Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Voeding

Your day in food #7

Door

my day in food1

Door Daniella – Velen van jullie vinden het erg leuk om te lezen wat een ander eet, daarom hebben we weer iemand uitgenodigd om haar voeding drie dagen bij te houden. Vandaag is Hannah aan de beurt en zullen we haar voedingspatroon gaan beoordelen, zijn jullie al benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Persoonlijke gegevens
Naam: Hannah
Leeftijd: 21 jaar
Lengte: 1,67 meter
Sportactiviteit: Ik sport ongeveer 4 of 5 keer per week met twee a 3 keer hardlopen(30 tot 45 minuten) en daarnaast altijd wat spieroefeningen, dus of pilates van blogilates of wat fitness filmpjes van XHit en dat doe ik dan 45 minuten a een uur. Daarnaast fiets ik elke dag een paar keer heen en weer naar college ik denk dat gemiddeld 45 minuten per dag fiets.
Ben je tevreden met je gewicht?:Ja op zich wel. Ik ben vrij licht, 49 kilo en ik wil wel wat aankomen maar dan in spieren en niet in vet. Voor mijn gevoel ben ik namelijk op de verkeerde manier dun. Ik weeg weinig en ik zie er ook slank uit maar ik heb niet erg veel kracht in mijn lichaam. Maar ik probeer dit heel bewust te veranderen door ook veel krachttraining te doen.

Voedingsdagboek
Dag 1
Ontbijt: Ik begin de dag met twee geroosterde 100% speltboterhamen met 2 gebakken eitje in roomboter en een 400ml glas water.
Tussendoor: handje noten en rozijnen en weer een 400ml glas water
Lunch: Voor de lunch neem ik een speltbroodje met hummus en een handje tomaten en een flink stuk komkommer. Ik drink hierbij ongeveer 300 ml water
Tussendoor: Een halve brownie en ik drink ongeveer 200 ml water.
Avondeten: Ik eet vandaag vrij laat pas om 20.30. Ik was hiervoor nog naar de sportschool gegaan maar dat was geen succes. Ik kreeg zo’n trek dat ik het na 30 minute core en een kwartiertje hardlopen het voorgezien hield. Ik at kipmadras met vegetarisch kip en een beetje rijst en snijbonen. Ook drink ik nog 400 ml water
Tussendoor: Bakje fruitsalade met ananas, appel, mango, banaan en druiven.
Activiteiten van vandaag: 30 minute core gedaan op de sportschool en 15 minuten hard gelopen.Daarnaast heb ik op de fiets boodschappen gedaan en fiets ik naar college en de sportschool.

my day in food1

Dag 2
Ontbijt: Neem ik twee eetlepels Griekse yoghurt met een banaan in plakjes, een handje bosbessen en een schepje chaizaadjes en ik drink hierbij weer een 400ml glas water.
Tussendoor: stuk komkommer en een handje tomaten
Lunch: 2 geroosterde speltboterhamen met allebei een halve avocado met olijfolie en balsamicoazijn (ik heb hier geen foto van want mijnbatterij was opeens leeg) en ik drink 400 ml water.
Tussendoor: Andere helft van de brownie van gisteren en drink ik weer 400 ml water
Avondeten; Hartige roomboterflapjes met pompoen, geitenkaas en walnoten, het lijkt misschien op de foto of het niet erg veel is maar het is in totaal een halve kleine pompoen en opnieuw 400
ml water.
Tussendoor: Klein handje bosbessen en nog een klein glaasje water
Activiteiten van vandaag: 30 gefietst van en naar college en nog een uur blogilates filmpjes gedaan.

day2yourday

Dag 3
Ontbijt: 2 geroosterde speltboterhamen een met hummus en een met geitenkaas. Plus 400ml water en 400ml groene thee
Tussendoor: restje bosbessen
Lunch: Geen foto’s van want deze was nogal spontaan. Ik ben na college met vriendinnen de stad in gegaan en ik heb daar een halve brownie en een halve cupcake gegeten. Klein beetje patatas bravas en wat brood met aioli. Plus een glas Fanta. Later neem ik ook nog 2 handjes snoeptomaten. Niet de gezondste lunch ever.
Avondeten: Egyptische rijst met linzen en uien en daarnaast roergebakken spinazie en een vegetarische spinazie burger van de albert heijn en drink 2 keer 400 ml water.
Tussendoor: geen
Activiteiten van vandaag: 40 minuten gefietst en ’s ochtends 45 minuten arm en buikspier oefeningen gedaan, en ik ben na mijn lunch nog 50 minuten gaan hardlopen.

day3yourfo

Reactie van Daniella
Hannah, allereerst vind ik je vrij licht voor je lengte en heb daarom je BMI berekend. De BMI die er op dit moment uitkomt is 17,6. Voor een vrouw van jouw leeftijd en lengte is het verstandig om tussen de 19 en 25 in te zitten. Je gaf zelf al aan dat je jezelf te dun vind en graag wilt aankomen in spiermassa. Het is erg belangrijk voor het lichaam dat het ook vet kan verbranden om weer om te zetten in spiermassa. Ik denk dat het lichaam in jouw geval hier wel moeite mee krijgt aangezien je waarschijnlijk amper vetmassa hebt.

Ik vind het heel erg knap dat je zo vaak sport en zo goed met je leefstijl bezig bent. Ik zie dat je kiest voor spelt boterhammen, hartstikke goed! Doordat de boterhammen worden geroosterd, vervliegt een deel van de voedingsstoffen en mineralen wat zonde is. Daarom adviseer ik je om vaker de boterhammen lekker zo op te eten. De hoeveelheid vocht wat je binnen krijgt valt goed binnen de richtlijnen en blijf vooral lekker doordrinken!

Ook zie ik dat je genoeg fruit gebruikt gedurende de dag, de aanbeveling is twee stuks fruit per dag en hieraan voldoe je! Wat me wel opvalt aan je voeding is dat je weinig zuivelproducten gebruikt. Omdat je veel sport is het wel belangrijk voor je spieren om genoeg eiwitten binnen te krijgen, op dit moment is dit weinig. 600 ml aan zuivel is de aanbeveling, dit zijn bijvoorbeeld 2 glazen van 200 ml melk en 200 ml aan yoghurt.

Af en toe een snack nemen geeft helemaal niets, nu zie ik in je voedingspatroon dat dit wel dagelijks gebeurt. Je kunt dan het beste tijdens het ontbijt en lunch wat meer eten zodat je gedurende de dag wel verzadigd bent. Voor ontbijt en lunches kun je kijken bij de recepten van Marloes! Heel erg bedankt voor het invullen van het voedingsdagboek en bedankt dat we een advies mochten geven.

Ik raad je aan om vaker te eten en/of grotere porties te nemen. Een handje noten is een voorbeeld van een voedzaam tussendoortje dat je kan helpen wat meer binnen te krijgen. Doe dat gerust wat vaker! Ook kun je gebruik maken van volvette producten.

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem. Het zou ook leuk zijn om eens het voedingspatroon van een mannelijke volger te zien! Tot nu toe hebben enkel vrouwen meegedaan.

Wat vind jij van het patroon van Hannah? Wil jij ook een keer meedoen?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (28)
 1. Nynke 9 jarengeleden

  Leuk artikel! Ik zou ook graag eens mee willen doen:)

  Reageer
 2. Marion 9 jarengeleden

  Ik zou graag meedoen 🙂

  Reageer
  • Marion 9 jarengeleden

   Ik ben 44, werk en heb 2 pubers 😉

   Reageer
   • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

    Marion, wij hebben jou uitgekozen voor de volgende ‘your day in food’. Hierbij vragen we van jou om drie dagen jouw voeding en drinken bij te houden. We sturen je ook nog even een privé berichtje via de email.

    Groetjes,
    Daniella en Marloes

    Reageer
    • Marion 9 jarengeleden

     Whaaaa!! Leuk! Alvast bedankt dames!

     Reageer
 3. Karen 9 jarengeleden

  Ik denk alleen maar: eet meer!
  Wat je eet is gezond maar de porties echt klein, zeker gezien je zo actief bent.
  Hoop dat je niet compenseert met sporten als je een ‘minder goede’ lunch hebt gehad.
  Volgens mij mag je jezelf een stuk meer laten eten.

  Reageer
 4. marleen 9 jarengeleden

  Goed advies alleen een kleine aanmerking: vet omzetten in spiermassa? Onmogelijk! Vet verbranden kan inderdaad niet echt als er geen vet aanwezig is, maar spiermassa opbouwen is iets heel anders. Als Hannah wil aankomen in spiermassa moet ze inderdaad meer eten en door meer te eten zal er spiermassa worden opgebouwd plus er wordt een klein beetje vet opgeslagen (logisch gevolg bij aankomen).

  Al neem ik aan dat ik hier niets nieuws vertel haha 😉

  Reageer
 5. Daniella van Dijk 9 jarengeleden

  Marleen je hebt gelijk. Wat ik eigelijk bedoel ermee te zeggen is dat Hannah nu te weinig aan voedingsstoffen binnen krijgt om weer spieren te kunnen opbouwen. Wanneer je veel sport en vet zou verbrand worden komt er energie vrij en deze energie is weer nodig voor de spieren om voedingsstoffen of beter gezegd proteïnen op te nemen om de spieren te kunnen laten groeien.
  Goed opgemerkt;)

  Reageer
 6. Nicky 9 jarengeleden

  Ik zou ook graag meedoen (:

  Reageer
 7. Mona 9 jarengeleden

  Lijkt me erg leuk om een keer mee te doen =)

  Reageer
 8. LIlian 9 jarengeleden

  Wat mij opvalt aan al deze artikelen is dat er tot nu toe alleen nog maar jonge meiden (van rond de 20) hebben meegedaan, op een uitzondering na geloof ik. Op zich vind ik het heel interessant om te zien wat mijn leeftijdsgenoten eten en ik haal daar ook inspiratie uit voor mijn eigen maaltijden, maar ik zou het ook leuk vinden om een indruk te krijgen wat de werkende vrouwen eten en wat hun voedingspatroon is, om er een beter beeld van de krijgen.

  Dan wat betreft deze Your day in food; het eerste wat ik ook dacht is ‘wat eet je weinig voor als je eigenlijk wat wilt aankomen’. Ik denk dat het terecht is dat je liever spieropbouw hebt dan vet, maar daar heb je inderdaad voedingsstoffen voor nodig en met name eiwitten (als ik me niet vergis?) zeker als je zoveel sport, wat ik overigens heel goed en knap van je vind!

  Ik vond het weer interessant om te lezen en ik vind jullie adviezen ook altijd leuk en boeiend 🙂

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Klopt Lilian, voor de opbouw zijn proteinen nodig ook wel beter genoemd als eiwitten. De spieren hebben de eiwitten nodig voor de opbouw van de spieren. Zuivelproducten zijn ook een bron van eiwitten het is daarbij belangrijk dat Hannah meer eiwitten binnen krijgt dan op dit moment.
   Als we iemand selecteren kunnen we eigenlijk alleen op naam en reactie selecteren, hierbij kunnen we de leeftijd nooit zien. Maar een werkende oudere vrouw lijkt me een goed plan!;)
   Misschien een tip voor ons om in het artikel te vragen of de personen hun leeftijd erbij willen zetten met beroep.

   Reageer
   • Laura 9 jarengeleden

    Ik ben een werkende vrouw van 27 en het lijkt mij leuk om eens mee te doen. Ik ben al een poos heel bewust bezig minder ongezond snacken en meer bewegen en sinds kort, sinds ik de site volg, eet ik nóg gezonder en gevarieerder.

    Leuke artikelen zijn dit! Hier leer ik van!

    Reageer
 9. Borg 9 jarengeleden

  Allereerst mijn complimenten voor de website, ik lees de artikelen graag! Mijn advies aan Hannah is ook om meer te eten, maar ook om aan krachttraining te gaan doen. Want dat mis ik in dit overzicht. Ik zou als die mogelijkheid er is op je sportschool een schema laten maken waarbij het doel is om spiermassa op te bouwen (dat is een andere manier van trainen dan bijvoorbeeld meer ‘toned’ willen worden). Dan is het wel extra belangrijk om meer eiwitten te gaan eten. Mijn tip: magere kwark of Griekse yoghurt. Daar zit veel meer eiwit in dan in yoghurt (ben zelf dol op de magere kwark van Weerribben die je bijvoorbeeld bij de Ekoplaza of Natuurwinkel kunt kopen. Heerlijk en met maar liefst 13 g eiwit per 100 gram).

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Bedankt Borg voor de complimenten en voor de aanvulling super!

   Reageer
 10. lonneke 9 jarengeleden

  Heel erg leuk om dit te lezen en te zien altijd
  Ik zou heel graag mee willen doen!
  Ik heb al een lange tijd een eetstoornis van anorexia naar NAO (mijn gewicht is namelijk redelijk herstelt) ik probeer mijn oude patronen zo goed mogelijk op te pakken en een balans te vinden tussen gezond maar ook af en toe mogen zondigen van mijzelf. Ik zou het heel erg leuk vinden als je het wilt beoordelen, ik ben er erg benieuwd naar!

  Liefs Lonneke

  Reageer
 11. ruth 9 jarengeleden

  Hai,

  Ik wil ook graag een keer meedoen. Ik ben wat je noemt een clean eater (zo min mogelijk e-nummers en verkeerde stoffen en bereid vers). Ik denk dat ik heel gezond en gevarieerd eet en daarbij ook voldoende sport, maar afvallen lijkt verschrikkelijk moeizaam te gaan en juist dat laatste beetje om strakker te worden lukt me gewoon niet. Misschien licht het toch aan (teveel gezonde?) voeding?
  Wil het graag laten beoordelen!

  groetjes,
  ruth

  Reageer
 12. Lilian 9 jarengeleden

  Ik zou graag eens meedoen met dit artikel

  Reageer
 13. Mandy 9 jarengeleden

  Ik zou graag mijn voeding willen delen, wil de laatste kilootjes nog kwijt raken

  Reageer
 14. Sanne 9 jarengeleden

  Hoi Marloes!
  Is het erg als je je niet goed houd aan lunch, tussendoor, middag enz? Want ik at bijvoorbeeld vandaag als ontbijt een broodje, een half roggebroodje en beschuitje, en op school al ik voor 11 uur al twee broodjes en een stuk komkommer en een klein appeltje, want ik had nogal trek. Toen heb ik om half 2 nog een bischuitje gegeten en om 3 uur 3 dropjes, en plakje cake en de andere helft van het roggebroodje. Dit is volgens mij wel een normale hoeveelheid voor mij om te eten, alleen zijn de tijden nogal onregelmatig. Is dit erg? Ik at wel gewoon als ik trek had.
  Groetjes Sanne

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Ik zou je wel aanraden om meer regelmaat te krijgen, bij de lunch eet je namelijk automatisch gezonder dan tussendoor!

   Reageer
 15. natanja 9 jarengeleden

  ik vind het interessant door mijn pinda noten en tarwe allergie ben ik nog erg zoekende in mijn nieuwe eet patroon en bovendien erg benieuwd hoe jullie dit aan pakken

  Reageer
 16. Diedeke 9 jarengeleden

  Weer een leuk artikel! Ik zou graag een keer mee willen doen! 🙂

  Reageer
 17. Ellen 9 jarengeleden

  Ik zou graag mee doen. De food diary vind ik erg leuk, dus bijhouden is geen probleem. Het zou fijn zijn om daar feedback op te krijgen van een voedingsdeskundige. Nu hoor ik van iedereen verschillende meningen en soms is het dan best lastig om te kijken wat voor mij van toepassing is.

  Reageer
 18. sylvana 9 jarengeleden

  Ik zou graag een keer mee willen doen want op dit moment ben ik bezig met iets af te vallen voor een strakke buik en een gezond eetpatroon.

  Reageer
 19. ellen 9 jarengeleden

  Ik zou ook graag mee willen doen, ik heb diabetes, ben een beginnende sporter en 18 jaar!

  Reageer
 20. Charelle 9 jarengeleden

  Leuk om te zien wat iemand op een dag eet en reactie van een dietist daarop te lezen! Ik zou het zelf ook erg leuk vinden om een keer mee te doen!

  Reageer
 21. Simone 6 jarengeleden

  Ik zou best een keer mee willen doen, maar ik ben 42 en heb een eetstoornis dus een goed voorbeeld zal ik niet zijn maar hopelijke krijg ik goede adviezen!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: