 6 jaargeleden

  Ha marloes

  Even een gekke vraag tussendoot: zou je soja plantaardig alternatief voor zuivel naturel van de ah eens willen uittesten??

  Leuk als je dat gaat doen!!

  Reageer
 9. Marieke 6 jaargeleden

  Super leuk mis alleen de muziek erbij
  Groetjes Marieke

  Reageer
 10. Ise 6 jaargeleden

  Ik denk ook dat workouts voor absolute beginners het moeilijkste zijn om te vinden/doen. Dus top dat jij er zo’n goede video van hebt gemaakt!

  Reageer
 11. Brennn 6 jaargeleden

  Leuke workout, zelf iets zwaaarder gemaakt door soms gewichten te gebruiken 🙂

  Reageer
 12. Sarah 5 jaargeleden

  Zeer leuke blog en video’s.
  Ik ben begonnen met wat gezonder te leven, en sport meer in mijn agenda te plannen!
  Met jouw video’s weet ik dat je ook veel kan doen, als je niet zoveel tijd hebt (beginnersvideo op 30 min!)
  Als ik het even niet meer zie zitten of geen zin heb om te sporten, haal ik je blogs erbij!

  Keep up the good work, Marloes!

  Reageer
 13. Saskia 5 jaargeleden

  Ik ben zo blij met deze work-out!! Kan dit lekker zelf thuis doen, wanneer ik maar wil. Je neemt me echt bij de hand en dus doe ik alle oefeningen goed mee. Heldere instructies en je blijft ook motiveren. Mag er alsjeblieft nog zo een work-out komen voor mij als beginner?

  Reageer
 14. Diane 2 jaargeleden

  Geweldige workout om weer conditie op te bouwen.
  Ik wil de oefeningen toevoegen in mijn Garmin app. Heb jij de correcte benaming voor de serie die je laat zien?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.