beginner workout afvallen
Beginners Workouts

Beginner Workout – Afvallen, Buikspieren en Billen

Door

Op Youtube vind je heel veel knallende intensieve workouts. Als beginnende sporter kan dit ontzettend frustrerend zijn, want je kunt onmogelijk meekomen met de überfitte instructeur. Ik probeer ook video’s te maken die voor vrijwel iedereen haalbaar zijn. Zo maakte ik eerder een compleet staande workout. Vandaag weer een beginner workout, speciaal bedoeld voor mensen die (nog) niet zo getraind zijn, maar wél lekker willen bewegen. Ook perfect als je herstellende bent van een ziekte of blessure!Deze workout is helemaal compleet, inclusief warming up, cooling down en stretchen. Je hebt een stoel nodig, of iets anders waar je je aan vast kunt houden. Een tafel of een muur werkt ook prima! Daarnaast heb je een matje nodig, of iets anders zachts om op te liggen.

We starten met een korte warming up van twee minuten. Daarin leg ik helemaal uit hoe de workout eruit gaat zien. Daarbij geef ik je alvast wat tips.

Vervolgens gaan we door met 8 verschillende oefeningen. Elke oefening doen we 1 minuut, waarna we direct doordraaien naar de volgende oefening. Tijdens de oefening geef ik je tips voor de houding.

Ik krijg heel vaak de vraag hoe je kunt weten of beginnende of gemiddelde workouts beter voor jou zijn. Ik raad je aan om te starten met een beginner workout. Als je merkt dat je daar geen enkele moeite mee hebt, dan kun je een gemiddelde workout proberen. Je kunt desnoods alle workouts in jou eigen tempo doen, of anders af en toe een pauze inbouwen.

Ik hoop dat je weer lekker aan de gang kunt met thuis sporten!

Groetjes, Marloes

Doe jij wel eens thuis workouts? Welke zou je graag in de toekomst zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Sandy 5 jarengeleden

  Heel blij mee. Dank je wel!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Graag gedaan!

   Reageer
   • Woutera 5 jarengeleden

    Hi Marloes,nu 2de keer gedaan !leuke work out hoor!
    Ik heb een fantastisch lieve hond,een kruising labrador/stabij,ze heet Ayla ?

    Reageer
 2. Evelyne 5 jarengeleden

  Heel veel dank! Ik was tot 2 jaar geleden heel fit en gespierd. Door een depressie (emotie eten en geen moed om te bewegen) kwam ik veel aan en ben ik nu weer langzaam op weg naar gezond. Maar alle workouts die ik voorheen deed kan ik niet meer!! Dus deze is heel fijn 🙂

  Misschien een leuke: bridal workout serie?

  Groetjes van een mede bride to be

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Gefeliciteerd met je verloving!! Als bride to be kun je natuurlijk gewoon alle workouts doen! Zo werk je naar een fitter trouwlichaam 😉

   Reageer
 3. suzanne 5 jarengeleden

  heey marloes, super fijne video om eens aan de slag te gaan!! maar nu heb ik een “probleem” met de op je rug lig oefeningen.. ik heb namelijk een bolle boven en holle onder rug…heb je daar ook oefeningen voor….

  groetjes suzanne

  Reageer
 4. Maartje 5 jarengeleden

  Zelf deze is nog te zwaar…. 🙁 Nu 4,5 maand na mijn keizersnede, misschien moet ik trainen op meer geduld.

  Reageer
 5. Francisca 5 jarengeleden

  leuke workout! had vandaag niet zo veel energie, dus dit was prima!!
  huisdieren: 2 katten en een hondje, en een vijver vol vissen..smile..

  Reageer
 6. Anna 5 jarengeleden

  Geen huisdieren hier! 😀 Zag ik in een eerder filmpje niet al een poes bij jou Marloes? Nu spierpijn van de workout. Conditioneel was het goed vol te houden. Raad je dan een gemiddelde workout aan of vanwege de spierpijn beginner aanhouden. Liefs Anna

  Reageer
 7. Lilian 5 jarengeleden

  Fijne video voor een dagje brak en ziekjes zijn. Toch iets kunnen doen. En fijn te merken dat ik volgende keer wel een gemiddelde aan kan.
  We hebben 2 poesjes als huisdieren. Maar eentje is nu al 2 nachten kwijt. Voor de zomervakantie was ze ook al 4 nachten weg. Ze is pas 1 en erg bang dus we malen ons wel weer zorgen.
  Fijne zondag!

  Reageer
 8. Elise 5 jarengeleden

  Leuke work-out. Had de vorige keer een gemiddelde gedaan naar deze werd toch te zwaar dus halverwege gestopt. Deze ging me daarentegen weer met gemak af. Hier twee lieve jonge poezen als huisdieren, heel druk maar super gezellig! Heb je ooit een work-out gedaan met een hoepel of staat dit op de planning?

  Groeten

  Reageer
 9. Jolien 5 jarengeleden

  Heel fijne workout Marloes! Ik vind het ontzettend fijn om de oefeningen te volgen op je site. Als beginner zijn deze ideaal om op te bouwen. Ik probeer de oefeningen uit alle filmpjes ook zelf te combineren tot een workout, zo is hij iedere keer wat anders. Ikzelf heb 2 katten trouwens, kruising tussen Britse Korthaar en Scottish Fold 🙂 Groetjes, Jolien.

  Reageer
 10. Phaedra 5 jarengeleden

  Hey, ik heb genoten van je work-out! Bij de liggende oefening waarbij je je enkels/knieën moet aanraken had ik wel veel last van rugpijn, is dit normaal?

  Verder heb ik twee honden als huisdier. Bedankt voor de training! Groetjes, Phaedra

  Reageer
 11. Constance 5 jarengeleden

  Leuk om mee te doen.

  Reageer
 12. Joyce 5 jarengeleden

  Ik zag pas geleden de video van 2013 (stupid me, 4 jaar te laat!) https://youtu.be/W_YBw4P359w

  En ik vroeg me eigenlijk af hoeveel caloriën je hiermee verbrand. Heeft u hier een antwoord op? Ik vond hem super!

  Reageer
 13. Roosje 5 jarengeleden

  Fijn om een langere workout te doen als ik vrij ben en een korte als ik ga werken.
  Wij startten met een hele lieve kat. Dan kwam mijn dochter thuis wonen met 2 honden erbij en het gaat supergoed! En in de schuur verzorgen we de achtergelaten kat van de buurman. Het is druk maar heel gezellig.
  Marloes ik vind jouw workouts fijn om te doen, je hebt een prettige positieve manier van les geven.

  Reageer
 14. Jolanda 5 jarengeleden

  De laatste weken kennis met jou gemaakt, nu de eerste workout mee gedaan. Onwijs leuk en voel me trots!!! Ik heb 2 katten en 4 cavia’s haha

  Reageer
 15. Kaat 4 jarengeleden

  Leuke oefeningen!
  14 dikke kippen die hier een prinsenleventje gehad hebben. Maar zaterdag … gaan ze richting diepvries ;-).

  Reageer
 16. jasmijn 4 jarengeleden

  ik vond deze oefeningen echt gewoon leuk om te doen heel erg bedankt ik voel me gelijk een stuk fitter en ben trots op mezelf dat ik het 30 minuten lang heb volgehouden heel erg bedankt.. is het goed om elke dag deze oefeningen te doen? of is dat te veel?

  Reageer
 17. Mieke 4 jarengeleden

  Fijn dat ik jouw site gevonden heb. Gebruik deze nu een maand of twee (workouts en recepten). Het afvallen gaat goed. Daarnaast laat ik dagelijks mijn twee honden uit op de langlaufers en dat helpt zeker mee. We mogen sinds drie jaar in Zweden wonen waar we erg gelukkig zijn. Naast de twee honden, hebben we vier katten, drie geiten (die we in de winter ook regelmatig uitlaten) en kippen, hanen en kalkoenen.
  Hoop dat je inmiddels een katje hebt, is zo leuk

  Reageer
 18. Jeannette 4 jarengeleden

  Leuke workout, Marloes! Weer heel andere oefeningen dan in je andere workout. Ik heb een lief, waaks hondje: Kayla. Het is altijd de vraag of ik ‘s morgens eerst kan sporten of ik hem eerst moet uitlaten. Graag het eerste!

  Reageer
 19. Karyn 4 jarengeleden

  Heeey Marloes haha ongelofelijk heb al twee dagen achter elkaar jou beginner workouts gedaan EN volgehouden poehhh mega trots op mezelf omdat ik een snelle quitter ben maar jij motiveert zo naar mijn zin dat t leuk is om vol te houden dus “kom op kom op” ik hou d’r van hahaha ennehhh al is t een video van handerhalf jaar geleden ik geniet er nog iedere keer van en ook gelijk mijn vraag idd net als hierboven mag je iedere dag een workout doen? Of overbelast je jezelf dan? Hoor t graag 🤗 en we hebben een boomertje Bentley en een superlieve kat van 15 Moos 😁
  Dikke knuffels Kaatje 💞😘

  Reageer
 20. Noortje 3 jarengeleden

  Hallo Marloes,
  weer een andere beginner workout uitgeprobeerd. Heb ze nog lang niet allemaal gehad.
  Ik heb geen huisdier.
  Doeie.

  Reageer
 21. Andy 3 jarengeleden

  hoi ik ben heel blij mee dat ik deze workout heb gedaan en was goed te doen en ik heb geen huisdieren en ik hou wel van huisdieren en ik hou van een hond maar ik heb geen tijd voor zou huisdier om aan te schafen nomaal ben ik op me werk de hele dag is voor zone dier niet echt leuk . grt andy.

  Reageer
 22. Arlette 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Super fijn jouw workouts👍 Iedere ochtend een half uur 1 van je workouts en daarna vol nieuwe energie aan de slag. Zeker nu in deze periode vind ik het fijn om lekker te blijven bewegen. Sportscholen zijn dicht en ik vind jou heel duidelijk in je uitleg en de vervolgstappen. Top!
  Trouwens, om antwoord te geven op je vraag; wij hebben een kat, Nala. Aantal jaren geleden uit een pleeggezin (asiel) gehaald. Heeft bij ons verder mogen socialiseren. Da’s gelukt. Nala is nu zó sociaal, dat het huis van haar is en wij haar ‘personeel’😀
  Een heel fijne, mooie dag🌞😎

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: