| 13 februari 2015

12 min. HIIT Workout – Conditie en Vetverbranding

Ik kreeg laatst het verzoek of ik nog eens een High Intensity Interval Training (HIIT) kon plaatsen. Natuurlijk kan dat! Ik ben voor jullie aan de slag gegaan met een nieuwe video. In 12 minuten train je met deze workout super effectief je conditie en vetverbranding. Daarnaast zul je verschillende spiergroepen voelen branden en werk je aan een betere coördinatie en stabiliteit. Deze video is niet geschikt voor beginnende sporters, omdat de workout best heel pittig is. Krijg je halverwege klachten? Stop dan direct.Ik had deze video afgelopen dinsdag al opgenomen, maar hij bleek super overbelicht doordat het zonnetje halverwege besloot te gaan schijnen. Ik heb hem daarom woensdag nogmaals opgenomen, om jullie een video van goede kwaliteit te kunnen laten zien ;).

De workout duurt 12 minuten. We doen 6 verschillende oefeningen die we 45 seconden uitvoeren. Vervolgens heb je 15 seconden rust. Alle oefeningen voeren we twee keer uit. De bewegingen zijn heftig, om ervoor te zorgen dat je hartslag in 45 seconden flink omhoog gaat! Dit is ook precies het idee van HIIT, korte periodes super heftig werken om vervolgens weer even rust te hebben. Je traint hierdoor mega effectief in korte tijd je conditie en vetverbranding.

Ik raad je aan om voor de workout een aantal minuten te joggen op de plaats, zodat je spieren goed warm zijn. Je hebt helemaal geen hulpmiddelen nodig. Ik leg hieronder de oefeningen uit.

Burpee

We starten met ‘burpees’. Sta rechtop, plaats je handen op de grond en spring naar achteren. Maak een pushup, spring weer terug met je voeten richting je handen. Kom weer rechtop staan en spring vervolgens omhoog. Houd je rug tijdens deze oefening goed recht en span je buik. Als hij te heftig is, stap je naar achteren in plaats van dat je spring. Ook kun je de sprong aan het eind weglaten.

Crab

Vervolgens de ‘crab’. Steun op handen en voeten en raak met je linkerhand je rechter enkel aan. Herhaal dit aan de andere kant. Span je buik aan en probeer je balans te houden. Voer deze oefening zo snel mogelijk uit, zonder dat je teveel gaat bewegen met je lichaam.

Mountainclimbers

Dan ‘diamond mountainclimbers’. Sta in plankhouding, met je billen in een lijn met je schouders en je enkels. Plaats een voet dichter bij je borst met je knie wijzend naar je elleboog. Wissel zo snel mogelijk het linker en rechterbeen af. Houd je billen laag en blijf je buik aanspannen.

Jumping jacks

De ‘jumping jacks’ zullen de meesten van jullie denk ik wel kennen. Maak een spreid-sluit sprong met je voeten en beweeg tegelijkertijd je handen boven je hoofd en weer terug. Ook nu houd je de rug recht en je buik aangespannen.

Plank knie in

Dan weer in de plankhouding, deze keer trek je een knie zijwaarts. Wissel je benen af. Wederom billen tussen schouders en enkels en de buik aangespannen!

Knee tuck

Een tenslotte de ‘knee tuck’. houd je handen voor je lichaam, spring omhoog en breng je knieën richting je handen. Deze oefening is heel heftig! Spring minder hoog om het lichter te maken.

Deze workout is best heel pittig, maar wel super effectief! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik heb hem dus twee keer uitgevoerd door de problemen met het licht, ik vind het heerlijk om in zo’n korte tijd zo heftig te kunnen trainen! Lang leve HIIT ;).

Groetjes, Marloes

Ga jij deze workout doen? Laat me weten hoe het ging! 

7 reacties

 1. Ik hou van HIIT workouts!
  Deze ga ik morgen ochtend of misschien vanavond al doen denk ik.
  Die laatste foto is wel heel erg gaaf trouwens 😉

 2. Hele fijne workout! Gisteravond gedaan, met aansluitend de HIIT voor beginners. Dat was een prima combi.
  Dankjewel voor deze variant, erg fijn.

  En inderdaad een heeeel vette foto! Wow!!

 3. O, jakkes, de video deed het halfweg (net voor laatste oefening) niet meer… Ik had m gelukkig al eerder gedaan, dus het ging wel (met de keukenwekker erbij) maar effe balen…
  Ben trouwens wel heel erg blij met al jouw workouts, ik doe ze vaak zo’n twee x per week als aanvulling (soms vervanging..) van hardlopen. Ik ga er meer van zweten dan hardlopen hoor! Vooral de cardio 30 min vind ik erg fijn, dank je wel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram