Afvallen Voeding

Your day in food #4

Door

Dag1

Vandaag kijken we weer eens op het bord van een ander, oftewel ‘Your day in food’! In deze artikelen zie je wat een willekeurige optimavita.nl-lezer(es) eet en drinkt. Deze keer heeft Jana 3 dagen haar voedingspatroon bijgehouden. Je ziet het hieronder en je kunt lezen wat ik van haar voedingspatroon vind. Wil je ook een keer meedoen? Laat dan een reactie achter.

Persoonlijke gegevens
Naam: Jana
Leeftijd: 20 jaar
Lengte: 1.73 m
Sportactiviteiten per week: 3-4 keer per week. Ik ben lid van het universitair sportcentrum, daar doe ik 1x in de week hockey, 1x in de week tennis en dan nog verschillende groepslessen. Soms combineer ik het tennis of hockey met wat fitnessen. Met tennis doe ik ook wedstrijden als er in de buurt leuke toernooien zijn. Daarnaast doe ik thuis af en toe een trainingsfilmpje via youtube of bijvoorbeeld de squat challenge.
Ben je tevreden met je huidige gewicht?: Ik ben tevreden met mijn gewicht, wil alleen nog iets strakker worden.
Bijzonderheden: Ik ben een moeilijke eter!

Voedingsdagboek
Dag 1
Ontbijt (9.45): Een bakje magere yoghurt met 3 eetlepels biologische muesli, 1 eetlepel chiazaad en 1 eetlepel gebroken lijnzaad. Daarbij dronk ik 1 glas optimel, omdat ik niet van melk houd.
Tussendoor: Ik was pas laat wakker, waardoor ik laat mijn ontbijt heb gehad. Hierdoor had ik geen behoefte aan een tussendoortje. Wel dronk ik 2 koppen witte thee.
Lunch (12.30): De bekende banaan-ei pannekoekjes! Ik dronk daarbij 1 kop groene thee cranberry.
Tussendoor: Klein handje met ongezouten noten: paranoten, walnoten, amandelen, pecannoten en hazelnoten. 6 cherry tomaatjes en een flesje water.
Warme maaltijd (17.30): 2 opscheplepels diepvriesspinazie, 1 gekookte pieper, 1 stuk pangafilet met mosterd dille kruiden en een schepje appelmoes. Ik houd niet van gekookte piepers! Maar onder de spinazie door vind ik het nog wel kunnen.
Tussendoor: 1 muntdropje, appel met kaneel en een paar gedroogde cranberries, 2 koppen groene thee cranberry.

Dag1

Dag 2
Ontbijt (9.00): Een bakje magere yoghurt met 2 handjes rode vruchten en 1 eetlepel chiazaad. Daarbij dronk ik 2 koppen groene cranberry thee.
Tussendoor:  1 volkoren boterham met appelstroop. Half flesje water.
Lunch (12.30):  3 volkoren rijstewafels met cherrytomaatjes.
Tussendoor:  Klein handje met ongezouten noten: paranoten, amandelen en hazelnoten, 1 mandarijntje en een half flesje water.
Warme maaltijd (18.30):  Witte bonen in tomatensaus met een gehaktbal van mager rundergehakt. Zoals ik al zei houd ik niet van gekookte piepers en al helemaal niet bij de witte bonen. Als toetje: een bakje met vla en yoghurt.
Tussendoor: 2 muntdropjes,  1 koekje, 2 mandarijnen. 1 kop witte thee en 1 glas aanmaaklimonade.

Dag2

Dag 3
Ontbijt (9.15): Een bakje magere yoghurt met 3 eetlepels muesli, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 1 eetlepel chiazaad. Daarbij dronk ik 1 kop witte thee.
Tussendoor:  1 kop witte thee.
Lunch (12.30):  3 volkoren rijstewafels met pindakaas en banaan. 1 homemade mueslireep: (muesli, geprakte banaan, gebroken lijnzaad, rozijnen: 25 min in de oven.)
Tussendoor:  1 koekje, 1 kop witte thee.
Warme maaltijd (18.00):  Gebakken aardappel partjes uit de oven, ketchup,  krokante kip, salade: tomaat, mozzarella, ijsbergsla en mosterd dille dressing.
Tussendoor:  1 kop groene thee cranberry, 1 homemade mueslireep, 1 kop irish koffie, 2 handjes cracker chips (sour cream & onion) en 1 glaasje crystal clear cranberry.

Dag3

Reactie van Marloes
Ondanks dat je aangeeft dat je een moeilijke eter bent, vind ik je eetpatroon echt heel netjes! Je eet gevarieerd zodat je toch veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Je porties zijn vrij klein, vooral bij het avondeten, dit los je echter op door goed te luisteren naar je lichaam wat betreft tussendoortjes. Als je geen trek hebt neem je niets en als je wel trek hebt een groter tussendoortje. Je kiest voor goede vezelrijke broodvervangers, rijstwafels zijn normaal niet zo voedzaam maar de volkoren variant is een betere keuze.

Je drinkt vooral thee  en water, dat is natuurlijk prima. Ik vind het onwijs leuk om te zien dat je niet bang bent om elke dag iets lekkers te nemen en dan kiest voor een klein beetje! Super knap dat je het kunt houden bij één of twee dropjes of één koekje. Op deze manier heb je een genietmomentje zonder dat je veel ongezonds binnen krijgt.

Ik heb toch nog een klein aandachtspuntje voor je, let op de hoeveelheid fruit en groenten die je eet! In deze dagen eet je vaak maar 1 stuk fruit, probeer er twee te nemen. Een makkelijke oplossing is om fruit door je yoghurt te doen, op dag 2 doe je dat en kom je direct aan je twee stuks! De hoeveelheid groenten die je gebruikt is écht aan de lage kant. Neem gerust wat meer bij de warme maaltijd, zeker omdat je niet zo van gekookte aardappels houdt. Als je bij de avondmaaltijd niet zoveel op kunt, neem dan vaker groenten als tussendoortje of als aanvulling op de lunch.

Over het algemeen zou ik zeggen: ga zo door! Op deze manier lukt het je vast om je lichaam wat strakker te krijgen, zeker omdat je ook veel sport.

Wil jij dat ik jouw voeding beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem.

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van Jana’s eetpatroon? Wil jij ook jouw voeding met ons delen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (34)
 1. Sandra 9 jaargeleden

  Ik vind dit toch wel interessant hoor en twijfelde eerst, maar zou nu toch wel mee willen doen. Ben wel “bang” dat ik veel meer eet dan de anderen.
  Groetjes, Sandra

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Dat ‘bang’ zijn is helemaal niet nodig Sandra! We zijn allemaal anders. Ik eet ook meer dan vele anderen. Zie het echt als een ontwikkeling voor jezelf….en geloof me….er zijn velen die weer naar jou zullen opkijken!

   Reageer
 2. wendy 9 jaargeleden

  IK zou ook graag mee willen doen 🙂

  Reageer
 3. Nynke 9 jaargeleden

  Leuke artikelen dit altijd! Ik zou ook heel graag een keer mee willen doen!

  Reageer
 4. Rilana Pal 9 jaargeleden

  Lijkt me super leuk om mee te doen!

  Reageer
 5. Marije 9 jaargeleden

  Hoi,
  Wat leuk om te lezen! Ik zou graag een keer meedoen maar ben geen schoolvoorbeeld. Worstel al m’n hele leven met gewicht en voeding. Gelukkig sport ik ook z’n beetje m’n hele leven, sinds 2 jaar 2 keer per week. Dat zorgt nog voor een beetje balans:)
  Groetjes Marije

  Reageer
 6. Nicky 9 jaargeleden

  Ik wil ook heel graag meedoen. Ben benieuwd naar de reactie van jou en anderen op mijn voedingspatroon.

  Reageer
 7. anouk 9 jaargeleden

  Zou altijd graag nog eens mee doen om toch te kijken waar ik mijn lichaam nog kan prikkelen om meer af te vallen.

  Reageer
 8. Marion 9 jaargeleden

  Ook ik ding nog graag een keer mee naar deelname 🙂
  Mijn valkuil is het brengen van variatie in mijn voeding, en ik ben benieuwd of jij dat ook vindt en wat voor tips je voor mij hebt.

  Reageer
 9. Ingrid 9 jaargeleden

  Hallo Marloes,

  Ik zou ook wel mee willen doen.
  Momenteel heb ik weinig eetlust.
  Ik werk 24 uur in het ziekenhuis, tijdens deze dagen ben veel op de been.

  Groetjes.

  Reageer
 10. Eva 9 jaargeleden

  Ook ik zou graag emen keer meedoen. Ik eet suikervrij en veelal tarwevrij en soms vraag ik me af of ik wel genoeg van alles binnenkrijg.

  Reageer
 11. Lilian 9 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou graag eens meedoen aan deze rubriek. Ik ben heel benieuwd wat je ervan zou vinden.
  Sinds 2 januari eet ik suikervrij, een hele leuke maar moeilijke zoektocht. Ik vind het vooral nog lastig om te bepalen hoeveel ik moet nemen, want ik ben niet meer gewend naar mijn ‘honger’ gevoel te luisteren en kan de hele dag wel eten…

  Groetjes,
  Lilian.

  Reageer
 12. Charlotte 9 jaargeleden

  Ik doe graag mee!

  Reageer
 13. Pauline 9 jaargeleden

  Leuk om te lezen weer!
  Die mueslirepen zijn overigens een goed idee.

  Ik zou ook wel graag willen meedoen, ik ben namelijk benieuwd of de hoeveelheid die ik eet past bij de hoeveelheid beweging die ik krijg: ik sport namelijk niet, helaas.

  Reageer
 14. Claudia 9 jaargeleden

  Lees altijd met veel plezier de eetdagboeken hier van anderen, maar toch ben ik benieuwd om mijn eigen eetdagboek te delen. Ik volg sinds oktober Weight Watchers en ben met succes al ruim 13 kilo afgevallen, maar ook sport ik regelmatig. Ik krijg vaak te horen dat Weight Watchers een “dieet” is wat het dus niét is, want naar mijn mening eet ik echt alles wat ik wil en tot op een bepaalde hoogte mag. Ik ben dus benieuwd hoe jullie dat zien! En of jullie nog tips voor me hebben.

  Reageer
 15. Marjolein 9 jaargeleden

  Wat super leuk om te zien 😀 Het lijkt mij ook leuk om mee te doen, , maar doe het toch maar niet (denk ik), want ik ben overdag gewoon naar school en daardoor is mijn lunch/eetpatroon bijna elke dag hetzelfde!

  Reageer
 16. Tamara 9 jaargeleden

  Leuk om te zien! Toch vraag ik me af of Jana niet te veel suikers binnen krijgt? Door bijvoorbeeld de appelmoes, de limonade en de koekjes enzo! Ik bedoel het niet als kritiek hoor 🙂
  Groetjes!

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Het zijn hele kleine hoeveelheden en verder doet ze alles keurig! Daarom corrigeer ik die producten niet, ik vind dat 100% gezond eten niet nodig. Maar je hebt gelijk dat die producten suikerrijk zijn!

   Reageer
 17. Zoë 9 jaargeleden

  Ik zou graag mee willen doen! Ik ben namelijk 16 jaar en ik ben benieuwd wat je van mijn eetpatroon als puber in de groei vind!

  Liefs

  Reageer
 18. Charelle 9 jaargeleden

  Het lijkt mij ontzettend leuk om een keer mee te doen!

  Reageer
 19. Stephanie 9 jaargeleden

  Altijd leuk om te lezen! Ik wil ook wel eens een keertje meedoen 🙂 Ben benieuwd hoe “gezond” ik bezig ben !

  Reageer
 20. Lianne 9 jaargeleden

  Lijkt me leuk om ook eens mee te doen! Ben wel benieuwd naar jou reactie op mijn voeding 😀

  Reageer
 21. Tamara 9 jaargeleden

  Ik wil ook wel eens meedoen.. want volgens mij eet ik echt verkeerd…

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Tamara, we hebben geloot en jij bent de volgende voor een your day in food! Ik zal je ook een mail sturen 🙂

   Reageer
   • Tamara 9 jaargeleden

    Spannend.. Here We go…

    Reageer
 22. Jana 9 jaargeleden

  Bedankt voor de feedback! Ik ga er proberen wat mee te doen! (:

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Graag gedaan! Dank je wel voor het meedoen.

   Reageer
 23. Sandra 9 jaargeleden

  Hallo, Ik zou heel graag meedoen!

  Grtjs

  Reageer
 24. Stephanie 9 jaargeleden

  Super leuk om te lezen! En wat eet je lekker gevarieerd!! Ik zou ook wel eens graag mee willen doen.. Ben inmiddels al zo’n 21 kg kwijt en ga 14 februari trouwen dus probeer nu stabiel te blijven. Na het trouwen wil ik er misschien nog max. 5 kg vanaf. Het lijkt me onwijs leerzaam om te horen wat andere van mijn eetpatroon vinden, ik eet namelijk echt niet altijd gezond!

  Reageer
 25. Louise 9 jaargeleden

  Lleuk om te lezen hoe anderen eten. Ik zou ook graag eens mee willen doen, sport behoorlijk veel en vraag me af of ik wel de juiste dingen eet.

  Reageer
 26. Wil 9 jaargeleden

  Ook ik zou het wel willen….maar….Ben een beetje aan het stoeien met de maaltijden. gebruik wat tips van hier.Ben begonnen met havermout pap bewust aandacht scheneken aan het eten en minder suikers. Lastig. Kan dus wel advies gebruiken denk ik.

  Reageer
 27. Diedeke 9 jaargeleden

  Dit is zo’n handig artikel! Ik zou graag een keer mee willen doen:)

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Sorry Diedeke, ik heb al iemand gekozen. Reageer de volgende keer weer, dan heb je weer kans.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.