Afvallen My/Your day in food Voeding Voedingstips

Your day in food #12

Door

Dag3

Vandaag is het de beurt aan Robin om haar voeding met ons te delen! Ik vind het ontzettend leuk om te merken hoe leuk jullie de ‘Your/My day in food’-artikelen vinden. Voorlopig blijven ze lekker op de planning staan, ik geniet er namelijk ook van om op deze manier jullie voedingspatroon te kunnen zien en wat meer persoonlijke tips te kunnen geven.

Persoonlijke gegevens
Naam: Robin
Leeftijd: 27
Lengte: 1.66
Sportactiviteit per week: Ik probeer minstens 1 keer in de week te hardlopen (of ik doe een cardio workout) en 3 keer per week verschillende spiergroepen te trainen. Ik doe fysiek vrij zwaar werk en werk op onregelmatige dagen en onregelmatig aantal uren, en vooral in drukke weken vind ik het erg lastig om te plannen, en komt het er vaak niet van.
Ben je tevreden met je gewicht: Dat vind ik op dit moment een lastige vraag. Ja en nee denk ik. Ik weeg op dit moment 83kg en dat is gewoon te veel voor mijn lengte. MAAR ik ben het afgelopen jaar 27 kilo afgevallen door lid te worden van Weight Watchers en langzaam steeds kleine dingen aan mijn eetpatroon te veranderen en steeds een beetje meer te gaan bewegen. Met dat resultaat ben ik al heel tevreden. Ik merk nu ook steeds vaker dat ik heel anders over eten en sporten denk dan voor ik begon, er leuk om je te realiseren hoeveel je kunt veranderen in een korte tijd. Ik wil nog ongeveer 13kg afvallen zodat mijn BMI goed is. Ik merk de laatste tijd dat het niet meer zo makkelijk gaat en vooral in drukke weken als deze is het soms heel moeilijk om te plannen, en het sporten schiet er dan meestal bij in.

Voedingsdagboek
Dag 1
Ochtend: Als ontbijt roosterde ik twee spelt boterhammen en deed er een beetje halvarine en ieder een plakje boterhamworst. Ik dronk een kop koffie met melk en zoetjes
Lunch: Omdat ik een halve dag moest werken verdeelde ik mijn lunch over twee momenten. In mijn eerste pauze at ik aardbeien en een perzik. Ik dronk een blikje sinaasappelsap en een bekertje water (hier heb ik geen foto van). Tijdens mijn tweede pauze at ik frambozen soya yoghurt (125ml) en dronk ik twee bekertjes water.
Tussendoor: Tijdens het werken dronk ik 4 bekertjes water verdeeld over de middag.
Avond: ‘s Avonds maakte ik een tortellini ovenschotel (met varkensfilet, champignons, paprika, light kookroom en chillisaus. En ik dronk een klein glas cola.
Tussendoor: Ik dronk twee koppen koffie met melk en zoetjes en een klein glas cola. En ik at 3 dropjes en 3 zure snoepjes.
Activiteiten: 45 minuten gefietst van en naar mijn werk en daarna boodschappen gedaan. Tijdens mijn werk sta/loop ik de hele tijd en ik moet vaak met zware dingen lopen.

Dag1

Dag 2
Ochtend: Als ontbijt maakte ik een smoothie met 1 banaan, 1/2 mango, 1 handje aardbeien, 2 eetlepels magere kwark en een beetje water. Ik dronk twee koppen koffie met melk en zoetjes.
Lunch: Ik moet vandaag 9 uur werken en verdeel mijn lunch over 2 momenten. In mijn eerste pauze eet ik een danoontje en stukjes verse ananas (ongeveer 250gr) en drink ik twee bekertjes water. Tijdens mijn tweede pauze at ik een bakje tortellini ovenschotel dat over was van maandag. En ik dronk nu ook weer twee bekertjes water.
Tussendoor: Tijdens het werken heb ik 7 bekertjes water gedronken.
Avond: Ik bakte frietjes en een kroket. Ik at dat met curry en een beetje mosterd. Ook dronk ik een klein glas cola.
Activiteiten: 45 min gefietst van en naar mijn werk. Ik heb vandaag 9 uur gewerkt en de hele tijd gestaan/gelopen. Thuis heb ik nog gestofzuigd en gedweild maar verder heb ik niet meer veel gedaan.

Dag2

Dag 3:
Ochtend: Ik begon de dag met een groene smoothie met een banaan, 1/2 avocado, een eetlepel magere kwark en een beetje water. Niet voor herhaling vatbaar. En ik drok een mok koffie met melk en zoetjes.
Lunch: Tijdens mijn eerste pauze at ik een perzik en frambozen soya yoghurt (125ml). Ook dronk ik twee bekertjes water. Tijdens mijn tweede pauze at ik twee speltboterhammen met halvarine en twee plakjes boterhamworst, ik dronk een blikje sinaasappelsap en dronk twee bekertjes water.
Tussendoor: Ik moest vandaag werken van 7:00 tot 17:15 en rond half 5 voelde ik me ineens helemaal niet lekker worden, duizelig, zweterig en een slap gevoel, ik dacht dat ik misschien te weinig gegeten of gedronken had want het was heel erg benauwd. Dus nam ik nog een pauze en dronk een blikje cola light en een stroopwafel (het enige enigszins eetbare dat er in de automaat te vinden was) en daarna dronk ik nog 2 bekertjes water.
Avond: Ik at gebakken aardappeltjes met boontjes en japanse beefburger. Ik schepte echt veel te veel aardappels op, ik at uiteindelijk iets minder dan de helft. De rest had ik wel op.
Tussendoor: ‘s Avonds nam ik een bakje van mijn lievelingschips en een klein glas cola.
Activiteiten: Weer 45 min gefietst van een naar mijn werk. 9.15 uur gewerkt op een veel hoger tempo dan normaal. En ook weel de hele dag gestaan en gelopen. Na mijn werk ben ik nog even naar de supermarkt geweest voor vers fruit.

Dag3

Reactie van Marloes
Robin, ik wil eerst even zeggen dat ik het SUPER knap van je vind dat je zo veel bent afgevallen! Je mag echt ontzettend trots zijn op jezelf. Omdat je aangeeft dat je graag nog meer wilt afvallen, houd ik daar rekening mee in mijn advies. Hieronder mijn tips voor jou:

 • Je hoofdmaaltijden mogen af en toe best iets groter! Je lunch op dag 1 is echt heel klein, op dag 3 is hij ook aan de krappe kant. 2 boterhammen vind ik erg weinig, zeker als je waar lichamelijk werk doet. Ik denk dat dit de grootste winst voor je zal zijn, omdat je dan ook minder snel trek zult hebben in ongezonde snacks.
 • Naast dat je maaltijden af en toe vrij klein zijn, krijg je vrij veel suiker binnen. Hierdoor kan mogelijk het flauwe gevoel op dag 3 zijn ontstaan, in combinatie met de kleine hoeveelheid. De soja-yoghurt die je eet bevat redelijk veel suiker, evenals de sinaasappelsap. Meer informatie over suiker in sappen vind je hier. Doordat je suiker eet, krijg je na ongeveer 30 minuten weer trek in iets zoets, of je kunt een flauw gevoel krijgen.
 • Houd de hoeveelheid groenten die je eet in de gaten! Ik kan niet goed zien hoeveel er door de tortellini zit, maar ik denk dat je de 200 gram niet red, zeker op dag 2 niet! Je kunt bijvoorbeeld worteljes, komkommer of tomaatjes als snack mee naar je werk nemen, om wat meer groenten binnen te krijgen en om sowieso wat meer te kunnen eten als je trek krijgt!
 • Boterhamworst is een vrij vette soort vleeswaren. Kies liever voor kipfilet, kalkoenfilet, rosbief, rookvlees, fricandeau, filet americain, ham of ossenworst.

Ik raad je aan door te gaan op de manier waarop je bezig bent, dus langzaam kleine veranderingen maken. Het is niet haalbaar om alles in één keer aan te pakken. Je doet het super goed, anders was je niet al zoveel afgevallen. Houd moed en ga zo door!

Heel veel succes!

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en dit als antwoord op de reactie neerzetten. Ook stuur ik je een mail. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem.

Groetjes, Marloes

Zou jij willen meedoen? Laat dan een reactie achter. 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (26)
 1. Nicky 8 jaargeleden

  Ik zou graag meedoen ! Ik eet vegetarisch en ben benieuwd of ik alle voedingsstoffen binnenkrijg.

  Reageer
 2. Simone 8 jaargeleden

  Graag!!! Na twee zwangerschappen waarbij ik te veel gesnoept heb vind ik het heel lastig om weer een goed eetpatroon te krijgen!

  Reageer
 3. Bart 8 jaargeleden

  Hoi Marloes, ik wil wel meedoen hoor 🙂

  Groetjes
  Bart

  Reageer
 4. Lisa 8 jaargeleden

  Hee Optima Vita,

  Ik vind het goed dat je zulke adviezen geeft maar het is ook belangrijk dat je mensen wel blijft realiseren dat een keertje boterhammenworst etc geen kwaad kan. Zelf ben ik opgenomen geweest voor een eetstoornis en heb geleerd dat in een gevarieerd eetpatroon er helemaal niks mis is met boterhammenworst of met snoepjes. Zelf heb ik ook 3 tussendoortjes per dag (koek) en daar is ook niet veel mis mee. 6 eetmomenten op een dag zijn heel gewoon.
  Misschien ook wel mooi om eens een blog over schrijven, over dat gevarieerd eten juist gezond is en je jezelf ook lekker moet kunnen verwennen.

  Met vriendelijke groet

  Reageer
  • lonneke 8 jaargeleden

   Eens.
   Maar vergeet niet dat dit advies voor Robin is die nog wat af wil vallen.
   Volgens mij stimuleert Marloes het juist om af en toe wat lekkers (en ongezonds) te nemen 🙂

   Reageer
  • Lilian 8 jaargeleden

   Dan volg je marloes niet lang genoeg denk ik. Misschien lees je het niet niet terug in dit artikel, maar Marloes stimuleert juist om ook jezelf te verwennen en af en toe iets echt lekkers/fouts/minder gezonds te nemen.

   Reageer
  • Moniek 8 jaargeleden

   Hey Lisa,

   Ik vind het juist goed aan Marloes dat zij aangeeft dat ‘normaal’ eten juist goed is. Dat kun je ook terug lezen op de site. Ze zegt het ook in haar filmpjes. Robin geeft aan dat ze nog een paar kilo kwijt wil. Dan is de keus voor boterhamworst misschien niet zo verstandig. Als je tevreden bent met je lichaam en je wilt niet afvallen, dan is boterhamworst zo nu en dan niet verkeerd in mijn ogen.

   Groetjes,
   Moniek

   Reageer
   • Marloes 8 jaargeleden

    Dank jullie voor al jullie lieve reacties trouwens!! Fijn om te horen dat het overkomt dat ik t echt niet nodig vind om altijd gezond te eten!

    Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Compleet met je eens…en dat zeg ik ook juist heel vaak in mn blogs! Lekker genieten is minstens zo belangrijk!

   Reageer
 5. lonneke 8 jaargeleden

  Hoi Marloes!
  Leuk om weer te lezen.
  Ik zou heel graag mee doen aan deze rubriek!
  Liefs lonneke

  Reageer
 6. Robin 8 jaargeleden

  Goh wat leuk om terug te zien. Dat ik best veel suiker binnenkrijg viel me zelf ook al op tijdens het uitschrijven. Bedankt voor je tips, ik ga er zeker wat mee doen!

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Leuk om te horen meid! Fijn dat je er iets mee kunt.

   Reageer
 7. Jantine 8 jaargeleden

  Lijkt me super leuk om mee te doen!

  Reageer
 8. Martine 8 jaargeleden

  Het lijkt me super leuk om mee te doen!:)

  Reageer
 9. An 8 jaargeleden

  Hee Marloes,

  Ik zie hierboven een recensie van Lisa, zelf ben ik ook herstellende van een eetstoornis en heb ik een voedingslijst gekregen wat ik moet eten op een dag. Ik zou graag mee willen doen om te kijken hoe mijn voedingspatroon eigenlijk is. Ik moet namelijk nog wat aankomen.

  Liefs Anouk

  Reageer
 10. Charelle 8 jaargeleden

  Ik zou het heel leuk vinden om een keer mee te doen!!

  Reageer
 11. Ellen 8 jaargeleden

  Ik zou graag een keertje mee doen.
  Zeker nu ik werk eet ik veelal hetzelfde overdag en weet ik niet goed hoe ik meer eiwitten binnen kan krijgen ivm krachttraining maar ik lust geen ei.

  Reageer
 12. Pascale 8 jaargeleden

  Hei marloes,
  Wauw robin, gefeliciteerd met de 27kilo gewichtsverlies!
  Ik vind jullie ‘your day in food’ altijd super leuk om te lezen. Ik zou graag een x mee willen doen! Ik ben zelf ook 27 kilo afgevallen, en ben nu op me ideale gewicht maar voel me soms nog steeds niet lekker in me vel.
  Ik probeer vaak goed en gezond te eten maar soms gun ik mezelf geen cheatmeals en soms wel en gelijk teveel dat ik er misselijk van word.
  Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn eetpatroon vinden.
  Pascale aay: 21 jaar, 59 kilo, 1, 73, 4x per week sporten!

  Reageer
 13. Fleur 8 jaargeleden

  Ik zou graag een keer meedoen. Ik hobby zelf al lang met gezpnde voeding maar andere mensen hebben er toch altijd een andere kijk op!

  Reageer
 14. Ilse 8 jaargeleden

  Ik zou heel graag een keer mee willen doen. Ik ben inmiddels bijna 30 kg afgevallen, dus het gaat erg goed. Maar zou het fijn vinden als er eens kritisch naar mijn eetdagboek wordt gekeken, zodat ik het eventueel nog beter zou kunnen doen. Waar ik ook wel benieuwd naar ben, is wat je moet doen als je eenmaal op gewicht bent, hoeveel meer mag je dan eten? Want ik eet nu qua calorieën uiteraard minder, dan iemand die niet hoeft af te vallen.

  Reageer
 15. Sandra Stieding 8 jaargeleden

  Blijft leuk om te lezen en zou ook wel eens jouw mening over mijn eetpatroon lezen.
  Sandra

  Reageer
 16. Manuela 8 jaargeleden

  Hoi!
  Ikzelf ben nog maar 17en het afgelopen half jaar op een gezonde (dus o.a. niet mezelf uithongeren of overdreven veel te gaan sporten) afgevallen en ben nu eindelijk op een gezond gewicht, want ja ik had overgewicht en was niet blij met mezelf. Nu kan ik weer normaal in de spiegel kijken en zou hier ook graag mensen mee willen stimuleren in de toekomst en daarom vind ik het ontzettend leuk om deze artikelen te lezen! Zelf zou ik ook graag willen meedoen aangezien ik (denk en hoop ik) gezond eet, maar mezelf tussendoor ook wel eens iets gun, wat je dan ook zult zien in mijn eetdagboek 🙂

  Reageer
 17. Berber 8 jaargeleden

  Ik wil ook graag meedoen. Ik ben student en probeer wat kilos te verliezen. Maar het schiet nog niet erg op. Ik ben benieuwd naar je tips 🙂

  Reageer
 18. Janice 8 jaargeleden

  Ik zou graag een keer mee willen doen! Ik ben in 1 jaar 20 kilo afgevallen, ben nu 20 jaar.
  Nu ik 20 kilo kwijt ben, ben ik met spieropbouw bezig.

  Reageer
 19. Elvira 8 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  sinds een tijdje ben ik op jullie site terechtgekomen (gevonden via google; het heerlijke recept van de quinoasalade met gegrilde groenten!) en sindsdien kijk ik elke dag naar de nieuwe artikelen. Ook het taartje uit de magnetron eet ik wekelijks, heerlijk!
  Ik zou graag een keer mee willen doen met het eetdagboek, omdat ik niet weet of ik het wel zo goed doe. Ik sport drie keer in de week, zit op mijn streefgewicht en eet 5 keer op een dag. Toch heb ik altijd trek, terwijl ik niet het idee heb dat ik teveel suiker eet of te weinig eet…

  Groetjes,
  Elvira

  Reageer
 20. Odielle 6 jaargeleden

  Zou heel graag advies willen.. Ik heb het gevoel alsof ik te weinig eet en ook verkeerd eet en ben ook benieuwd wat ik zou kunnen aanpassen aan mijn eetpatroon. Ik ga nog gewoon naar school en woon thuis, en zou graag willen weten hoe ik gemakkelijk gezonder zou kunnen eten.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.