Gemiddeld Workouts

10 min. Borst en Triceps Thuis Workout

Door

Aan het begin van deze maand, plaatste ik een korte workout voor de benen en billen. Mijn idee was om vaker zulke korte video’s voor één of twee spiergroepen te maken, zodat je gemakkelijk zelf jouw eigen thuisworkout kunt samenstellen door de video’s te combineren! Jullie waren enthousiast over dit idee, dus vandaag de tweede video. In deze training doen we oefeningen voor de borst en pakken we direct ook de triceps (achterkant bovenarmen) mee.Voor deze workout heb je een stoel nodig en twee flessen van 1,5L gevuld met water. Natuurlijk kun je ook kleinere flessen gebruiken, of dumbells als je die hebt. Daarnaast is een fitnessmatje wel fijn om op te liggen, of anders een zacht kleed.

Ik raad je aan om voorafgaand aan deze workout een warming up te doen. Een voorbeeld van een goede warming up vind je hier.

We doen drie verschillende oefeningen, die we elk drie keer uitvoeren. Elke oefening doen we een minuut, gevolgd door 10 seconden om door te draaien naar de volgende oefening.

borst-workout

De drie oefeningen zie je hierboven. Aan het begin van de video leg ik ze uit en geef ik tips voor hoe je het zwaarder of lichter kunt maken. Als je direct met de workout wilt starten, kun je skippen naar 2:50 min.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat jij van deze workout vindt! Laat het zeker even weten. Mocht je een voorkeur hebben voor de volgende spiergroep waarvan ik een korte video maak, dan kun je dat ook hieronder achter laten.

Veel succes!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze workout doen? Welke spiergroep zou je als volgende willen zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Ise 6 jarengeleden

  Handig artikel! Ik train mijn armen thuis vaak op dezelfde manier, werkt prima 🙂

  Reageer
 2. Herma 6 jarengeleden

  Fijne korte workout. Een van mijn doelen is om sterkere armspieren te krijgen dus ik ga hem vast nog vaker doen.

  Reageer
 3. Shirley 6 jarengeleden

  Hoi Maroes, Ik heb laatst de oefening gedaan met de stoel en ik heb nu na ruim een week nog last van mijn schouder spieren heb ik iets verkeerds gedaan? hoop op een antwoord.

  Reageer
  • Shirley 6 jarengeleden

   Bedoel Marloes , mijn excusses. wacht met spanning op een antwoord !

   Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Het kan zijn dat je je schouders teveel hebt opgetrokken richting je oren. Het is belangrijk om je constant op te duwen. Maar het is een zware oefening, dus als je hem nog nooit gedaan hebt, kun je best lang spierpijn hebben.

   Reageer
   • Shirley 6 jarengeleden

    Ik heb hem nu op een hoge stoel gedaan dat werkte beter, ben net klaar met deze workout. voel hem nu al. zal morgen niets meer kunnen optillen.. bedankt voor je reactie. ga nu mijn rug training doen ,met jou samen doen.

    Reageer
 4. Gerianne 6 jarengeleden

  Ik het gedaan heel zwaar is die pijn in mijn boven armen is dat een goed teken ?
  Wat goede uitleg ik heb nu 2 oeveningen achter elkaar gedaan bij elkaar gedaan super!
  En je voelt heerlijk fit .

  En dat doe ik 2 keer in de week .
  Gr Gerianne

  Reageer
 5. Priscilla 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Helemaal into je videos! gisteren deze gedaan en voel het goed in mn armen, niet too much maar gewoon lekkere spierpijn echt top!!!

  Ga zo door!!! ik ben fan!

  Gr Priscilla

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: