Frozen yoghurt maken

Zelf gezonde frozen yoghurt maken!

Oh wat houd ik toch van ijs! Ik moet eerlijk zeggen dat fruitsmaken daarin niet perse mijn favoriet zijn, ik ga liever voor karamel of chocolade, maar ook over een fruitijsje hoor je mij niet klagen ;). Wist je dat je MEGA makkelijk zelf gezonde frozen yoghurt kunt maken!? Waarschijnlijk met ingrediënten die jij op dit moment gewoon in huis hebt liggen. Zonder ijsmachine! Ik ga je vertellen hoe je dat kunt doen.

Ingrediënten (1 grote portie of 2 kleine)

 • 150g Magere yoghurt (plantaardige yoghurt, of andere yoghurt naar keuze kan ook)
 • 150g Bevroren fruit naar keuze
 • Eventueel een klein beetje vloeibare zoetstof, voor de echte zoetekauwen*.

Ik ging voor kant en klaar diepvriesfruit, dat je kunt kopen bij elke supermarkt, maar zelf fruit invriezen kan natuurlijk net zo goed! Ik raad je in dat geval aan om het eerst in kleine stukjes te snijden en dan in te vriezen. Dan mengt het straks makkelijker.

* Zoals je misschien weet, ben ik niet tegen zoetstof. Af en toe zoetstof gebruiken kan écht geen kwaad. Ik zou echter afraden om zomaar overal zoetstof in te mikken. Je went jezelf aan een zoete smaak en in (erg) grote hoeveelheden zou het schadelijk kunnen zijn. Bij kinderen ben ik extra voorzichtig. Zij hebben een kleiner lichaam, waardoor een kleinere hoeveelheid schadelijk kan zijn. Krijgt jouw kind bijna nooit zoetstof? Dan kan dit gezoete ijs echt geen kwaad. Wees echter voorzichtig met veel zoetstof aanbieden aan kinderen (slimpie, light frisdrank, optimel producten, zoetjes in de thee etc.).

Bereiding (+- 5 minuten)

Dan nu het allermoeilijkste recept ever 😉 …doe de yoghurt en de helft (dat mengt makkelijker) van het bevroren fruit in een blender, keukenmachine of mix het met de staafmixer. Voeg daarna ook de andere helft van het fruit toe en doe er eventueel een beetje zoetstof bij. Zonder kan ook prima, maar af en toe wil je gewoon een echt zoet ijsje :). Laat het een flink tijdje mixen, totdat een gladde massa ontstaat.

Tadaaa!! Klaar is je gezonde frozen yoghurt. Je kunt het invriezen voor later, of direct opeten. Persoonlijk vind ik het iets te hard worden als je het invriest en houd ik meer van de structuur direct na het bereiden…maar dat kan voor jou natuurlijk anders zijn.

Voedingswaarden

Hieronder de voedingswaarden van 1 grote portie (300g) zoals ik die hierboven aangeef. Als je andere yoghurt gebruikt, worden de waarden natuurlijk een beetje anders. Ook verschillen de waarden van soorten fruit een beetje. In dit voorbeeld gebruik ik de waarden van gemengd fruit. Ik vergelijk met 300g yoghurtijs van de Albert Heijn.

Zoals je ziet, past deze gezonde frozen yoghurt prima in een gezonde leefstijl, ook als je wilt afvallen! Ik gebruik het graag als tussendoortje in de lente of zomer, of als avondsnack.

Tag me zeker even op instagram (@optimavita) als je het gemaakt hebt!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze gezonde frozen yoghurt maken?

9 reacties

 1. Klinkt heerlijk ga het ook zeker maken sta versteld van de verschillende voedingswaarde dus lekker zelf maken weet je wat je erin stopt 👌😊

 2. Goedemorgen Marloes,
  Wat een heerlijk recept..
  Ik ben niet z’n toetjes en ijs freek maar een gezonde frozen yoghurt vind ik dus voor een keertje heel lekker.
  Doe er alleen geen zoetstof en/of suiker in..
  Groetjes Marion

 3. Heb het vammiddag al gemaakt met mijn vierjarige zoontje en wij vonden het heerlijk, bedankt voor dit simpele maar super lekkere recept!

 4. Heerlijk! Ik krijg er prompt heel erg zin in!😊 Een heerlijk alternatief voor een ijsje op een warme zomerdag. Of als we er gewoon zin in een ijsje hebben.😉 Bedankt voor het recept!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram