My/Your day in food Voeding

Your day in food #47 –

Door

Yeaahhhhh, daar is weer een editie van ‘Your day in food’. Wat kreeg ik weer onwijs veel leuke reactie op de vorige. Ik pikte Suzanne eruit en stuurde haar een uitnodiging om mee te doen. Enthousiast mailde ze terug en vandaag deelt ze 3 dagen haar eetdagboek met ons. Ik geef haar feedback. Kijk gezellig mee.

Persoonlijke gegevens

Naam: Suzanne

Leeftijd: 28 jaar

Lengte: 1.53m

Gewicht: 53kg

Sportactiviteit: Ik heb een fulltime kantoorbaan. Ik probeer altijd wel actief te zijn naast het werken om. Ik doe aan krachttraining, momenteel zijn dit thuis workouts (3-4 keer 30-45 min per week) ik probeer zo veel mogelijk de fiets te pakken en heb een eigen paard waardoor ik wel in beweging ben. Ik maak hier gemiddeld drie keer in de week een rustig buitenritje mee. 

Ben je tevreden met je gewicht: Als het aan mij ligt mogen er wel een paar kilootjes af (3/4) dan voel ik mij net wat comfortabeler. Ik ben op het moment niet bewust bezig met afvallen. 

Mijn grootste uitdaging zit er in om als ik iets ‘’ongezonds/lekkers’’ eet, ik soms geen goede stop heb. In plaats van alleen het lekkers te eten blijf ik snaaien. Gemiddeld heb ik dit eens per drie weken en ik denk dat de neiging komt omdat ik het gevoel heb dat de dag, qua eten, dan toch niet meer goed is (slaat natuurlijk nergens op). Dit is iets wat probeer te doorbreken.

Eetdagboek

Dag 1

In de ochtend een afspraak buiten de deur, waar ik op de fiets naartoe ging. Ik ontbijt vaak wat later daarom nu ook uitgesteld.

Ontbijt: (10:45uur) Recept inspiratie van Healthinut. ‘’Gezonde Appeltaart’’. Er zit in: 10 gram havermout, 25 gram gemengde noten, 10 gram kokosolie, kaneel, 1 kleine appel (in totaal) en 20 gram rozijnen. Daarbij +/- 100 gram magere roeryoghurt. Volgende keer doe ik kwark, want het was niet super vullend, wel erg lekker :). Ook twee koppen thee gedronken.

Tussendoor: (13:00uur) koffie pauze en een groot glas water gedronken.

Lunch: (14:15uur) Boekweit pannenkoeken (40 gram boekweitmeel, één ei-wit, zwarte peper en een scheutje water) met spinazie en rode ui (opgebakken in een klein scheutje olijfolie). Witte kaas (50% minder vet, +/- 40 gram) en wat pijnboompitten (10 gram) erop gedaan. Thee en water gedronken.

Tussendoor: (17:00uur) Ik had nog een afspraak waar ik op de fiets heen ging. Toch al wel behoorlijk trek daarom een NAKD reep gepakt.

Avondmaaltijd: (19:00) Twee glazen water vóór het eten. Zoete aardappel puree, diepvries rode kool met appel, gemarineerde kippendij uit de oven (hiervan at ik nog een stukje die niet op de foto staan, dus zeg maar 1,5 stuk).

Tussendoor: Daarna nog een koffie gedronken en thee later op de avond.

Dag 2

Ontbijt: (10.30uur) Deze ochtend een kokoscake gemaakt, recept inspiratie van Lifewitmina. In een taartje zit 40 gram kokosmeel, 50 gram roeryoghurt en een half ei. Ik at er blauwe bessen bij en een smoothie van ongeveer 75 gram tropisch fruit met wat yoghurt. 

Lunch: (14:00uur) als lunch had ik een boerenkool cracker (erg lekker trouwens), een gekookt ei, stukje parmezaanse kaas, komkommer en gedoogde zwarte olijven. 

Avondmaaltijd: (18:30uur) mijn vriend had gekookt. Rijst met buikspek en cha sieuw en Chinese groente (Choi sum). Ik at niet al het vlees en de rijst op. Het was behoorlijk vullend.

Tussendoor: (21:00uur) van 150 gram bevroren tropisch fruit met wat magere melk maakte ik een soort ijs. 

Ik dronk deze dag alleen water en thee.

Dag 3

In de ochtend dronk ik twee kopjes koffie en water. 

Ontbijt: (12:00uur) een laat ontbijt. Ik maakte een ovenbaked havermout met 10 gram lijnzaad, 50 gram havermout, 25 gram pindakaas, een kleine banaan en 10 gram walnoten. Dit was super vullend! 

Tussendoor: (16:00uur) nog niet echt trek, maar vond wel dat ik iets moest eten als lunch. Een tosti van twee volkoren boterhammen met magarine (aan de buitenkant) en een plak oude 35+ kaas. Daar at ik een hele zoete puntpaprika bij. Rond 18.00 dronk ik nog een koffie. 

Avondmaaltijd: (19:30uur) nog steeds geen grote trek. Om die reden wat zoete aardappelfrietjes gegeten en als toetje watermeloen met witte kaas en munt. 

Tussendoor: (21:00uur) ik dronk nog wat groene thee en een groot glas kokoswater. 

Reactie Marloes

Wat maak je lekkere maaltijden Suzanne! Super origineel en inspirerend. Ik kan zien dat je heel bewust met gezond eten bezig bent. Je krijgt heel veel verschillende vitamines en mineralen binnen en maakt goede productkeuzes, top! Jouw gewicht is echt perfect voor je lengte (je BMI is 22,6). Ik zou je dus absoluut niet aanraden om de focus te leggen op afvallen. Hooguit zou je door het blijven doen van workouts en gezond te blijven eten kunnen streven naar eens strakker lichaam.

Dat je later ontbijt, is naar mijn idee geen enkel probleem. Heel goed dat je jezelf er dan wel toe zet om ook nog te lunchen, ook al heb je misschien geen hele erge trek.

Ik vind echter wel dat je inname op deze dagen aan de lage kant is. Vooral op dag 3 eet je echt te weinig. Ik weet niet of dat vaker voorkomt? Maar dit zou een oorzaak kunnen zijn van jou onstilbare trek als je een keer iets ongezonds eet. Als je jouw lichaam structureel net iets te weinig voeding geeft, zal het op een gegeven moment gaan aangeven dat de inname écht omhoog moet. Bij gezonde producten kun je jezelf dan vaak nog wel inhouden, maar bij ongezonde dingen niet.

Mijn advies aan jou zou zijn: Ga absoluut lekker door met hoe je eetpatroon er nu uit ziet, maar eet iets meer van de producten die je nu ook al gebruikt. Dag 1 en 2 zou ik nog enigszins acceptabel vinden, aangezien je ook klein en relatief licht bent. De hoeveelheid van dag 3 is echt te laag, waardoor je lekkere trek triggert. Natuurlijk is er niets mis met af en toe lekker snaaien, maar ik begrijp uit je verhaal dat je er graag vanaf zou willen :).

Je mag trots zijn op hoe je bezig bent met gezond eten! Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tip.

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?

Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Als je meedoet, is het belangrijk dat je 3 dagen fotografeert (kan gewoon met je telefoon!) wat je eet. Doe alsjeblieft alleen mee als je écht gemotiveerd bent, zodat een volgende editie niet weer 6 maanden hoeft te duren :).

Ik zal één van jullie uitkiezen en een mail sturen. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Dat vind ik juist heel leuk. Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zodat je anoniem blijft.

Groetjes, Marloes

Lijkt het jou leuk om eens mee te doen aan ‘Your day in food’?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (32)
 1. Vaya 2 jaargeleden

  Hoi Marloes! Ik zou wel mee willen doen met dit artikel. Ben sinds kort aan het werk met een diëtiste, maar ben benieuwd of wat ik doe ook volgens jou zou werken voor mijn doelen. Want ik twijfel een beetje. En ik hou er van om foto’s van mijn eten te maken 😁

  Reageer
  • Renske Jonker 2 jaargeleden

   Ik zou heel graag meedoen! Ik struggle een beetje met mijn eetpatroon, de juiste hoeveelheid kcal inname en verdeling van voedingsstoffen en maaltijden over de dag. Ik ben erg benieuwd naar je advies!

   Reageer
 2. Mariek 2 jaargeleden

  Ik ga het weer proberen! Het lijkt me super om my day in food te fotograferen en jou advies hierin te krijgen.
  Ik probeer balans te vinden in mijn drukke werkdagen.

  Mijn basis is gezond eten, en sterker/meer spiermassa te krijgen door sport.
  Tegelijkertijd beweeg ik enorm veel op een dag en weer ik niet of ik teveel of te weinig eet om ook aan mijn sport doelen te komen.

  Ik ben benieuwd

  Reageer
 3. Tirza 2 jaargeleden

  Beste Marloes, mij zou het ook super leuk lijken als je een keertje mijn voeding zou willen beoordelen. Ben erg benieuwd naar jouw feedback!

  Reageer
 4. Lieke 2 jaargeleden

  Hoi Marloes! Ik doe graag een keer mee. Ik kom net uit een cut en ga nu een tijdje op maintenance eten voordat ik in het najaar ga bulken, maar merk dat ik wat moeite heb om genoeg te eten, eet vaak nét te weinig. Lijkt me leuk om van je te horen!

  Reageer
  • Karyn 2 jaargeleden

   Hoi Marloes
   Jaaa super leuk en interessant om van jou een food beoordeling te krijgen ben zoooo benieuwd hoe ik t momenteel doe met mijn (gezondere) eet patroon ik wil ook graag fitter en wat meer spierkracht krijgen door middel van sport en voeding 👌

   Lieve groetjes
   Karyn

   Reageer
 5. Bianca 2 jaargeleden

  Hej Marloes, mij lijkt het ook erg leuk om een keer mee te doen, ik ben benieuwd wat jij van mij eet patroon vind.

  Reageer
 6. Petra 2 jaargeleden

  Ik zou het leuk vinden om mee te doen! Ik ben altijd al op zoek naar een balans in gezonde voeding. Ik heb heel lang aan Intermittent Fasting gedaan en dat paste mij heel goed, maar ik merkte dat ik structureel te weinig at en daardoor savonds onnodig veel ging bij-eten. Ik doe nu aan IIFYM en het bevalt heel goed. Ik ben altijd al op gezond gewicht geweest maar wilde gewoon iets strakker worden. Ben nu ongeveer 2.5kg afgevallen en ik wil er nog 1kg vanaf.

  Reageer
  • Cleo 2 jaargeleden

   Hoi Marloes,
   Het lijkt me heel leuk om een keer mee te doen. Ik ben momenteel een beetje op zoek. Ik wil wat afvallen (coronakilo’s….), maar op een andere manier dan voorheen. Toen telde ik calorieën. Dat ging heel goed, maar ik was er ook wel veel mee bezig. Ik probeer wat meer intuïtief te eten, een goede balans te vinden en toch een beetje af te vallen.

   Reageer
 7. Janine 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou graag een keer mee willen doem. Heb een zittend beroep en sport veel. Ik ben heel bewust met voeding bezig en zou graag een wat strakker lichaam willen hebben. Het lijkt me leuk om feedback te krijgen.

  Reageer
 8. Anouk 2 jaargeleden

  Beste Marloes!
  Wat een interessant artikel weer. Ik vind het altijd leuk en interessant om te zien hoe andere mensen eten en wat andermans gewoonten zijn! Mij lijkt het leuk om zelf ook eens mee te doen. Ik heb sinds 2017 orthorexia, en probeer steeds meer op de hoede weg te komen, wat soms best lastig blijft. Ik heb na 4 jaar nogsteeds ondergewicht maar aankomen blijft ontzettend moeilijk omdat ik ook een mega snelle stofwisseling heb.

  Reageer
 9. Emma 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou ook graag een keer meedoen.

  Groetjes Emma

  Reageer
 10. Jasmin 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Wat een leuk artikel weer! Ik zou ook wel een keer mee willen doen. Ik heb een drukke kantoorbaan en ben bezig met het werken aan een gezonde levenstijl. Vreetbuien blijven voor mij een dingetje ondanks dat ik probeer om gezond en gevarieerd te eten.

  Reageer
 11. I. 2 jaargeleden

  Hoi Marloes, mij lijkt het ook leuk om een keertje mee te doen met deze serie.

  Reageer
 12. Suzanne 2 jaargeleden

  Bedankt Marloes. Fijn om zo feedback te krijgen van iemand met veel kennis van gezonde voeding.
  Heel gek maar ik heb er xelf nooit bij stilgestaan dat als jebnet iets te weinig eet je lichaam je kan aansturen tot eetbuien. Ik wil inderdaad wel graag van de eetbuien afkomen. Ik ga er zeker op letten en wat grotere porties goede voeding eten.

  Reageer
 13. An 2 jaargeleden

  Ik zou het echt een keer leuk vinden om mijn eten te laten beoordelen. Sowieso een keer goed voor mij om een keer een paar dagen echt bij te houden met een doel. Ik ben namelijk echt iemand die gewoon gaat eten omdat ik zin heb om te eten en niet omdat ik echt honger heb. Daardoor ga ik denk ik snel over mijn kcal behoefde heen. Ik ben wel benieuwd als ik het een keer opschrijf wat ik dan is waardoor ik zomaar gaan snacken.

  Reageer
 14. Melisa 2 jaargeleden

  Hoi Marloes, leuk artikel! Ik zou zelf ook graag mee willen doen. Ik houd er van om recepten uit te proberen en om er feedback op te krijgen. Verder ben ik dol op eten en houd ik me er ook best veel mee bezig. Ik ben een student van 19 en heb ook PDS. Ik heb vroeger geen goede relatie gehad met voedsel en ben daar nu mee bezig. Feedback krijgen om mijn huidige patroon zou superleuk zijn!

  Reageer
 15. Lise 2 jaargeleden

  Hoi,
  Ik vind deze artikelen altijd super leuk!
  Ik zou ook wel mee willen doen 🙂 ik ben een 24 jarige student en probeer (gezond) aan te komen.
  Over het algemeen denk ik dat ik vrij gezond eet, maar nu en dan sluipt er toch iets ongezonds in, zeker ik meer probeer te eten.
  Het lijkt me nooit verkeerd als iemand even mee kijkt naar je eetpatroon 🙂
  Hopenlijk krijg je nu iemand die sneller reageert, want ik kijk weer uit naar het volgende artikel!

  Reageer
 16. Rielle 2 jaargeleden

  Wat leuk om zo’n dagboekje te lezen en de reactie van jou erop!
  Leuke en orginele recepten in dit dagboek.

  Het lijkt mij erg leuk ook mijn dagboek te delen en ben heel benieuwd wat jouw feedback is.
  Ik eet glutenvrij (gevoeligheid voor gluten), sport veel en probeer vaak bij elke maaltijd groente binnen te krijgen.
  Toch vind ik het moeilijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen en kan soms ook tussendoor graag snoepen waar ik vanaf wil!

  Reageer
 17. Eva 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik doe ook graag mee! Ik vind het altijd mega interessant om de dagboekjes van anderen te zien, maar het valt me altijd op hoe weinig de meeste mensen eten, of ze nou willen afvallen of niet. Als dat past bij je lijf en leefstijl, dan is dat natuurlijk helemaal prima, maar het lijkt me voor een compleet beeld ook leuk om een keer te laten zien dat sommige mensen veel meer kunnen/moeten eten en dat dat óók gezond is. Vooral bij vrouwen heerst soms het idee dat minder eten altijd beter is, en dat je alleen op wortels kan knagen om slank te zijn of te blijven. Ik ben zelf een fanatieke hardloopster, en om niet af te vallen moet ik ongeveer 2500 calorieën per dag eten. Dat is soms nog best een uitdaging, zeker als je je niet zoveel wil snoepen om aan je behoefte te komen. Daarom ben ik ook benieuwd naar jouw feedback.

  Groetjes!

  Reageer
  • Romy 2 jaargeleden

   Vind ik ook! Het is moeilijk om op een gezond manier aan zoveel calorieën te komen.

   Reageer
 18. Sonja 2 jaargeleden

  Het lijkt mij ontzettend leuk en heel leerzaam om eens wat advies te krijgen over de voeding die ik eet. Ben nu sinds 3 jaar bezig met langzaamaan een nieuwe levensstijl te integreren en heb het idee dat dat me best oke af gaat. Al twijfel ik soms wel of ik niet teveel doorsla.

  Reageer
 19. Dionne 2 jaargeleden

  Hallo Marloes
  Wat leuk om te lezen die eetdagboekjes.
  Zelf zou ik ook graag een keer meedoen. Sinds een paar jaar heb ik een een best heftige vorm van pds. Hierdoor erg veel afgevallen. Nu proberen om weer op een normaal gewicht te komen en weer meer te gaan sporten. Daarom zou ik het leuk vinden om ook een keer mee te doen en te horen wat jou mening is over mijn eetpatroon.

  Reageer
 20. Annelee 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou graag een keer mee willen doen met your day in food! Ik eet voor mijn gevoel best veel, maar ik werk dan ook als postbezorger en sport daar ook naast. Mijn doel is om iets meer spieren te kweken (ik wil vooral sterkere armen en schouders) en iets strakker in mijn vel te zitten.

  Groetjes! Annelee

  Reageer
 21. Sanne 2 jaargeleden

  Hee Marloes, lijkt me super leuk om mee te doen. Ik houd van lekker eten, koken en anderen inspireren. Daarnaast ben ik benieuwd naar jouw tips voor mij 🙂

  Reageer
 22. Sanne 2 jaargeleden

  Hee Marloes, lijkt me super leuk om mee te doen. Ik houd van lekker eten, koken en anderen inspireren. Daarnaast ben ik benieuwd naar jouw tips voor mij 🙂 groetjes Sanne

  Reageer
 23. Sanne 2 jaargeleden

  Hi Marloes,

  Sinds een aantal weken op eigen initiatief en zonder dieet oid bezig met wat afvallen, nu ongeveer 3,5- 4kg kwijt en ik zou nog graag nu ongeveer 4kg kwijt willen. Dat alles op mijn eigen tempo zolang er vooruit gang te zien blijft uiteraard. Gezien mijn shin splints blessure gestopt met voetballen en voorzichtig aan bezig met een opbouwschema voor het hardlopen. Ondertussen al de 5 km gehaald 🙂 (YAY!).
  Ik probeer door de weeks gezond te eten met een uitzondering hier en daar, té streng werkt namelijk voor mij niet….

  Ik zou het super leuk vinden als je mijn eetweek eens zou willen beoordelen, en natuurlijk ook benieuwd wat jou lezers van mijn eetpatroon vinden.

  Liefs, Sanne

  Reageer
 24. Michelle 2 jaargeleden

  Goedemorgen Marloes!

  Spuit 11 hier, waarschijnlijk heb je al iemand uitgekozen.. echter wil ik toch nog graag aangeven dat ik heel graag meedoe! Ik doe zelf Personal Body Plan, al een jaar of 2. Maar nu ben ik heel erg benieuwd naar jouw kijk op mijn eetdagboekje.. even een frisse blik zou wel eens tot leuke en waardevolle inzichten kunnen leiden, zoals ik dat ook zie bij alle voorgaande eetdagboekjes die je hebt beoordeeld. Kortom, lijkt me leuk en interessant!

  Reageer
 25. Mariella 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou ook wel mee willen doen. Ik ben nu zo’n 1,5 jaar bezig met afvallen en ben nu bijna 35 kilo kwijt. Ik eet echt wel meer dan wat ik langs zie komen in de eetdagboeken, en heb ook in al die tijd gemerkt wat wel en niet voor me werkt. Misschien dat iemand er wat aan kan hebben 🙂

  Reageer
 26. Rianne 2 jaargeleden

  Ik ben vast veel te laat, maar dit lijkt me echt super! Ik ben sinds 2,5 maand serieus gezond gaan leven, en ben benieuwd naar jouw mening!

  Reageer
 27. Marjo 2 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik zou graag een keer mijn eetpatroon met jullie willen delen. Ik probeer op gevoel te eten; soms heel veel, soms wat minder. Verder eet ik soms dagen vegan, dan weer vega en dan weer vis. Ik ben een designer maar werk zittend. Ik sport en beweeg wel veel!
  Benieuwd wat je van mijn voedingspatroon zou zeggen.
  Fijne week!
  Groet,
  Marjo

  Reageer
 28. Katrien 2 jaargeleden

  Het lijkt me ook leuk om een paar dagen te delen. Ik sport redelijk wat maar heb wel een kantoorbaan. Ik probeer hier mijn eetgewoonten op af te stemmen en benieuwd naar jouw mening!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.