My/Your day in food Voeding

Your day in food #32

Door

Alweer een maand geleden plaatste ik de laatste Your day in food. Het is dus hoog tijd voor een nieuwe. Ik heb weer een van jullie uitgenodigd om 3 dagen een voedingsdagboek bij te houden. Het is deze keer de beurt aan de 32-jarige Maaike, met een uniek verhaal en een heel specifiek doel. We kijken naar haar voeding en ik geef mijn feedback.

Persoonlijke gegevens
Naam: Maaike
Leeftijd: 32 jaar
Lengte: 1.73
Gewicht: Ik weeg nu 65,5 kg en mijn doel is om weer onder de 60 kg te komen. Ik weet dat dit een goed gewicht is bij mijn lengte (BMI), maar mijn verhoudingen kloppen niet. Mijn probleem ’zone’ is de omvang van mijn heupen/billen/buik.
Sportactiviteit per week: +- 6x per week, een afwisseling tussen krachttraining die ik thuis doe met video’s, hardlopen, wandelen en bootcamp
Ben je tevreden met je gewicht?: Ik wil dus graag nog ongeveer 6kg kwijt om weer mezelf te zijn en blij te zijn met mijn figuur. Vorig jaar juni zijn wij begonnen met het ICSI traject om zwanger te worden. 3 pogingen zijn helaas mislukt, ik wil heel graag met een positief gevoel poging 4 ingaan.
Overig: Na een bloedanalyse heb ik een aantal tips gekregen wat betreft mijn voeding, onder andere glutenvrij eten en het vermijden van varkensvlees. Ook probeer ik mijn bloedsuikerspiegel stabiel te houden en neem ik volle producten om de kwaliteit van de eicellen te stimuleren. Dit alles is om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Voedingsdagboek
Donderdag
Ontbijt: Griekse yoghurt met blauwe bessen, havermout en lijnzaad en warm water met citroensap
Tussendoor: Handje vol noten en zaden en 4 snoeptomaatjes
Lunch: 3 glutenvrije geroosterde boterhammen met kalkoenfilet en groene thee
Tussendoor: 3 winterpenen
Avondmaaltijd:
Groentesoep, aardappelen uit de airfryer, bloemkool met een tuinkruidensausje en een stukje kipfilet. 
Tussendoor:
Een worstenbroodje

Vrijdag
Ontbijt: Havermout met sojamelk, appel, kaneel en warm water
Tussendoor:  Halve komkommer
Lunch: Griekse yoghurt met banaan, sinaasappel en havermout
Tussendoor: Paprika
Avondmaaltijd:
Zelfgemaakte nasi met Chinese kool, kipsaté en augurk
Tussendoor: – 

Zaterdag
Ontbijt: Banaan voor het hardlopen
Tussendoor: Yoghurt met zwarte bessen na het hardlopen
Lunch: Omelet van 3 eieren en 2 dooiers met champignons en bieslook op een geroosterde glutenvrije boterham.
Tussendoor: Een ‘gezonde snickers’, zelfgemaakt via een glutenvrij recept. 
Avondmaaltijd:
Gebakken aardappelschijfjes, broccoli met een tuinkruidensausje en rundvlees
Tussendoor:
Een bakje wokkels

Reactie Marloes
Maaike wat ben je ontzettend goed bezig! En wat heb ik een diep respect voor je openheid over je situatie en het doorzettingsvermogen en de positiviteit die je lijkt te hebben. Je doet er alles aan om zo gezond mogelijk te leven en je lichaam het beste te geven, om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken. Ik heb daar echt ontzettend veel bewondering voor.

Als ik naar je voeding kijk, dan zie ik allemaal hele mooie en pure producten voorbij komen. Ik zie echt dat je nadenkt over wat je eet. Elke dag zitten er veel groenten in, fruit, vezelrijke producten, vlees of -vervangers en zuivel. Ook is er her en der ruimte voor iets dat minder gezond is (sausje, worstenbroodje en een klein beetje chips). Je voeding is naar mijn idee dus heel compleet! De hoeveelheid die je eet, vind ik op vrijdag en zaterdag vrij klein. Ik snap dat je wilt afvallen, maar houd goed in de gaten dat je niet te weinig gaat eten. Vooral op sportdagen kan je lichaam de voeding goed gebruiken.

Als jij mijn cliënt of een goede vriendin zou zijn, dan zou ik je aanraden om niet teveel op het afvallen te focussen. Door alle vorige ICSI trajecten en alle zorgen en stress die daar waarschijnlijk bij zijn komen kijken, zijn je hormonen uit balans geraakt. Dit kost veel tijd om het weer helemaal op orde te krijgen. Tot die tijd zal je lichaam moeite hebben met afvallen. Omdat je gewicht prima is voor je lengte, zal dit de kans op een zwangerschap op geen enkele manier beïnvloeden. Ik snap als geen ander dat je je weer prettig wilt voelen in je lichaam….maar dat komt echt vanzelf wel door hoe gezond je op dit moment bezig bent! Je sport veel en eet gezond, daar zul je zeker de vruchten van plukken! Het kan zelfs zo zijn dat je niet afvalt in kilo’s, maar je lichaam toch ziet veranderen door je leefstijl. Je wordt dan strakker en slanker, maar door de vergrootte spiermassa wordt je niet lichter. Houd dus liever je kleding in de gaten, dan de weegschaal. Probeer bovendien lekker te genieten van hoe goed je bezig bent! Dat levert al super veel positieve energie op.

Ik snap dat dit misschien niet het antwoord was waarop je gehoopt had, maar ik vind oprecht dat je voeding er keurig uit ziet. Ik weet niet precies hoeveel je drinkt op een dag, maar ik verwacht dat dat ook wel goed zit :). Ga dus lekker zo door en probeer de druk van het afvallen af te halen.

Wil jij dat ik jouw voeding ook beoordeel?
Laat dan hieronder een reactie achter waarin je aan geeft dat je graag wilt meedoen. Ik zal willekeurig één van jullie uitkiezen en een mail sturen. Als je niet zo gezond eet, kun je natuurlijk ook mee doen! Dat vind ik juist heel leuk. Ik probeer mijn tips altijd haalbaar te houden voor jou. Eventueel kun je gewoon onder een andere naam meedoen, zo blijf je anoniem.

Groetjes, Marloes

Lijkt het jou leuk om eens mee te doen aan ‘Your day in food’?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (25)
 1. Sandra 6 jarengeleden

  Wow Maaike, moet niet makkelijk zijn geweest, die 3 mislukte ISCI pogingen…succes met het bereiken van je ideale figuur en met de volgende poging!

  Reageer
 2. Lisa 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou graag mee willen doen! Ik ben 19 jaar.

  Groetjes,

  Reageer
 3. Lisa 6 jarengeleden

  Hi Marloes, ik doe graag mee. Inmiddels is er al 6,7kg af in 8 weken, allemaal door gewoon gezond te eten. Lijkt me leuk om tips van jou te krijgen op mijn eetstijl!

  Reageer
  • Anneke 6 jarengeleden

   Wow Lisa, ik zou ook willen weten wat en hoe je het doet! Hartstikke goed hoor!

   Reageer
 4. Maaike 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Super dat je mijn bericht eruit geplukt hebt en jouw reactie/advies hebt gegeven als expert!
  Echt heel erg bedankt!
  Dan heb ik iig de bevestiging dat ik op de goede weg ben en dat ik gewoon geduld moet hebben.

  Nogmaals super bedankt!

  Veel liefs Maaike

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Graag gedaan! Jij super bedankt voor het mee doen. Ik ga keihard voor jullie duimen voor poging 4! Liefs

   Reageer
 5. Ellen 6 jarengeleden

  Wow ik herken het wel hoor van het een paar kilo lichter willen zijn. Maar zoals Marloes wel zegt is dat je vooral naar je kleding moet kijken. Ik ben nu 3 a 4 kilo zwaarder dan vorig jaar mijn kleding is niet veranderd. Ik heb een beetje meer vet op mijn lichaam, maar verder zal het voor een deel spier zijn denk ik.
  Wel eet ik vrij eentonig in de ochtend en middag omdat ik niet goed weet hoe ik het anders moet doen. Ik eet op basis van voorgeschreven macro’s, maar het lijkt soms alsof ik maar heel weinig kan eten. Dus wellicht kies ik voor de verkeerde voedingsmiddelen?

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hi Ellen, dat kan inderdaad. Ook kan het zo zijn dat de macro’s toch niet helemaal bij je passen en dat je de hoeveelheid iets kunt verhogen. Maar als je niet afvalt terwijl je dat wel wilt, is dat waarschijnlijk niet het geval. Succes!

   Reageer
 6. Annelies 6 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Ik zou graag mee willen doen!

  Reageer
 7. Marlot 6 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Ik wil heel graag mee doen met your day in food.
  Ik ben 25 jaar, studente en leef een redelijk onregelmatig leven.
  Mijn grote passie voor lekker eten probeer ik te combineren met mijn nieuwe passie voor sport.

  Reageer
 8. The O 6 jarengeleden

  Ja goed hoor Maaike!
  En mooi advies van Marloes ook!

  Reageer
 9. Angela 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  ik zou heel graag mee willen doen met deze rubriek!
  Ik ben 32 jaar en weeg 76 kg. Ik zorg elke week voor een mealprep voor mijn ontbijt en lunch en dat gaat best goed, maar heb moeite met het vinden van gezonde tussendoortjes. Ook het inschatten van de grootte van zo’n portie vind ik moeilijk. Ik “leef van maaltijd naar maaltijd”maar heb wel eens het idee dat dit puur tussen mijn oren zit. Verder probeer ik 3x pw te sporten.

  Groetjes Angela

  Reageer
 10. Monique 6 jarengeleden

  Hallo Maaike,
  Wat stoer dat je dit verhaal wilt delen met ons.. Het zal vast een moeilijke en stressvolle periode zijn. Maar wat goed dat je in ieder geval probeert om zoveel mogelijk op je voeding te letten. En dat daar ook zeker wat genietmomentjes bij zitten.. 😉 Wat ik mij nog wel afvroeg en dat is misschien een beetje persoonlijk maar let jouw partner ook op zijn voeding? Want dat kan ook de kwaliteit bevorderen van zijn sperma.. Snap als je hier geen antwoord op wilt geven hoor.. Ik wens je in ieder geval heel succes met dit traject en hoop dat het snel wel zal lukken..

  Reageer
  • Maaike 6 jarengeleden

   Hoi Monique,

   Bedankt voor het meedenken en je lief berichtje…partner doet uiteraard mee…moet alleen letten op wat andere dingen dan ik..

   Veel liefs

   Maaike

   Reageer
 11. Merel 6 jarengeleden

  Ik vind dit echt een toffe serie van artikelen! Ik zou zelf ook graag een keer mee willen doen, ik kan wel wat tips gebruiken m.b.t. aankomen en mijn huidige eetsituatie.

  Liefs,

  Merel

  Reageer
 12. Kim 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben al een aantal maanden bezig met afvallen, bij mij is vooral het yoyo effect van toepassing… Heel frustrerend. Zelf heb ik nu het idee dat ik een voedingspatroon heb die ik ook kan volhouden en die mij voldoening geeft. Daarom zou ik graag mee willen doen om te zien of ik daadwerkelijk op de goede weg ben (en dit vol te houden is).

  Liefs,

  Kim

  Reageer
 13. Jana 6 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Meedoen aan deze rubriek staat al een tijdje op mijn ‘gezonde bucketlist’: graag 🙂

  Groetjes

  Reageer
 14. Tiffany 6 jarengeleden

  Ik zou echt super graag hieraan mee willen doen. Ik eet op dit moment te weinig, maar het lukt me niet zelf om inzicht te krijgen jn mijn voedingspatroon en hoe ik beter, gezonder en meer kan eten.

  Reageer
 15. Annet 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik zou graag mee doen met jet bekijken van de voeding. Ik ben inmiddels van 88 kg naar 70,5 kg gegaan. Nu hoef ik niet veel meer af te vallen en ben heel benieuwd wat ik moet eten om op gewicht te blijven ipv af te vallen.
  Gr Annet Jongsma

  Reageer
 16. Lieke 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Het lijkt me leuk om een keer mee te doen aan Your Day In Food.
  Ik ben 15 en ben herstellende van een eetstoornis. Het lijkt me leuk om te laten zien hoe ik dat doe en wat ik daarbij precies eet.

  Groetjes,
  Lieke

  Reageer
 17. Lobke 5 jarengeleden

  Hallo Marloes!
  Ik vind dat het eigenlijk al weer lang genoeg geleden is dat er een your day in food artikel kwam. Ik zoe dan ook heel graag mee willen doen! Het laatste jaar ben ik steeds meer jou blog gaan bezoeken voor inspiratie en bruikbare tips.
  Ik heb niet het gezondste leefstijl maar juist daarom zou ik graag mijn eetpatroon willen delen. Ik ben afgelopen jaar ziek geweest en daarbij een hoop afgevallen, nu ben ik hard op weg om weer een gezond gewicht te bereiken. Ik zou het graag aan u willen laten zien om te kijken of ik echt goed op weg ben of dat ik misschien nog wat aanpassingen moet doen. Alvast bedankt!!

  Groetjes, een meisje van 15 jaar

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ik maak tegenwoordig My day in food video’s elke maand 🙂

   Reageer
   • Lobke 5 jarengeleden

    Ja, die vind ik ook erg leuk om te lezen/zien. Maar ik zou eerlijk gezegd mijn eetdagboek ook wel eens willen delen??

    Reageer
   • Lobke 5 jarengeleden

    Ja, die vind ik ook erg leuk om te lezen/zien!! Maar ik zou eerlijk gezegd mijn eetdagboek ook wel eens willen delen??

    Reageer
 18. Sanne 4 jarengeleden

  Ik wil ook wel mee doen, lijkt me kei leuk, ik hoop dat je mij maakt Marloes. Ik probeer ook wat af te vallen en dat gaat eigenlijk heel goed, maar ben wel benieuwd wat jij van mijn leef patroon vindt 😊

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: