beginner workout afvallen
Beginners Workouts

Beginner Workout – Afvallen, Buikspieren en Billen

Door

Op Youtube vind je heel veel knallende intensieve workouts. Als beginnende sporter kan dit ontzettend frustrerend zijn, want je kunt onmogelijk meekomen met de überfitte instructeur. Ik probeer ook video’s te maken die voor vrijwel iedereen haalbaar zijn. Zo maakte ik eerder een compleet staande workout. Vandaag weer een beginner workout, speciaal bedoeld voor mensen die (nog) niet zo getraind zijn, maar wél lekker willen bewegen. Ook perfect als je herstellende bent van een ziekte of blessure!Deze workout is helemaal compleet, inclusief warming up, cooling down en stretchen. Je hebt een stoel nodig, of iets anders waar je je aan vast kunt houden. Een tafel of een muur werkt ook prima! Daarnaast heb je een matje nodig, of iets anders zachts om op te liggen.

We starten met een korte warming up van twee minuten. Daarin leg ik helemaal uit hoe de workout eruit gaat zien. Daarbij geef ik je alvast wat tips.

Vervolgens gaan we door met 8 verschillende oefeningen. Elke oefening doen we 1 minuut, waarna we direct doordraaien naar de volgende oefening. Tijdens de oefening geef ik je tips voor de houding.

Ik krijg heel vaak de vraag hoe je kunt weten of beginnende of gemiddelde workouts beter voor jou zijn. Ik raad je aan om te starten met een beginner workout. Als je merkt dat je daar geen enkele moeite mee hebt, dan kun je een gemiddelde workout proberen. Je kunt desnoods alle workouts in jou eigen tempo doen, of anders af en toe een pauze inbouwen.

Ik hoop dat je weer lekker aan de gang kunt met thuis sporten!

Groetjes, Marloes

Doe jij wel eens thuis workouts? Welke zou je graag in de toekomst zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. Sandy 9 maandengeleden

  Heel blij mee. Dank je wel!

  Reageer
  • Marloes 9 maandengeleden

   Graag gedaan!

   Reageer
   • Woutera 9 maandengeleden

    Hi Marloes,nu 2de keer gedaan !leuke work out hoor!
    Ik heb een fantastisch lieve hond,een kruising labrador/stabij,ze heet Ayla 😍

    Reageer
 2. Evelyne 9 maandengeleden

  Heel veel dank! Ik was tot 2 jaar geleden heel fit en gespierd. Door een depressie (emotie eten en geen moed om te bewegen) kwam ik veel aan en ben ik nu weer langzaam op weg naar gezond. Maar alle workouts die ik voorheen deed kan ik niet meer!! Dus deze is heel fijn 🙂

  Misschien een leuke: bridal workout serie?

  Groetjes van een mede bride to be

  Reageer
  • Marloes 9 maandengeleden

   Gefeliciteerd met je verloving!! Als bride to be kun je natuurlijk gewoon alle workouts doen! Zo werk je naar een fitter trouwlichaam 😉

   Reageer
 3. suzanne 9 maandengeleden

  heey marloes, super fijne video om eens aan de slag te gaan!! maar nu heb ik een “probleem” met de op je rug lig oefeningen.. ik heb namelijk een bolle boven en holle onder rug…heb je daar ook oefeningen voor….

  groetjes suzanne

  Reageer
 4. Maartje 9 maandengeleden

  Zelf deze is nog te zwaar…. 🙁 Nu 4,5 maand na mijn keizersnede, misschien moet ik trainen op meer geduld.

  Reageer
 5. Francisca 9 maandengeleden

  leuke workout! had vandaag niet zo veel energie, dus dit was prima!!
  huisdieren: 2 katten en een hondje, en een vijver vol vissen..smile..

  Reageer
 6. Anna 9 maandengeleden

  Geen huisdieren hier! 😀 Zag ik in een eerder filmpje niet al een poes bij jou Marloes? Nu spierpijn van de workout. Conditioneel was het goed vol te houden. Raad je dan een gemiddelde workout aan of vanwege de spierpijn beginner aanhouden. Liefs Anna

  Reageer
 7. Lilian 9 maandengeleden

  Fijne video voor een dagje brak en ziekjes zijn. Toch iets kunnen doen. En fijn te merken dat ik volgende keer wel een gemiddelde aan kan.
  We hebben 2 poesjes als huisdieren. Maar eentje is nu al 2 nachten kwijt. Voor de zomervakantie was ze ook al 4 nachten weg. Ze is pas 1 en erg bang dus we malen ons wel weer zorgen.
  Fijne zondag!

  Reageer
 8. Elise 9 maandengeleden

  Leuke work-out. Had de vorige keer een gemiddelde gedaan naar deze werd toch te zwaar dus halverwege gestopt. Deze ging me daarentegen weer met gemak af. Hier twee lieve jonge poezen als huisdieren, heel druk maar super gezellig! Heb je ooit een work-out gedaan met een hoepel of staat dit op de planning?

  Groeten

  Reageer
 9. Jolien 8 maandengeleden

  Heel fijne workout Marloes! Ik vind het ontzettend fijn om de oefeningen te volgen op je site. Als beginner zijn deze ideaal om op te bouwen. Ik probeer de oefeningen uit alle filmpjes ook zelf te combineren tot een workout, zo is hij iedere keer wat anders. Ikzelf heb 2 katten trouwens, kruising tussen Britse Korthaar en Scottish Fold 🙂 Groetjes, Jolien.

  Reageer
 10. Phaedra 7 maandengeleden

  Hey, ik heb genoten van je work-out! Bij de liggende oefening waarbij je je enkels/knieën moet aanraken had ik wel veel last van rugpijn, is dit normaal?

  Verder heb ik twee honden als huisdier. Bedankt voor de training! Groetjes, Phaedra

  Reageer
 11. Constance 7 maandengeleden

  Leuk om mee te doen.

  Reageer
 12. Joyce 6 maandengeleden

  Ik zag pas geleden de video van 2013 (stupid me, 4 jaar te laat!) https://youtu.be/W_YBw4P359w

  En ik vroeg me eigenlijk af hoeveel caloriën je hiermee verbrand. Heeft u hier een antwoord op? Ik vond hem super!

  Reageer
 13. Roosje 4 maandengeleden

  Fijn om een langere workout te doen als ik vrij ben en een korte als ik ga werken.
  Wij startten met een hele lieve kat. Dan kwam mijn dochter thuis wonen met 2 honden erbij en het gaat supergoed! En in de schuur verzorgen we de achtergelaten kat van de buurman. Het is druk maar heel gezellig.
  Marloes ik vind jouw workouts fijn om te doen, je hebt een prettige positieve manier van les geven.

  Reageer
 14. Jolanda 1 maandgeleden

  De laatste weken kennis met jou gemaakt, nu de eerste workout mee gedaan. Onwijs leuk en voel me trots!!! Ik heb 2 katten en 4 cavia’s haha

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: