Leefstijl My/Your day in food Persoonlijk Voeding

Your day in food #6

Door

Collage dag 1

We genieten ontzettend van jullie positieve reacties op de ‘Your day in food’ artikelen. Veel van jullie vinden het (net als wij) heel erg leuk om een kijkje in het voedingspatroon van een ander te nemen. We gaan daarom lekker door met het maken van deze artikelen! Vandaag is lezeres Anneloes aan de beurt om 3 dagen haar voedingspatroon aan ons te laten zien. Anneloes heeft een laag gewicht en zou eigenlijk nog iets willen aankomen, een totaal andere insteek dan de vorige edities dus! Ik vertel wat ik van haar patroon vind en geef eventueel tips.

Persoonlijke gegevens
Naam: Anneloes
Leeftijd: 20 jaar
Lengte: 1,66 meter
Sportactiviteit: 1 keer p/w fitness, 1 keer p/w hardlopen, elke dag minstens een uur fietsen van en naar werk/school.
Ben je tevreden met je gewicht?: Over het algemeen ben ik wel tevreden. Al zou het niet kwaad kunnen om een aantal kilo aan te komen ik heb op dit moment een BMI van 17,9 wat dus net iets te licht is. Ik ben al zeer blij hiermee omdat ik twee jaar geleden zwaar ondergewicht had. Ik ben toen 10 kg aangekomen wat me veel moeite heeft gekost. Ik heb nu alleen soms nog moeite om het juiste evenwicht te vinden en vraag me vaak of ik nou genoeg of juist te weinig eet. Ik merk soms dat ik begin te trillen als ik te lang wacht met eten, dit is denk ik een teken dat je lichaam te weinig heeft om aan te vullen. Daarom kan het denk ik geen kwaad om een kilo of 3 aan te komen, maar ik vind het dus moeilijk om te bedenken hoeveel ik ongeveer nodig heb.

Voedingsdagboek
Dag 1
Ontbijt: Ik start de dag met een glas lauwwarm water. Een halfuur later 7:45 neem ik mijn ontbijt. Havermoutpap met ongezoete sojamelk, kaneel en banaanchips.
Tussendoor: zuurdesembroodje met appelstroop en een kop groene thee
Lunch: Om 12:30 neem ik twee speltbroodjes met kipfilet en plakjes tomaat, kopje thee en een sinaasappel.
Tussendoor: Handje nootjes, kiwi en 2 glazen water
Avondeten: Om 18:45 eet ik aardappels, erwtjes, champignons en een tartaartje.
Tussendoor: Bakje halfvolle yoghurt met appel, klein beetje rozijnen, haverzemelen en kaneel
Activiteiten van vandaag: 2 x over een halfuur gefietst naar en van werk. Hele dag in winkel gestaan.

Collage dag 1

Dag 2
Ontbijt: Glas lauwwarm water bij het opstaan. Daarna neem ik 2 grote mokken kamillethee. Anderhalf uur later neem ik mijn ontbijt. Dit is mijn gebruikelijke havermoutpap met ongezoete sojamelk, kaneel, muesli en dit keer verse banaan er door heen.
Lunch: Tussendoortje sla ik over omdat ik later heb ontbijten. Als lunch heb ik twee zuurdesembroodjes kipfilet en ik neem er wat water bij.
Tussendoor: zuurdesembroodje met appelstroop en een bakje met mango stukjes ( + water erbij)
Avondeten; Zuurkool opgewarmd, even later nog wat nootjes erbij gegeten omdat ik graag nog iets van een soort vleesvervanger erbij eet, aangezien ik nu geen vlees erbij had.
Tussendoor: Bakje halfvolle yoghurt met appel, haverzemelen en kaneel.
Activiteiten: half uur met de hond gewandeld. 2 x over een half uur gefietst naar en van werk. Op het afwisselend lopend en zittend werk.

Collage dag 2

Dag 3
Ontbijt: glas lauwwarm water bij het opstaan. Even later neem ik weer 2 grote mokken met rooibosthee. Enige tijd later ontbijt ik met havermoutpap met ongezoete sojamelk, kaneel en wat muesli erdoor heen.
Lunch: een verlate lunch doordat ik aan het werk ben. Dit bestaat uit 1 zuurdesembroodje met kipfilet, en speltcracker met kipfilet en plakjes tomaat, een soort speltroggebroodje met hazelnootpasta en een sinaasappel. Hierbij neem ik 3 kleine bekertjes met water erbij.
Avondeten: Vergeten hiervan een foto te maken, maar deze bestaat uit 2 harde speltbroodjes ( kleinbrood nieuw bij de AH) de een besmeer ik met een halve avocado en doe ik wat fijngehakte nootjes op. De tweede besmeer ik met appelstroop. Daarna neem ik nog een beetje mango.
Tussendoor: Bakje halfvolle yoghurt met appel, kaneel en haverzemelen.
Activiteiten: 20 minuten met de hond gewandeld, drie kwartier stevig gewandeld, 2 x over half uur gefietst naar en van werk. Op het werk vooral staand en lopend werk gedaan.

Collage dag 3

Reactie van Marloes
Ik wil eerst even zeggen dat ik kan zien dat je super goed nadenkt over je eetpatroon! Je wisselt af, gebruikt voldoende fruit en zuivel en zoals het lijkt op de foto’s krijg je ook voldoende groenten binnen. Daarnaast beweeg je veel, wat natuurlijk ook super is voor je gezondheid!

Ik kan me echter voorstellend dat je met dit patroon niet zult aankomen. Het is een prima voedingspatroon voor een wat lichter iemand die op gewicht wil blijven, of voor een wat zwaarder iemand die wil afvallen. Aankomen zal op deze manier denk ik niet gebeuren. Omdat je dit wel graag wilt, zal ik je hier wat adviezen voor geven.

Als het moeilijk voor je is om meer te gaan eten, kun je bepaalde productkeuzes anders maken. Je kunt dan bijvoorbeeld volle melkproducten gaan gebruiken in plaats van halfvolle (yoghurt!) of bijvoorbeeld kiezen voor volle kwark. Ook kun je een laagje roomboter op je brood smeren, om wat extra energie binnen te krijgen. Je kunt het ook zoeken in dranken, door bijvoorbeeld wat vaker een glas vruchtensap, yoghurtdrink of ontbijtdrink te nemen. Deze producten bevatten suiker, maar dat is in jouw geval niet zo’n probleem!

Als je wel wat extra voeding wilt gaan gebruiken, kun je bijvoorbeeld wat noten aan je ontbijt of avondsnack toevoegen. Noten zijn voedzaam en calorierijk, dus ideaal voor jou! Ook als tussendoortje kun je vaker een handje noten nemen. Je boterhammen kun je rijkelijk beleggen door bijvoorbeeld kaas én ham te nemen. Of ham en avocado, of een gekookt eitje met kaas etc. Je kunt een schepje honing door je yoghurt doen, of af en toe een beetje in je thee. Natuurlijk kun je ook best een boterham extra nemen, maar ik weet niet of dat lukt. Met de tips hiervoor hoef je niet heel veel extra te eten, maar krijg je toch wat extra energie binnen.

Qua voedingsstoffen doe je het dus prima! Ik hoop dat je iets aan mijn adviezen hebt.

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem. Het zou ook leuk zijn om eens het voedingspatroon van een mannelijke volger te zien! Tot nu toe hebben enkel vrouwen meegedaan.

Wat vind jij van het patroon van Anneloes?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Mandy 9 jarengeleden

  Nog maar een keer proberen 🙂

  Zou het graag met iedereen willen delen!

  Erg gezond voedingspatroon trouwens!!

  Reageer
 2. Tessa 9 jarengeleden

  Mij lijkt het ook super om mee te doen! 🙂

  Reageer
 3. Ellen 9 jarengeleden

  Lijkt me leuk om mee te doen. Ik probeer nu alles bij te houden wat ik zoal op een dag eet om ongezond snacken zoveel mogelijk te voorkomen. Wel kan er denk ik nog het een en ander verbeterd worden aan mijn voedingspatroon.

  Reageer
 4. Emily 9 jarengeleden

  Weer een leuk artikel! Lijkt me erg leuk om zelf een keer mee te doen 🙂

  Reageer
 5. Fanny 9 jarengeleden

  Ik wil super graag meedoen!
  Ik ben zeer benieuwd wat jou oordeel is over mijn eetschema! 🙂
  xxx

  Reageer
 6. Claudia 9 jarengeleden

  Leuk om een keer te zien van iemand die juist wil aankomen. Ik doe erg graag mee, ben zo benieuwd hoe mijn eetpatroon wordt gezien door een deskundige. Ik doe Weight Watchers en krijg vaak de reactie dat het een dieet is, of dat ik lijn terwijl ik in mijn ogen gewoon heel verantwoord, normaal eet.

  Reageer
 7. Robin 9 jarengeleden

  Het lijke me super leuk om mee te doen! Ik doe weightwatchers en ben sinds dec 2012 23 kg afgevallen. Ik wil nog 17kg verliezen en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe gezond ik echt leef (bij weight watchers kun je eigenlijk alles eten, zolang je binnen je punten blijft) maar ik denk dat het wel wat gezonder en verantwoorder kan, nu het afvallen niet meer vanzelf gaat:)

  Reageer
 8. Charelle 9 jarengeleden

  Leuk om een keer het eetpatroon te zien van iemand die graag wil aankomen! Ik zou het erg leuk vinden om ook een keer mee te doen!

  Reageer
 9. Daniella van Dijk 9 jarengeleden

  Leuke reacties! Binnenkort zullen we weer iemand uitnodigen om zijn voeding bij te houden, houdt je inbox goed in de gaten!

  Groetjes Daniëlla

  Reageer
 10. Gerda 9 jarengeleden

  Ik wil het ook wel eens proberen.
  Denk dat mijn eetpatroon niet echt super gezond is.

  Reageer
 11. Nynke 9 jarengeleden

  Dit blijft altijd het leukste artikel om te lezen!
  Ik zou echt heel graag een keer mee willen doen 🙂

  Reageer
 12. Marion 9 jarengeleden

  Ik waag nog eens een poging….zou graag een keer meedoen 🙂

  Reageer
 13. anouk 9 jarengeleden

  Wil nog altijd eens kijken of mn eetpatroon idd beter geworden is sinds het afvallen.. zou graag eens mn dagen met jullie delen

  Reageer
 14. diedeke 9 jarengeleden

  Aw leuke artikelen blijven het! Ook ik zou graag mee willen doen! 🙂

  Reageer
 15. Nienke 9 jarengeleden

  Graag zou ik mee willen doen!

  Reageer
 16. Olivia 9 jarengeleden

  Ik zou dolgraag mee willen doen!
  Ik heb niet het standaard eet patroon van een vrouw. Ik eet clean, doe vijf keer per week aan krachttraining en mijn doel is om bikini fitnessmodel te worden. Misschien ook interessant voor anderen om te zien wat ik eet!

  Reageer
  • Sandra 9 jarengeleden

   Ik ben ook super benieuwd naar jou eetpatroon Olivia! Ik wil zelf niet persé er uitzien als een fitness model maar jullie( fitnessmodellen) leefstyle spreekt mij heel erg aan en probeer daar ook wat mee te doen. Dus ik hoop dat jou eetpatroon uitgekozen wordt 🙂

   Reageer
 17. Pauline 9 jarengeleden

  Oh wat eet jij lekker gezond Anneloes 🙂 Bovenop de tips Marloes: misschien kun je wat vaker kiezen voor iets vettere producten, zoals vetter broodbeleg (vleeswaren/kaas).
  Ik zou zelf ook graag meedoen, vraag me af of mijn eetpatroon bij mijn bewegingspatroon (weinig beweging) past.

  Reageer
 18. Charlotte 9 jarengeleden

  Ik doe graag mee!

  Reageer
 19. Hannah 9 jarengeleden

  Ik zou graag meedoen! Ik ben namelijk erg interesseert in voeding maar ik kan door alle adviezen op het internet door de bomen het bos niet meer zien! Ik ben al 7 jaar een vegetariër (geen vlees, vis, gelatine, rode kleurstof en dierlijk stremsel) maar ik ben altijd bang dat hierdoor misschien iets in mijn eetpatroon ontbreek en ik denk altijd wel dat ik redelijk gezond eet maar ik benieuwd of dat wel echt zo is. Ik wil graag mijn voedingspatroon verbeteren omdat ik het idee heb dat wat ik nu eet niet het juiste is in combinatie met veel sporten en het zou heel fijn zijn als iemand daar een keer naar zou kijken. Het lijkt mij heel erg leuk om 3 dagen bij te houden wat ik eet en hoeveel ik eigenlijk sport. Ik hoop dat ik word uitgekozen!

  Reageer
  • Daniella van Dijk 9 jarengeleden

   Hannah, wij hebben jou uitgekozen om drie dagen jouw voeding en drinken bij te houden. We sturen je ook nog even een privé berichtje via de email.

   Groetjes,
   Daniella en Marloes

   Reageer
 20. Samantha 9 jarengeleden

  Hoi,

  Ik lees sinds kort (lees: 1 dag) jullie blog en wat lijkt het me super leuk als mijn voedingspatroon eens onder de loep genomen kan worden.

  Ik ben een fanatieke sportster en wil eigenlijk nog net even die laatste 5 kg kwijtraken. Ik ben nu ongeveer 2 jaar heel verantwoord en gezond (in mijn ogen dan) aan het eten en ben daarme al bijna 9 kg afgevallen. Maar die laatste rottige 5 kg willen gewoon niet. Gelukkig blijf ik wel heel erg goed op gewicht, maar ja die laatste 5 kg zou perfect zijn. Waarom het niet wil lukken weet ik dan ook eigenlijk niet. Eet ik te weinig? Eet ik te eenzijdig? Is mijn lijf na 2 jaar in een soort van spaarstand gesprongen? Vragen die ik mezelf wel eens stel, maar eigenlijk niet goed weet te beantwoorden.
  Nou weet ik natuurlijk dat door een voedingsadvies het niet ineens allemaal opgelost is, maar toch zou ik eens van een ander willen weten hoe of wat omtrent mijn eetgedrag.

  Ik hoop dat jullie mij die mogelijkheid kunnen geven!!

  Groetjes,

  Samantha

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   We hebben inmiddels al iemand gekozen, maar de volgende keer kun je gewoon weer reageren! Welkom op de site 🙂

   Reageer
   • Samantha 9 jarengeleden

    Dankjewel!!!! Ga ik zeker doen 😉

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: