My/Your day in food Voeding

Your day in food #17

Door

Dag1

Ik heb weer een lezeres uitgenodigd om haar voeding drie dagen bij te houden. In dit artikel kijken we mee in het leefpatroon van Sandra. Ik bekijk haar patroon en geef haar feedback. Ik vind het hierbij belangrijk dat de eventuele tips die ik geef, haalbaar en realistisch zijn. Niemand heeft een perfect voedingspatroon en snoepen is af en toe gewoon heerlijk! Als jij ook een keer mee wilt doen, kun je dit aangeven bij de reacties. Elke keer kies ik hier één lezer(es) uit, die krijgt een mail van me.

Persoonlijke gegevens
Naam: Sandra
Leeftijd: 42 jaar
Lengte: 1.68m
Sportactiviteiten: Ik probeer 2x per week te sporten en 1x per week 1,5 uur te wandelen. Er zijn weken dat ik het haal, maar er zijn ook weken bij dat ik maar aan 1x per week sporten toekom.
Ben je tevreden met je gewicht?: Verre van, zou dan ook graag afvallen. Ik heb echter een geschiedenis van vele kilo’s zwaarder en lichter. Ook aan de nodige crash-diëten gedaan wat natuurlijk nog meer resulteerde in jojo gewicht. Nu ben ik al een tijd op een normale manier bezig met eten, maar verval helaas nog wel eens in een schransbui. Ik probeer mezelf daarin te vergeven en niet teleurgesteld of boos te zijn. Deze week ging het ook mis en ben toch maar zo eerlijk geweest om dat ook te vermelden.
om het voor mezelf overzichtelijk te houden, maak ik iedere week een menu met behulp van de HEMA gezinsplanner (tip van een volger van jou, maar zij gebruikte het volgens mij voor het bewegen)(Zie foto hieronder).

O

Voedingsdagboek
Dag 1
8.00 uur ontbijt: 250 gr halfvolle yoghurt met 3 scheppen muesli en 1 schep all bran. Daarbij 2 kiwi’s mijn multivitaminen tablet en een pot thee. Vandaag naar de sportschool geweest en 1,5 uur getraind afwisselend cardio en kracht
11.00 uur tussendoor: 2 mandarijnen en weer pot thee
12.30 uur middageten: 2 speltboterhammen met filet american en beker karnemelk
16.00 uur tussendoor: even lekker op de bank met boek, beker thee en 2 stukken zelfgemaakte mueslireep
17.30 uur avondeten: vroeg want zoonlief moet naar de korfbal. Portie rijstovenschotel met gehakt, courgette en prei.
20.30 uur tussendoor: pot thee weer en nog bak sla, komkommer, geraspte ½ appel , handje noten en rozijnen aangemaakt met honing mosterd dressing omdat ik vond dat de groenten hoeveelheid van het avondeten te weinig was.

Dag1

Dag 2
9.00 uur ontbijt: 2 volkoren crackers, 1 met appelstroop en 1 met jam, daarbij uiteraard de vitaminepil en beker karnemelk + wat koppen thee
Tussendoor: Bij mijn oude buurvrouw (ze is verhuisd) op de thee geweest en daardoor tussendoor vergeten 🙁
12.30 uur middageten: 1 kontje + 1 boterham van het speltbrood met margarine en runderrookvlees, 200 grams almhof vruchtenkwark 0%, daarbij weer pot thee
Tussendoor: Waarschijnlijk door het overslaan van het tussendoortje zat ik ineens aan bij de bakker gekochte havermout koekjes en ja hoor: pak leeg, daardoor heb ik het middagtussendoortje niet genomen, wat betekent dat ik 2x fruit heb gemist :(.
18.00 uur avondeten: prakje van sperziebonen, aardappelen en jus met 1,5 chipolata worstje met daarbij nog een paar koppen thee
Tussendoor: Vroeg naar bed ivm met werk

Dag2

Dag 3
Ontbijt: 4.15 uur al op het werk, dus dan neem ik thuis 2 koppen thee en halverwege het werk neem ik wat druiven en een banaan. Op normale ontbijttijd had ik vandaag een mueslibol met margarine en 30+ kaas. Gedurende de ochtend drink ik veel water
11.00 uur tussendoor: appel
12.30 uur middageten: kop vers gemaakte kippensoep met 2 crackers belegd met filet american
16.00 uur tussendoor: 200 gram almhof vruchtenkwark 0% met daarbij thee
18.15 uur avondeten: zaterdag is bij ons patat dag en dat blijft. Bordje zelfgesneden patat met belgische, is zonder suiker, mayonaise en bak sla net als dag 1

Dag 3

Reactie Marloes 
Ik kan duidelijk zien dat je bezig bent met gezond leven. Je kiest voor volkorenproducten of speltproducten, eet over het algemeen veel groenten en fruit, hebt een goede regelmaat in je voedingspatroon zitten, je drinkt veel en je beweegt regelmatig.

De eerste dag vind ik echt heel netjes. Je eet voldoende, neemt gezonde tussendoortjes en je hebt zelf in de gaten dat de hoeveelheid groenten nog te laag was. Een salade als avondsnack lost dat prima op. Met zo’n patroon ben je denk ik heel goed op weg om die kilo’s er verder af te krijgen.
Dag twee is zoals je zelf al aangeeft iets minder. Ik vind je ontbijt al vrij klein en je neemt ‘s ochtends geen tussendoortje. Je lunch is op zich prima, ik twijfel alleen of de almhof kwark niet veel suiker bevat. Dat zou je eens kunnen checken. Dit kan er namelijk mede voor gezorgd hebben dat je in de middag heel veel trek in zoet kreeg!
Dag drie is weer een stuk beter, goed dat je af en toe lekker geniet van een minder gezonde snack! Op deze dag mis je wel een groot deel van je groenten. Je zou dit kunnen oplossen door het bij de lunch te eten, of als tussendoortje. Of door een salade bij de patat te maken.

Mijn belangrijkste tip voor jou is om zoveel mogelijk de regelmaat vast te houden zoals je die op dag 1 hebt gemaakt. Healthy snacks voorkomen dat je trek krijgt in ongezonde dingen. Als je weet dat je geen tijd hebt voor een tussendoortje (zoals op dag twee) kies dan voor een eiwitrijk ontbijt, bijvoorbeeld met yoghurt of kwark en neem een flinke portie. Hierdoor houd je langer een vol gevoel. De twee crackers met zoet bevatten vrijwel geen eiwit en veel koolhydraten, waardoor je sneller weer trek krijgt. Vermijd suikerrijke kwark (zoals denk ik de almhof variant) omdat je hierdoor meer trek krijgt in zoete dingen.

Verder ben je gewoon super goed bezig! Ik hoop dat je iets kunt met mijn tips.

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem.

Lijkt het jou leuk om eens mee te doen aan ‘Your day in food’?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (43)
 1. Joyce 7 jarengeleden

  Ik vind deze eetdagboekjes veel leuker dan op andere blogs. Hier staan tenminste ook tips bij en overstroomt het niet van de superfoods of andere onuitspreekbare ingredienten.

  Ik zou ook graag eens meedoen!

  Reageer
 2. Deborah 7 jarengeleden

  Ik vind het knap dat je ondanks je “strijd” toch ook een genietmomentje durft te nemen. Leuk om te lezen wat jij eet. Inspiratie voor mij.

  Ik wil ook wel een keer meedoen. Ben. 5 maanden geleden bevallen en merk dat ik toch werr wat zoekende ben.

  Nog een vraag namelijk; filet american is toch slecht? Las een heel artikel dat heel veel mensen denken dat het gezond is maar dat, dat niet zo is.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik vind filet americain een prima keuze! 🙂

   Reageer
   • Deborah 7 jarengeleden

    Ik zag toen een uitzending van Keuringsdienst Waarde. Daarin zag je dat het het veel chemische toevoegingen en vetten bevat. Ik dacht ook altijd dat het een gezonde keuze was; mager rundvlees. Maar nu zag ik dus dat het wordt vermengd met een chemische en vette saus. Op jouw site lees ik een gezonde keuze en nu ben ik in twijfel.. 😉

    Reageer
    • Deborah 7 jarengeleden

     Keuringsdienst van Waarde 😉 lastig typen met een baby op schoot 🙂

     Reageer
    • Marloes 7 jarengeleden

     Dit verschilt per soort filet americain. Over het algemeen is degene op de versafdeling beter dan die ik het koelschap naast de yoma-salades!

     Reageer
   • Rens 7 jarengeleden

    Hallo,
    Ik ben een jongen van 17 en ik kwam terecht op jouw pagina. Ik ben een jongen die gezond wil leven. Ik woon bij m’n ouders en eet met ze mee. Ik heb het gevoel dat ze niet altijd even goed gezond koken en probeer ze te motiveren om te sporten. Ik wil laten weten wat ik eet en of het goed is. Ik heb/had ondergewicht, dus ik ben benieuwd of ik goed eet. Ik voetbal en loop hard. Hopelijk vinden jullie het leuk om het ook een keer van een man te horen. Mvg Rens

    Reageer
  • Gerda 7 jarengeleden

   Altijd leuk om te zien en te lezen zo’n voedingsdagboek..TOP!!!

   Betreft: Filet American….
   Op de site: Keuringsdienst van waarde – Filet American, is te zien wat er zoal in dit product zit…

   Reageer
   • Deborah 7 jarengeleden

    Daar had ik het inderdaas gezien. Maar omdat ik hier lees gezonde keuze ben ik in twijfel. Of eigenlijk benieuwd waarom Marloes het wel een gezonde keuze vindt 😉

    Reageer
    • Marloes 7 jarengeleden

     Het is altijd wikken en wegen….wat is nu helemaal gezond en wat niet!? Ik vind filet americain een beter keuze dan volvette vleeswaren als bijvoobeeld worstsoorten, salami, spek etc. Daar zit over het algemeen nog veel meer vet in. Bovendien wordt aan worst nog veel meer ‘troep’ toegevoegd. Vandaar dat filet americain in mijn ogen een betere keuze is. Maar nogmaals, niets is 100% gezond….er is altijd over te discussieren.

     Reageer
     • oma 7 jarengeleden

      Als ik filet Amerikaan koop haal ik dat bij de slager en is het vers. Dan neem ik filet Amerikaan met ui en peterselie vermengd, dat smaakt heerlijk! Het ziet er fris uit en je proeft het verschil met de filet Amerikaan uit de supermarkt die klaar staat in doosjes.

 3. Mellie 7 jarengeleden

  Ik vind de Your day in food artikelen altijd erg leuk en interessant en zou daarom zelf ook graag een keer meedoen!(:

  Reageer
 4. Fleur Hermes 7 jarengeleden

  Ik zou het heel leuk vinden om professionele feedback te krijgen op mijn eetgewoontes omdat ik dat heel goed kan gebruiken voor mijn profielwerkstuk dat ik over voeding doe:)

  Liefs, Fleur

  Reageer
 5. Bea 7 jarengeleden

  Altijd leuk om te zien wat een ander eet en de tips zijn ook altijd heel interessant, dus ik zou ook wel een keertje willen meedoen.

  Reageer
 6. Roos 7 jarengeleden

  Vind deze eetdagboekjes zo leerzaam 🙂 Lijkt me leuk om mee te doen! Ik studeer nog, dus dat is misschien eens wat anders?

  Reageer
 7. Lucienne 7 jarengeleden

  Leuk om te lezen!! Het lijkt mij ook erg leuk om een keer mee te doen 🙂

  Reageer
 8. Dominique 7 jarengeleden

  Heerlijk begin van de dag. Lekker ontbijten met jou artikelen erbij. Ik zou ook graag een keer meedoen

  Reageer
 9. Erika 7 jarengeleden

  Superleuk deze dagboekjes! Ik zou ook wel een keer mee willen doen, ben benieuwd of je tips voor me zou hebben!

  Reageer
 10. Karin 7 jarengeleden

  Enorm leuk en insprirend om de dagboekjes van andere te lezen en de tips te zien die jij er bij geeft.

  Het lijkt mij erg leuk om een keer mee te doen! Ik heb nameijk het idee dat ik heel gezond eet en zou graag 2 kilo afvallen voor de zomer, maar toch gaan die kilo’s er maar niet af :(.

  Reageer
 11. Danielle 7 jarengeleden

  Oh wat leuk! Ik denk dat ik de volger ben van die gezinsplanner.. want ik plan daar inderdaad mijn sporten & eten op! Heb er toen een heel artikel aan besteed ook haha!

  Ik zou ook graag een keer mee doen, lijkt mij leuk! Ik ben nu wel straks tot 4 mei op zakenreis dus dat is qua eten niet helemaal representatief 😉

  Reageer
  • Sandra Stieding 7 jarengeleden

   Danielle bedankt dus voor je inspiratie hetzij anders uitgevoerd 🙂
   Sandra

   Reageer
 12. Katinka 7 jarengeleden

  Altijd leuk om te lezen! Krische noot; volgens mij eet ze al een salade bij haar patat op dag 3..;)
  Zelf zou ik ook wel mee willen doen. Ik probeer momenteel – op een zo gezond mogelijke manier- wat aan te komen, maar merk dat dit erg moeilijk is in een maatschappij waar bij de meesten mensen toch proberen af te vallen. Dus een goede professionele blik op mijn eetpatroon zou kunnen helpen..:)

  Reageer
  • Diandra 7 jarengeleden

   Dat van die salade bij de patat viel mij ook op inderdaad 😉

   Reageer
 13. Alia 7 jarengeleden

  Fijn om te zien dat Sandra vaak bewuste keuzes maakt. Alleen wel jammer van het pak koekjes, hoewel een pak chocolade wafels ofzo erger zou zijn geweest.

  Ook ik zou graag een keer meedoen. Ik wil graag afvallen, omdat ik er een aantal stoppen met roken kilo’s bij heb en ik die er graag af wil hebben. Ik heb nu moeite met mijn opnieuw gevonden liefde voor zoete snacks. Op dit moment studeer ik, loop ik stage, heb ik een bijbaan en ben ik aan het klussen, omdat ik ga verhuizen, dus er zit nu weinig regelmaat in mijn dagen.

  Reageer
 14. Lilian 7 jarengeleden

  Ik zag ook de ala bij dag 3 😉
  En ik vind de foto van het lege koek bakje erg leuk. Ik hou van die humor.
  Netjes gegeten hoor!

  Reageer
 15. Karima 7 jarengeleden

  Altijd leuk om te lezen wat andere eten.
  Ik ben zelf al een tijdje in strijd met mijn kilo’s ik wil graag afvallen.
  In het begin lukte het wel goed, maar nu staat het afvallen helaas stil.
  En weet ik niet waardoor dit komt en zou ik graag mee willen doen om er achter te komen wat ik fout doe.

  Reageer
 16. Mendy 7 jarengeleden

  Ik zou ook graag een keertje mee willen doen! Ik vind deze artikeltjes altijd erg leerzaam:)

  Reageer
 17. Myrthe 7 jarengeleden

  Zo doe ik weer nieuwe ideeën op,zoals runderrookvlees ende herinnering om meer thee te drinken. Want dat vergeet ik nog al eens..
  Heel erg leuk dat je dit wilde delen Sandra en al lukt het niet altijd met afvallen je gaat er wel weer voor en dat is heel erg knap! Een doorzetter!

  Ik zou ook graag een keer meedoen. Ben nu 12,5 kg afgevallen door op mijn voeding te letten en daar ben ik super blij mee. Wel vraag ik me soms af of mijn lichaam genoeg goede vitaminen etc. binnenkrijgt omdat ik me wel eens wat slap en moe kan voelen.
  Ook heb ik soms zo’n zin in patat of pizza maar neem ik het niet omdat ik niet durf. Toch zou ik dit wel willen om het leuk te houden.
  Dit zou een goede manier zijn om daar meer van te horen, dus ik doe heel graag mee!

  Reageer
 18. Ilonka 7 jarengeleden

  Sinds kort je website ontdekt! Wat ben ik hier blij mee zeg, wat een inspiratie en leuke verhalen. Ook de ‘Your day in food’ vind ik heel leuk, vooral omdat je het met lezers doet! Weer eens iets anders.

  Het gebruiken van een weekplanning van Hema vind ik een super leuk idee! Ik houd zelf mijn eten bij in de app ‘My fitness pall’.

  Ook ik zou wel eens mee willen doen 🙂

  Reageer
 19. Manon 7 jarengeleden

  Leuk om te zien weer.
  Heel veel succes met afvallen 🙂

  Reageer
 20. marlon 7 jarengeleden

  Ik maak heel veel dingen zelf, en koop dus weinig kant en klaar. Ik vind het daarom vaak ook lastig om te weten of het nou gezond is of niet, er staan nou eenmaal geen calorieën of andere voedingswaarden op je zelfgebakken brood 😉 Ik zou het daarom heel leuk vinden om een keer advies te krijgen over mijn voedingspatroon.

  Blijf vooral dit soort artikelen maken! Ik vind het echt heel nuttig en leuk om te lezen wat anderen eten. Ik hou stiekem ook zo van ‘What I eat in a day’ filmpjes op youtube 😉

  Reageer
 21. dionne 7 jarengeleden

  Erg leuk om te lezen wat er zoal gegeten wordt op een dag door je lezers. En die weekplanner van de hema lijkt me ook erg handig. Is dat een boek of een bord? Ik ken het verder niet… dan ga ik morgen ook eens op zoek 🙂

  Reageer
 22. Anita Michiels 7 jarengeleden

  Na een fikse buikoperatie en verwijdering van de baarmoeder. Ben ik toe aan een paar kilo’s minder!
  Een paar goede tips kan ik wel gebruiken!

  Reageer
 23. Sandra Stieding 7 jarengeleden

  Helemaal vergeten te bedanken voor de feedback, ahum, schaam, schaam.
  Vond het hartstikke leuk om mee te doen en ga zeker wat met je commentaar doen. Die almhof kwark is inderdaad geen beste keus, achteraf gezien. Ik hoop dat ik hierdoor weer een boost heb gekregen.
  Sandra

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Maakt helemaal niets uit Sandra!! Heel graag gedaan.

   Reageer
 24. Monica 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou ook graag een keer willen mee doen. Ik ben al een hele tijd op aan het letten en veel beter aan het eten dan 3 kwart jaar geleden, maar een paar goede tips kan ik altijd wel gebruiken want soms vraag ik mij wel af of ik de goede keuzes maak.

  Groetjes Monica

  Reageer
 25. Annelotte 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Het lijkt me leuk om een keer mee te doen met de your day in food artikelen. Ik probeer een paar kilo kwijt te raken, maar het gaat niet helemaal van een leien dakje. Ik grijp soms toch naar ongezonde dingen. Ik hoop dat jij me wat tips kan geven wat ik kan veranderen of verbeteren.
  Groetjes!

  Reageer
 26. Renate 7 jarengeleden

  Wat een leuk artikel! Ik zou me hier graag voor willen opgeven 🙂 Ben een studente van 23 en sinds een tijd gezonder aan het eten, maar ik mis de kennis om te weten of ik nou echt goed bezig ben. Daarom ben ik ontzettend benieuwd hoe jij er over denkt! Mail me gerust. Groetjes

  Reageer
 27. Marla 7 jarengeleden

  Hoi!

  Ik zou het super leuk vinden om mee te doen met deze rubriek. Sinds een paar dagen lees ik nu artikelen van deze site. Ik probeer gezond te eten en ik sport ook. Het motiveert mij enorm.. enne die lekkere tussendoortjes helpen heel erg om ongezond snacken tegen te gaan! 🙂

  Groetjes Marla

  Reageer
 28. Anna 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik vind deze artikelen altijd heel leuk en interessant om te lezen.
  Ik zou mij ook leuk lijken om een keer in zo’n artikel te komen.
  Groetjes Anna,
  Ow en trouwens ik ben 14 jaar.

  Reageer
 29. Linda 7 jarengeleden

  Hoi!

  Wat een enorm leuke site zeg, heb hier heel veel aan! Vooral leuk om my day in food/your day in food te lezen!

  Ik zou het heel leuk vinden om een keer mee te doen en je mee te laten kijken. Ik worstel al een tijdje met mijn voeding en zou het leuk vinden om wat tips te krijgen!

  Groet, Linda

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: