| 12 april 2020

30.min Cardio workout voor thuis – Conditie, vetverbranding & afvallen

Goedemorgen lieve toppers! Zoals jullie merken heb ik in deze periode telkens een extra workout gedeeld in het weekend. Ik ga jullie niet beloven dat dit zo blijft, maar ook deze week had ik er weer zin in en tijd voor! Het is een cardio workout geworden van 30 minuten. We werken aan de conditie, ververbranding en dus aan afvallen of fit blijven! Je hebt niets nodig, alleen een paar stevige schoenen als ondersteuning voor je knieën en enkels.

 

Ik hoop dat je deze workout weer fijn vond om te doen!

Groetjes, Marloes

Zou jij het fijn vinden om ook een minder zware beginner cardio workout (zonder springen) te zien? Of niet zo’n behoefte aan?

36 reacties

 1. Hoi Marloes,

  Ik reageer eigenlijk nooit maar ik kijk trouw elke dag op optima vita. Je doet het geweldig!
  Ik zou graag een beginners cardio work out zien zonder springen. Lukt niet zo goed met m’n knieën en enkels😁.

 2. Wat leuk om al je workout video’s te zien! Je doet het altijd zo leuk! Een workout zonder springen zou ik erg fijn vinden, dan hoeven m’n onderburen niet mee te genieten van het lawaai, haha

 3. Graag een workout zonder springen! Ik heb al moeite met wat langer staan dus moet veel oefeningen voornamelijk zittend en liggend doen.

 4. Vond dit een fijne workout 🙂
  Heb mijn sportschoenen maar eens aangedaan dit keer. Normaal doe ik het nooit, ben ik te eigenwijs, maar omdat ik afgelopen weken beetje last van me knie had, toch maar gedaan hihi

  Workout was wel pittig trouwens, kreeg zelfs steek in me zij, terwijl ik niets ontbeten had haha

 5. Hoi hoi, graag een beginners video. Ik heb een waardeloze conditie en moet hier iets aan doen. Op zoek naar goede schoenen en dan aan de slag

 6. Hey Marloes, wat een heerlijke workout!! Ik hou ervan, lekker pittige staande oefeningen strak achter elkaar door! Mijn 2e paasdag kan beginnen! Dank! Op de vraag hoelang ik je al volg, al een aantal jaren, ik vind je zo leuk, helder en eerlijk! Groetjes Fransien

 7. Goeiemorgen allemaal…😄
  Deze ochtend workout gedaan, ttz met de helft of slechts 1/3de van de sprongen. Zo kon ik het wel volhouden. De springoefeningen doe ik dan mee zonder de sprong. Ik volg je al een drietal jaar en kijk steeds uit naar je video’s. Boodschappen, recepten, workouts, de commentaren, de poezen,…alles vind ik tof en zo eerlijk en toegankelijk voorgesteld.

 8. Antwoord op je vraag: sinds een paar weekjes pas. Neemt niet weg dat ik vind dat je het hartstikke leuk doet. Wat mij betreft is er niet zo’n behoefte aan een beginners work-out, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk. Van mij mag er nog best een tandje bij, wat meer springen of het tempo wat hoger. Maar deze was leuk om te doen, en ik stond toch lekker te zweten. Fijne tweede Paasdag nog!

 9. Ongeveer 4 weekjes.
  Dit was een superfijne workout. Lekker zweten en leuke oefeningen.
  Ik heb je al aanbevolen bij mijn sportmaatjes!!

 10. was best leuk, oefeningen gedaan maar iets minder gesprongen !
  ik doe per dag een andere video, beginners, gemiddelde…. nu ongeveer 4 weken sinds de lockdown,

 11. Heerlijk Workout. Dank je wel.
  Ik volg je zins een paar maanden. En vind je filmpjes erg leuk om naar te kijken en je workouts zijn ook goed te volgen.
  Ga zo door.
  Groetjes Cindie

 12. Hoi Marloes, ik volg je sinds een maand of zo. Ik weet niet meer hoe ik bij je terecht kwam. Gisteren de thuisworkout van de beenspieren gedaan. Ontzettende spierpijn gehad! HahA. Morgen ga ik deze proberen. Ik ben 56 jaar maar doe wat ik kan. Ik ben ook erg geïnteresseerd in voeding en ik vind dat je goede dingen zegt. Zelf heb ik een opleiding Natuurvoeding gedaan. Gewoon, uit interesse. Liefs! En een aai voor de katten Molly en Mouky! Mijn hondje heet Moekie en m’n kat Fritsie.

 13. O ja, een minder springerige (beginners) cardio is welkom. Ik heb mijn enkel vorig jaar gebroken en dat is af en toe nog wat pijnlijk bij het springen. GRAAG DUS!!!

 14. O ja, een minder springerige (beginners) cardio is welkom. Ik heb mijn enkel vorig jaar gebroken en dat is af en toe nog wat pijnlijk bij het springen. GRAAG DUS!!!

 15. Hallo Marloes, ik doe sinds ongeveer een jaar regelmatig een workout van jou. Lekker motiverend altijd met al je vrolijke geklets tussendoor. Deze vond ik heel pittig, ik heb na de eerste ronde 10 seconden van elke minuut rust genomen en een stuk langzamer bewogen en minder fanatiek gesprongen. Nu maar zien hoe het morgen met de spierpijn is 🙂

 16. Hoi Marloes,
  In deze coronatijd kan ik niet meer naar de sportschool. Ben op zoek gegaan naar workouts op internet. Zo kwam ik ook bij jou uit. Maar wat doe jij het superleuk! Lekker gewoon en motiverend. Past bij mij! Dank je wel!

 17. Hoi Marloes, top workout!
  Een nieuwe buikvet verbranding workout lijkt me leuk.
  En jouw kracht-vetverbranding gecombineerde workouts vind ik ook super fijn!
  Kijk alvast uit naar je nieuwe workouts!

 18. Ik volg je sinds…vandaag! Nu ik door Corona niet naar de sportschool kan, op zoek naar een alternatief. Net deze workshop gedaan, heel fijn! Zo’n soort workout met minder springen lijkt me ook leuk en prettig. Ik ga je andere workouts ook doen en blijf je volgen!

 19. Deze vind ik best leuk ! elke dag neem ik wel een beginners of gemiddelde work out en dit sinds de lockdown,hiervoor deed ik eerst beginners FULL BODY & VERVERBRANDING, en nu nog halfuurtje op de rollen fietsen, ik probeer vooral te bewegen !

 20. Hallo Marloes! Super leuke en motiverende workout weer. Ik volg je sinds februari, toen alle Basketball trainingen niet meer doorgingen. Vind je video’s goed te volgen en vol te houden, de gemiddeld voor mij alleen en de beginner als ik mijn moeder meekrijg!

 21. Beste Marloes,

  Wat een leuke enthousiaste workouts deel jij.
  Ik ben er heel erg blij mee.
  Heb je misschien nog workouts ( tips) om de bekkenbodem spieren goed sterk te maken?

 22. Ongeveer een half jaar geleden via YouTube op 1 van je workout’s terecht gekomen.
  En door de fijne intructies en het enthousiasme waarmee je de oefeningen overbrengt (ook de oplettende aanwijzingen ivm houding etc.) blijven plakken op de optimavita workout’s.
  Tegenwoordig zoek ik ze niet meer via YouTube maar gewoon rechtstreeks via je website.
  Ik reageer eigenlijk nooit. Maar ik vind dat je best mag weten dat er meer mensen je workout’s doen dan je misschien in eerste instantie denkt 😉
  Deze workout was trouwens perfect voor mij.
  Hartelijk dank voor de veelzijdige keuze aan workout’s op je website het is iedere keer weer een feestje om er 1 uit te zoeken om te gaan doen.
  Groetjes Marjolijn

 23. 2de x dat ik deze . Heerlijk zweten. Nu kijken of de lamp nog in de kamer na al dat gespring. I volg jou nu ong 4 mnd. Super leuk.

 24. Hoi Marloes

  Sinds een maand ofzo volg ik jouw workouts. Ik vind dat je het supergedelegeerden doet!
  Lekker tempo, goed te volgen en voor elk wat wils.
  Groetjes Dorien

 25. Ik vond het een lekkere workout, ben nu drie maand bezig, meestal totaal geen zin maar ik wil doorgaan. Drie keer per week is voor mij goed te doen, soms een beginner, dan weer een gemiddelde. Thanks Marloes!

 26. Ik volg je nu ongeveer 2 maanden maar heb ondertussen al veel van je workouts geprobeerd. De ene is al wat zwaarder dan de andere maar ze zijn allemaal leuk en afwisselend!

 27. Zo, weer klaar. Zweten met dit warme weer.
  Grappig om jou te zien met een slanke buik, terwijl je in werkelijk heerlijk geniet van jullie frummel in jou buik.❤😘

 28. Ik volg je nu twee weken (en doe dus steeds trouw de hele work out 😉). Ik vind het heerlijk! Je legt het goed uit, pept de boel op en de afwisseling is fijn. Ik heb je work outs met kettlebell en elastieken ook al gedaan. Er valt nog genoeg te ontdekken. Dank je wel voor het delen!

 29. hoi Marloes,

  ik doe al 5 jaar plm. 3 maal per week jouw workouts meestal heb ik geen zin maar de workout is voorbij voor ik er erg in heb, fijn om met jou te sporten. ik ben 59 jaar en doe de workouts meestal in de een logeerkamer. ik denk iedere keer “ik moet antwoord geven op de vraag van de workout”: vandaag heb ik dan eindelijk de daad bij het woord gevoegd.

 30. Wauw! Wat ben ik blij met deze workouts! 2 jaar geleden ben ik getroffen door een hersenbloeding waardoor het niet meer lukt om mijn sporten zoals bootcamp, wielrennen en hardlopen op te pakken ivm teveel prikkels. Maar nu heb ik sinds een maand jou ontdekt en doe nu 2x per week een workout thuis, op de slaapkamer zonder prikkels van buitenaf! Ik voel me weer mens worden, met de passie waar ik voorheen van hield: sporten! Dank je wel en ga vooral zo door: ik blijf je volgen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram