| 11 juni 2016

Your day in food #28

Collagedag1

Tijd voor een van jullie (en mijn!) favoriete artikelen: Your day in food! We nemen vandaag een kijkje in het voedingspatroon van een lezeres van optimavita.nl. Ze heeft aangegeven graag anoniem te blijven, dat kan natuurlijk altijd. Vandaar dat ik geen namen noem. Ik vind het voorbeeld van vandaag wel super goed, omdat ze haar voeding heeft bijgehouden in een weekend, waarin alles toch net iets ongezonder werd dan ze gepland had. Dat overkomt ons allemaal wel eens! Ik geef haar feedback op haar eetpatroon.

Persoonlijke gegevens
Naam: Anoniem (vrouw)
Leeftijd: 31 jaar
Lengte: 179 cm
Sportactiviteit per week: Dit verschilt. De ene week sport ik 4 dagen in de week, de andere week 3 dagen. Ik werk onregelmatig en het hangt dus allemaal af van mijn rooster. Vooral in een week met nachtdiensten vind ik het erg moeilijk om te sporten. Soms sport ik dan niet of maar 1 of 2 keer in de week. Dat komt 1 keer in de maand voor. De lessen die ik volg op de sportschool zijn: bodypump, body attack, bootcamp en BBB. Als ik nachtdiensten heb, of minder zin heb om te sporten, dan sport ik thuis met lessen via youtube zoals HIIT trainingen van circa 20-40 minuten.
Ben je tevreden over je gewicht: Ik weeg op dit moment 117 kg. Of ik hier tevreden mee ben: nee. Ik ben niet echt bezig met afvallen, maar wel met een gezond eetpatroon aan te houden. Ik heb periodes dat ik heel gezond kan eten zonder dat ik hoef te snoepen. Waarna er een periode komt waarin ik mezelf heel moeilijk kan inhouden, alles eet dat los en vast zit en veel junkfood eet. Het heeft te maken met dat ik mijn emoties weg eet. Ik heb hier professionele begeleiding bij om te leren om te gaan met mijn emoties. Tot nu toe schommel ik zodat ik afval en weer aankom. Mijn streven is om in de basis gezond te eten, te blijven sporten en te leren om te gaan met mijn emotionele eetbuien. Als ik daarbij afval is dat mooi meegenomen. ๐Ÿ™‚

Voedingsdagboek
Dag 1
Vandaag heb ik avonddienst dus kan ik in de ochtend een uurtje body pump doen.
Ontbijt: Ik ontbijt altijd later op de ochtend omdat ik in de ochtend gewoonweg geen trek heb. Vroeger dwong ik mijzelf om te eten, maar dat resulteerde in de hele dag honger hebben en veel eten. Sinds ik heb losgelaten dat ik vroeg moet ontbijten, eet ik veel minder over de hele dag en heb ik veel minder eetbuien. Ik luister hier naar mijn eigen lichaam en niet zo naar de norm en adviezen. Wel drink ik altijd een groot glas water (500 ml) met een omega 3 en vitamine pil.
Tussendoor: Tijdens het sporten heb ik een flesje water gedronken. Als ik thuis ben drink ik nog een grote glas water en een grote mok groene thee. Mijn ontbijt eet ik om 11:30 uur. Havermout met een schepje eiwitpoeder en melk. Bovenop wat walnoten.
Lunch : 4 rijstwafels. 2 met pindakaas (100% pindakaas naturel) met wat rozijntjes erop. 1 met kruidenroomkaas en cherrytomaatjes. 1 met kruidenroomkaas en 1 gekookt ei. Daarnaast nog wat cherry tomaatjes. En een bakje met (bevroren) druiven. Daarbij drink ik nog een groot glas water.
Tussendoor: Ik neem een roobar cacao almond.
Diner: Ik eet een couscous salade met spinazie, mais, bosui, wortel, rozijntjes,feta en verse munt. Daarna eet ik nog een bakje kwark met bosvruchten en een klein beetje chiazaad.
Ik drink mijn grote fles water (750 ml) leeg gedurende de hele avond. Met mijzelf heb ik ooit afgesproken dat ik elke dienst die fles minstens 1x leeg moet hebben gedronken.
Tussendoor: Ik heb behoorlijk trek als ik thuis kom van het werk (23:40) en ik eet een stukje pure chocola (70%) en een klein handje walnoten. (op de foto zie je het pootje van mijn poes, die het leuk vond om met de walnoten te spelen)
Ik neem nog een glas water met een omega 3 en 2x vitamine D pillen.

Collagedag1

Dag 2
Ontbijt: (8:00) 1 groot glas water met de vitamine en omega 3 pil. (9:30) 2 volkoren rogge crackers met een halve avocado en geroerbakte ei met ui, cherry tomaatjes en knoflook. Later nog een derde cracker genomen omdat ik nog veel ei over had.
Tussendoor: 1 groot glas water.
Lunch: 2 rijstwafels met 100% naturel pindakaas, erop wat cacao nibs. Een groot glas smoothie van banaan, kiwi, spinazie, beetje kwark en water.
Tussendoor: een namaak magnum, witte chocola en aardbeienijs. (had mijn vriend gister meegenomen en ik kon het niet laten liggen 0-:)) (17:00) Inmiddels op een verjaardag. Handje katjang pedis. Wat komkommer stukjes, blokjes kaas en schijfjes worst.
Diner: Maaltijd door mijn jarige (Peruaanse) schoonzus gemaakt, het zijn Peruaanse gerechten. Ceviche (rauwe vis met citroen), zoete aardappel, stukjes varkensvlees, een gerecht met tonijn in verwerkt. Ik heb twee bordjes opgeschept. Daarna nog een toetje: bekertje met onderop rijstpap en daar bovenop kersensaus. Na dit toetje nog een stuk limoentaart.
Tussendoor: Ik heb nog wat hapjes genomen. Om 20:30 werd nog een verjaardagstaart aangesneden waarvan ik een klein stukje heb gegeten. (geen foto van) In de avond drink ik nog een glas water met een omega 3 en vitamine D pil.
Ik heb vandaag al met al best veel gegeten, vooral op de verjaardag. Ik had mijzelf wel in willen houden wat helaas niet zo goed gelukt is. Maar.. morgen is er weer een dag!

Collagedag2

Dag 3
Vandaag heb ik een dagdienst.
Ontbijt: (6:00) 1 groot glas water met de vitamine en omega 3 pil. (10:30) bakje kwark met mango.
Lunch: Laatste beetje van de couscous salade met spinazie, mais, bosui, wortel, rozijntjes,feta en verse munt. Tijdens het werk drink ik 1x mijn fles water leeg en daarnaast nog extra glazen water.
Tussendoor: Handje nootjes en een stukje pure chocola 80%
Diner: Driekwart pizza hawaii. Niet helemaal gezond en ook geen goede keuze na het eten van gisteren..
Tussendoor: Een glas water en de laatste omega 3 en vitamine D pil.

Collagedag3

Reactie Marloes
Ik wil eerst even zeggen dat ik het super knap vind, dat je jouw patroon toch met ons deelt, ondanks dat het niet zo is gegaan als je hoopte. Ik denk dat dit voor iedereen ontzettend herkenbaar is! Je wilt eigenlijk gezond leven, maar voordat je het weet heb je allemaal ongezonde dingen naar binnen gewerkt. Ik vind het knap dat je van jezelf weet dat je emoties weg eet en hier professionele hulp bij hebt gezocht! Ik denk zeker dat je daar een stuk verder mee zal komen in je weg naar een gezonder gewicht. Ik zal je proberen ook wat tips te geven, aan de hand van de dagen hierboven.

Dag 1 ging denk ik gewoon ontzettend goed! Ik ga ervan uit dat dit een voorbeeld is van een gewenste gezonde dag voor jou. De producten die je gebruikt zijn top, de maaltijden gevarieerd en je drinkt ruim voldoende! Ik denk echter dat de hoeveelheid voeding wat aan de lage kant is….wat mogelijk mede kan zorgen dat je de volgende dag veel meer trek hebt en moeilijk verleidingen kunt weerstaan. Je kunt eens proberen meer te eten van de gezonde producten die je al neemt. Bijvoorbeeld een extra schaaltje kwark met fruit tussendoor, of een belegde rijswafel (of twee) of een cracker met gezond beleg. Zo krijgt je lichaam iets meer voeding binnen, waardoor je minder snel trek krijgt en ongezonde dingen misschien makkelijker kunt laten staan.

Op dag twee eet je in het begin eigenlijk ook erg weinig! Logisch dat je de magnum niet kon weerstaan! Je had gewoon heel veel trek. Neem dan voordat je die erge trek krijgt, een kleine tussendoormaaltijd. Op de verjaardag geef je aan dat je eigenlijk gezond wilde eten. Is dit wel een realistisch doel voor je? Misschien kun je jouw eigen doelen wat milder stellen. Bijvoorbeeld: ik neem een klein stukje taart en mag 3x een hapje naar keuze pakken. Dan ga je met een duidelijker en meer haalbaar doel heen, wat je eerder zult behalen! Je voelt je dan achteraf ook niet zo schuldig.

Door dat schuldgevoel bevestig je eigenlijk voor jezelf dat het ‘toch niet lukt’. Op dag 3 vertaalt zich dat in de pizza. Ik denk dat iets meer eten gedurende gezonde dagen en iets liever zijn voor jezelf wat betreft ongezonde dingen, een groot verschil gaan maken! Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Veel succes verder!

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig รฉรฉn van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem.

Groetjes, Marloes

Lijkt het jou leuk om eens mee te doen aan โ€˜Your day in foodโ€™?

33 reacties

 1. Hoi Marloes,
  Ik zou graag een keer mee willen doen aan ‘Your day in food’.
  Ik sport minimaal 5x per week en probeer zo clean mogelijk te eten in 6 (soms 7) maaltijden per dag.
  5 dagen per week ben ik werkzaam als juf op een basisschool en daar gaan dus ook altijd bakjes etc. mee naar toe. Ik hoop dat ik een keer word uitgekozen.

  1. Dat wil ik heel graag lezen!
   Ik ben ook juf en vind het soms lastig om op school de juiste keuzes te maken.
   Traktaties…?

 2. Erg interessant om te lezen! Denk dat de gedachte ”nu ben ik toch al slecht bezig” inderdaad voor veel herkenbaar zal zijn.

 3. Wat een heerlijk begin van mijn dag. Zit dit tijdens het ontbijt te lezen.
  Vind dit altijd reuze interessante artikelen.
  En deze is ook wel herkenbaar voor mij.
  Ik zou ook best een keer mee willen doen! Maar aan de andere kant denk ik: Ga je dan juist niet extra je best doen en gezondere dingen kiezen dan normaal?

  1. Vrijwel iedereen doet dat ja! Ik was dan ook heel blij met dit voorbeeld! Heel veel mensen gaan toch de mist in.

 4. (Ik hoef niet mee te doen). Leuk artikel, alleen: kan iemand me vertellen waar o waar die magnums te koop zijn? Ik zoek echt al heel lang naar mijn lievelingsijsje maar deze soort verkoopt mijn supermarkt niet in het A-merk en ook geen huismerk. Dus… Weet iemand dat toevallig? ๐Ÿ™‚

 5. Heee Marloes, ik vind deze artikelen altijd leuk om te lezen, gewoon even neuzen in andermans eetpatroon. Daarom lijkt het me leuk om zelf ook eens te delen wat ik eet op een dag! ๐Ÿ™‚

 6. Hoi Marloes,

  Ik wil ook wel eens een week meedoen. Voor mijn gevoel ben ik gezond bezig , maar vraag mij af of ik alle voedingstoffen, vitamines en mineralen wel binnen krijg.
  Ik werk 24 uur en heb een gezin met 3 kinderen. Probeer gemiddeld 5 km perdag te voet (Hardlopen of wandelen) te bewegen.

  Groet Tetsje

 7. Hey, ik zou graag meedoen! Ik fiets elke dag een redelijke afstand naar mijn werk en probeer ook nog een paar keer per week te sporten. Ik heb zeer veel moeite om niet volledig door te slaan, dus ben altijd op zoek naar balans. Mijn voeding een weekje delen zou zeer motiverend voor mij zijn!

 8. Ik zou ook graag mijn eetpatroon willen delen! Ik werk zelf ook als groepsles- en fitnessinstructeur, dus het lijkt me erg leuk om mijn voedingspatroon voor te leggen aan een andere professional :).

 9. Heel fijn om een your day in food te lezen waarbij niet alles gaat zo als gepland.
  Ik merk zelf ook dat als ik soms te strict ben het resulteert in meer eten later omdat ik zo’n honger heb.
  Verder vind ik het echt heel goed dat je hulp hebt gezocht en ik vind dat je op een mooie manier over je ongewenste keuzes kan vertellen. Alsnog heel positief, dat vind ik soms zelf best lastig! #goals

  1. Dank je wel voor je complimenten. ๐Ÿ™‚ Ik vind het soms ook lastig om positief te blijven als ik slecht heb gegeten voor mijn gevoel. Maar het is 1 van de dingen die ik heb geleerd om mezelf niet naar beneden te praten als het niet gaat zoals ik wilde. Want dan ga ik toch alleen maar nรณg meer eten.

 10. Hoi,

  Mij lijkt het ook wel een leuke ervaring om mee te doen!
  Ik ben momenteel al 2 maanden bezig aan mijn ‘healthy journey’.
  Ik ben studente en vind het niet altijd makkelijk om al de verleidingen die ik zei bij medestudenten te weerstaan ๐Ÿ˜€ Nu binnen een weekje komt de vakantie er aan en dat is natuurlijk ook altijd weer even een moeilijkere periode qua gezonde keuzes maken. Het lijkt me daarom wel leuk om mijn voedingspatroon te delen met jullie!

  Deze your day in food is trouwens inderdaad heel herkenbaar! Ik hou van deze artikels!

  Groetjes!

 11. Wat interessant om te lezen!
  mijn dagen beginnen vaak vol goede moed. Een smoothie om half 8, om 10 uur wat koolhydraten, maar hierna gaat het vaak mis. Ik krijg iets lekker aangeboden of er zijn veel verleidingen die ik gewoon niet kan weerstaan, wat resulteerd in een enorme (vr)eetbui. Met het mooie weer zijn er te veel barbeques, waar overal verleidingen zijn zoals stokbrood, satรฉsaus en ga maar door.

  Het lijkt me goed om een keer mijn voedingspatroon te delen, hopelijk met meer inzichten en/of motivatie voor het gezonder eten.

  Liefs.
  Janita.

 12. Mij lijkt het ook wel eens leuk om mijn voedingspatroon te bekijken. Ik ben redelijk intensief aan het sporten (lopen) maar heb tegelijk een zittend beroep waardoor mijn energieverbruik heel sterk verschilt van dag tot dag of zelfs van uur tot uur.

 13. Hey Marloes,
  Het lijkt me leuk om een keer mee te doen! Ik ben nu een aantal maanden aan het trainen met een personal trainer maar zie nog niet de gewenste resultaten. Graag zou ik een ander eens naar mijn voeding willen laten kijken!

 14. Ik vind dit altijd erg leuke blogs om te lezen. Soms voelt het alsof jij de enige bent die het probleem heeft ‘ik wil gezond eten, maar het lukt niet’. Door deze blogs laat je zien dat andere mensen het ook hebben. Je kent de mensen niet, maar toch voel je, je dan minder alleen in je verhaal.

  Vind het super knap van degene die dit deelt dat ze het deelt! Je hoeft je echt totaal niet te schamen hiervoor, er zijn zoveel andere die ook op deze manier met hun voeding bezig zijn. Super knap ook dat je er hulp voor zoekt, dan zie je het zelf al onder ogen en is het al een stap in de goede richting. ๐Ÿ™‚

  Ik wil zelf ook wel eens een keer meedoen… Ben erg benieuwd wat je mij voorn tips kan geven. ๐Ÿ˜‰

  1. Wat lief dat je schrijft dat ik mij niet hoef te schamen. Dat deed ik wel. Ik had zelfs een nachtmerrie waarbij ik in het artikel met naam werd vermeld en filmpjes erbij. Haha. Maar ik ben blij met de reacties op mijn voedselpatroon. Alles is nog niet verloren.

 15. Beste Marloes.
  Ik zou ook graag mee willen doen! Ik ben 17 jaar en ben 1.75. Ik ben in de afgelopen periode gaan afvallen en ben ondertussen 23 kilo kwijt. Mij doel was 20 kilo want dan had ik een goed gewicht. Ik zit daar nu 3 kilo onder en ik val steeds maar af. Ik snap nu dus niet wat ik ‘fout’ doe qua eten en zou daar heel graag tips voor hebben! Ik wil niet aankomen maar ook niet meer afvallen want ik ga nu richting ondergewicht en dat merk ik ook aan me lichaam. Qua sporten is het een beetje verschillend hoe vaak dat is maar ik fiets elke dag naar school (10 min. Heen) en ga elke maandag woensdag en donderdag naar de sportschool. Ga ook af en toe hardlopen of boksen. Veder wandel ik ook best vaak een rondje van 30 minutjes.
  Mijn voeding een keer delen zou heel fijn zijn vooral voor jou tips!!

  Vriendelijke groetjes Danique.

 16. Hoi Marloes,
  Ik vind het altijd super interessant om een kijkje te nemen in iemands eetpatroon!
  Zelf studeer ik voeding en diรซtetiek, ik zit nu Aan het einde van mijn eerste leerjaar.
  Het lijkt me super leerzaam om tips van jou te krijgen; ik zou graag meedoen!

 17. Hee Marloes,

  Ik vind het erg leuk om te lezen wat anderen eten op een dag en daarom lijkt het me erg leuk om zelf me eetpatroon met de rest te delen. ik zou graag mee doen!:)

 18. Marloes heel erg bedankt voor jouw reactie op mijn voedingspatroon. De eerste dag is inderdaad een goede dag. De tweede dag had ik bewust minder gegeten zodat ik savonds iets meer ozu kunnen eten. Maar het resulteerde in veel eten en een slecht gevoel.
  Later heb ik je advies ter harte genomen, ik zou savonds uit eten gaan en ik heb gewoon normaal overdag gegeten en ik merkte dat ik daardoor ook veel minder at in het restaurant. Dus eigenlijk alleen maar positief! Ook als ik nu ga werken, probeer ik meer gezonde dingen te eten en ik merk dat ik daardoor toch minder trek heb.

 19. Hee Marloes,
  Ik zou heel graag een keer mijn voedingsdagboek willen delen! Ik doe aan kunstschaatsen en doe dit in de zomer 3 keer per week (de dichtstbijzijnde ijsbaan die open is, is een uur rijden) met hiernaast 1 keer per week personal training in de sportschool. Ook fiets ik bijna elke dag naar school (14 kilometer heen, 14 kilometer terug) en af en toe probeer ik thuis nog mijn spieren en conditie te trainen met planken en hardlopen. Aangezien ik pas 16 ben en vrij veel beweeg, ben ik benieuwd of ik genoeg energie en de juiste voedingsstoffen binnen krijg. Ik hoop heel erg dat ik mee mag doen! ๐Ÿ™‚

 20. Hoi Marloes,

  Your-day-in-food vind ik een van de leukste onderwerpen op je website! Hier kan ik ontzettend veel van leren en zien hoe andere mensen dingen eten. Ik zou graag een keertje mee doen om te kijken wat jou mening is over mijn voedingspatroon ๐Ÿ™‚ Ik ben een aantal jaar geleden 30 kilo afgevallen door gezond te eten en regelmatig te bewegen. Hierna is er weer 5 kilo bovenop gekomen en die wil ik er nu graag weer vanaf hebben. Die laatste kilo’s zijn het zwaarst ๐Ÿ™‚ Ik zou het heel erg fijn vinden als je mij feedback kunt geven op mijn voeding en hoop hier veel van te kunnen leren.

 21. Ik zou ook graag een keer mee willen doen! Ik ben iets te licht denk ik, ik eet doordeweeks heel gezond en in het weekend ben ik iets minder streng en laat ik me regelmatig gaan qua eten haha. Ik sport 3 keer per week. Ik probeer op mijn eiwit inname te letten omdat ik iets probeer aan te komen, maar dan wel in spiermassa. Maar eerlijk gezegd doe ik maar wat. Ik hoop wat tips te kunnen krijgen n.a.v. mijn eetdagboekje!

 22. Het lijkt me erg leuk om mee te doen!! Ik lees deze artikelen zelf altijd graag en zou dus ook wel mijn day in food willen delen ๐Ÿ™‚ Ik ben 19 jaar en sport 4 of 5x per week, verder fiets ik veel en werk ik in de bediening van een restaurant. Dankjewel voor je leuke website en YouTube video’s!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram