Afvallen Bewegen Persoonlijk Voeding

Wil jij een nieuwe Challenge!?

Door

IMG_0413

Ga even met ons zitten voor een kopje koffie of thee, want we hebben een vraag voor je! In mei van dit jaar, hebben we op optimavita.nl een 60 Dagen Challenge gedaan. Ons doel was in die periode gestructureerd bezig te zijn met gezond eten en veel bewegen, om in 60 dagen je fitheid te verbeteren. Er kwamen toen ontzettend veel positieve reacties en heel veel mensen hebben meegedaan. Maaarrr, Optima Vita had toen lang niet zoveel volgers als nu! Onze vraag is dan ook: zouden jullie het leuk vinden om in januari van komend jaar weer zo’n soort challenge te doen?

Wij hebben begin dit jaar ontzettend genoten van de 60 Dagen Challenge en van al jullie positieve reacties. We hadden echt het gevoel dat het ons en alle lezers dichter bij elkaar heeft gebracht. Het lijkt ons daarom leuk om 2014 goed te starten en na de feestdagen te beginnen met een periode van werken aan een fitter lichaam en om even stil te staan bij een gezonde leefstijl

Was jij nog geen volger in mei 2013 en weet je dus niet precies waar we het over hebben? Dan ben je echt niet de enige! We plaatsen daarom hieronder nog eens de startvideo die we toen maakten:

Lijkt het jou leuk om zo’n periode nog eens te doen? We willen natuurlijk wel aan blijven sluiten op jullie wensen! Als het je niets lijkt, gewoon zeggen dus! Daarnaast zijn we benieuwd of jullie ideeën of wensen hebben voor een eventuele volgende challengeperiode. Was 60 dagen goed, of te kort/te lang? Welke onderwerpen vinden jullie interessant om te lezen? Of heb je andere tips of wensen?

We zijn heel erg benieuwd! Wij zijn zelf niet zo van de goede voornemens in januari, maar we weten dat veel mensen ze toch (stiekem) hebben. Wat is dan een beter startmoment dan 2 januari 2014!? 2 januari? Ja, want we geven je één dag om bij te komen van het knalfeest op oudejaarsavond ;-).

Zeg het maar! Want vind jij? Doen of niet doen?

Een hele fijne dag vandaag.

Groetjes, Albert en Marloes

Wil jij een nieuwe challengeperiode? Laat het ons weten!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (61)
 1. Sandra 9 jarengeleden

  Super leuk….was toen nog geen volger, maar idd nu wel… 🙂
  Alleen op 4x per week trainen kom ik niet..maar dat kan ik misschien wel aanvullen met jullie filmpjes toch 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Tuurlijk! En ik weet nog niet eens zeker of we weer 4x doen. Even over nadenken. Leuk dat je enthousiast bent!

   Reageer
 2. maaike 9 jarengeleden

  Count me in!

  Reageer
 3. Mandy 9 jarengeleden

  Toen al ja! Nu mog steeds ja! I love it!

  Het lijkt me leuk als jullie dan ook workouts uploaden die we dan met ze alle gaan doen 🙂

  Aucces!

  Reageer
 4. Anna 9 jarengeleden

  Ik wil graag meedoen!

  Reageer
 5. Dineke 9 jarengeleden

  Hoi Marloes en Albert,

  Hartstikke leuk! Ik was toen ook al een volger van jullie blog, maar heb toen niet meegedaan met de 60 dagen challenge. Maar het lijkt mij erg leuk om nu mee te doen!

  Reageer
 6. Bianca 9 jarengeleden

  Doen!

  Reageer
 7. Esmee 9 jarengeleden

  Ik vond het een groot succes. 4x per week trainen was lastig, maar doordat jullie nog meer leuke filmpjes hebben zou dat wel lukken. Ik doe zeker weer mee!

  Reageer
 8. Cindy 9 jarengeleden

  Ja ! Lijkt me leuk. 4 x per week lukt me ook niet (kindjes, werk…) – mss. een idee om 3 x per week en een maandje langer ? 🙂

  Reageer
 9. Ilse 9 jarengeleden

  Wat ontzettend leuk! ik doe heel graag mee! Nu inmiddels op eigen kracht bijna 15 kg kwijt, maar ben er nog niet! Count me in! Het is allemaal online denk ik?

  Reageer
 10. Lianne 9 jarengeleden

  ja leuk, ik doe mee!

  Reageer
 11. Eva 9 jarengeleden

  Leuk!! Ik doe mee!
  Naast het trainen ook voedingsschema’s met gezonde voeding erbij?

  Reageer
 12. Hester 9 jarengeleden

  Leuk! Ik wil meedoen!

  Reageer
 13. Cindy 9 jarengeleden

  Jaaaaa super leuk! Ik ben voor!

  Reageer
 14. Anneroos 9 jarengeleden

  Leuk!! Ik was toen nog geen volger, maar nu een hele trouwe 😉 Count me in!

  Reageer
 15. Marieke 9 jarengeleden

  Oeh, volg ik jullie al zo lang? 😉 🙂 Maar leuk, hoor! Weet nog niet of ik mee doe, omdat ik nu druk ben met mijn eigen challenge (Bye Bye Buikje), maar ik vind het in ieder geval leuk om te lezen 🙂

  Reageer
 16. Jacqueline 9 jarengeleden

  zal ik meedoen….??? hmm jaaaa waarom ook niet!! ik ben er wel weer aan toe om iets aan te pakken.. ben inmiddels 12 kilo kwijt en het laatste restje moet nog even wat strakker!!

  2 keer in de week zumba doe ik al en inmiddels ook bijna als instructrice, maar die krachttraining blijf ik maar voor mij uitschuiven.. dus ja waarom dan niet gewoon met een stok achter de deur!! 😉

  ik heb er zin in!! en wat ben jij ontzettend enthousiast zeg.. heerlijk!! en die bloopers… geweldig!! ik hou wel van een beetje zelfspot 😀

  Reageer
 17. Nicky 9 jarengeleden

  Vier keer in de week sporten is zeker lastig als je een HBO studie doet en elke dag 3 uur aan het reizen bent maar ik ga mijn best doen. Gezond eten doe ik van mezelf gelukkig al, daar heb ik geen moeite mee. Weet gewoon wanneer ik kan snacken en wanneer ik weer even op mezelf moet letten !

  Reageer
 18. Everdiena 9 jarengeleden

  Leuk, niet alle challenges waren destijds haalbaar. Maar ik zou indien jullie dit gaan doen in elk geval mee proberen te doen. Minder suiker, e nummer vrij eten, zouden al twee zaken zijn waar ik iets mee kan of wil. Nja en sporten doe ik minstens 4x pw dus dat blijf ik zo doen als ik meer tijd had zou liever nog meer sporten maar helaas :P.

  Maar de challenge zou leuk zijn in elk geval 😀

  Reageer
 19. vivian-jane 9 jarengeleden

  Doen! Combinatie van voeding tips recepten en sport/ beweging sprak me erg aan! Super interessant! Ik zeg starten op 2-01-2014! Doen we allemaal succeservaringen op! Want ik denk dat 1 januari de laatste oliebollen/appelflappen en restje drank nog worden opgemaakt! Haha

  Reageer
 20. Tess 9 jarengeleden

  Ik doe mee!

  Reageer
 21. Stephanie 9 jarengeleden

  Lijkt me leuk! Ik volgde toen al maar pas op de helft dus heb toen niet echt meer meegedaan. In januari doe ik zeker mee! Persoonlijk vin ik iets van 30 dagen misschien wel fijner dan 60 maar voor de rest lijkt het me helemaal top 😉

  Reageer
 22. Sandra 9 jarengeleden

  Ja, leuk! Waar ik in geïnteresseerd ben, is wat ik thuis kan doen op sport gebied. Ik bedoel die 10 minuten duren of zo. Ook de recepten vind in leuk en ook van die nadenkers. En voor wat betreft de tijd, 60 dagen is goed met misschien een verlenging optioneel. Zo te lezen aan alle reacries kan ik me voorbereiden op 2 januari 2014!

  Reageer
 23. Charlotte 9 jarengeleden

  Leuk! Doen:)

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Wow wat zijn jullie enthousiast! Ontzettend leuk :-). Wij gaan alvast aan het brainstormen en blijven al jullie wensen en ideeën natuurlijk lezen!

   Reageer
 24. Lilian 9 jarengeleden

  Lijkt me leuk! Al zal het wat aanpassing nodig hebben hier en daar met 3 kleine kids in huis. Maar dat lukt vast!

  Reageer
 25. Sarah 9 jarengeleden

  Leuk! Ik ga ook meedoen! 🙂

  Reageer
 26. Patricia 9 jarengeleden

  Ik was toen nog geen volger maar nu een hele hevige die elke dag benieuwd is wat er weer verschijnt . Ik ga zekers meedoen en ben al zelf benieuwd naar het eindresultaat . ik denk dat 2 januari voor vele hier een leuke start wordt . Toi toi met je voorbereiding .

  Reageer
 27. jose 9 jarengeleden

  Leuk! Wel iets te lang

  Reageer
 28. Hester 9 jarengeleden

  Ik was toen nog geen volger maar dit lijkt me zeker heel leuk. Ik hou echt van challenges dus ik zou graag meedoen!

  Reageer
 29. Jet 9 jarengeleden

  Heel leuk idee! Ik doe mee!
  Maar zoals velen al zeiden; misschien met 3x sporten in plaats van 4 en dan 2 weken langer oid 🙂
  Vind het wel super leuk!!

  Reageer
 30. Maaike 9 jarengeleden

  Ik doe mee !!!

  Reageer
 31. Anneke Nieuwenhuis 9 jarengeleden

  Ha Marloes en Albert,

  Lijkt me leuk om mee te doen. Wil graag mijn hardlopen weer oppakken, dus mooi moment.

  Wie weet doet piet ook wel mee!

  Groeten Anneke.

  Reageer
 32. Miek 9 jarengeleden

  Leuk! Ik zou graag meedoen, januari is natuurlijk het moment om af te vallen! 3x in de week sporten is voor mij maximaal haalbaar. Verder heb ik behoorlijke moeite om de beginnersfilmpjes voluit mee te doen… Sportoefeningen voor in huis (gezien de winteravonden) op beginnersniveau zouden t voor mij haalbaar maken om mee te doen met de challenge.

  Reageer
 33. Laura 9 jarengeleden

  Ik doe meee ! Drie keer per week trainen is voor mij ook haalbaar! Vooral als er van die handige workouts komen 🙂
  Ik verlang vooral naar tips om gezond eten mee naar werk en school te kunnen nemen zodat ik in die 60 dagen niet alleen aan de boterhammen met pindakaas hoef te zitten 🙂

  Reageer
 34. Maaike 9 jarengeleden

  Ik stem voor! Ik vind challenges echt leuk, doe nu de 30 day shred. 🙂

  Reageer
 35. Buurtjes aan de overkant. 9 jarengeleden

  Hè dat is leuk ik doe mee weet niet of inderdaad 4 x in de week sport lukt, maar met mijn kinderen komen we al een heel eind in de richting… Ben vooral benieuwd naar de gezonde voeding…

  Reageer
 36. Danutha 9 jarengeleden

  Top ik doe mee!

  Reageer
 37. annette 9 jarengeleden

  Jaa, ik doe weer mee! Leuk 🙂

  Reageer
 38. patries6 9 jarengeleden

  Ik heb jullie site net pas ontdekt en ik ben fan! Ik wil zeker meedoen met de challenge. Hebben jullie ook Instragram? Voor wie mee gaat doen Dikke Succes !!! en wil je elkaar supporten volg me op instragram:patries6

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Leuk Patries! Welkom :-). We hebben helaas geen instagram…

   Reageer
 39. Geertje 9 jarengeleden

  Leuk!! Ik ben deze week begonnen met BBB en al helemaal enthousiast! Heb ook net jullie leuke voedingstips ontdekt. Erg fijn! Want dat is waar het bij mij meestal mis gaat.. Vier keer in de week sporten lukt nu prima met jullie filmpjes..
  Ik ben benieuwd!!

  Reageer
 40. Sabien 9 jarengeleden

  Ik volg jullie eigenlijk net pas.. en een challenge is altijd een uitdaging! Maar ik sport drie keer in de week en eet al erg gezond.. ik doe mee, maar veel aanpassen is niet nodig 🙂

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Dat maakt niets uit Sabien! Juist goed dat je al zo gezond leeft. Misschien pik je er toch nog iets van op en anders is het leuk om ervaringen te delen met anderen! 🙂

   Reageer
 41. Marleen 9 jarengeleden

  Super leuk om te doen! Ik wil in mei graag een City Run doen, dus kom maar op met de conditie trainingen!

  Reageer
 42. Monique 9 jarengeleden

  Count me in 🙂

  Reageer
 43. Suzanne de Zwaan 9 jarengeleden

  Ja lijkt me erg leuk om mee te doen! 🙂

  Reageer
  • Suzanne de Zwaan 9 jarengeleden

   Ik zou de Challenge heel graag aan willen gaan samen met een vriendinnetje van mij!!! Ik ben al goed onderweg door regelmatig te sporten (hardlopen) maar toch merk ik dat dit best wel eentonig is en wat meer afwisseling is zeker altijd welkom. Ook qua voeding. Vriendinnetje van mij wil heel graag door met afvallen (afgelopen jaar al een heel eind gekomen) maar de motivatie krijgen en blijven houden om door te gaan is toch wel moeilijk voor haar. Door samen de challenge aan te gaan hopen we de motivatie vast te kunnen houden op weg naar een gezondere en fittere levenstijl:D

   Reageer
 44. Lorena Mol 9 jarengeleden

  Hi Marloes en Albert,

  Ik kwam jullie toevallig tegen via youtube. super leuke inspiratie om gezond en fit door het leven te gaan.
  Ik werd gelijk enthousiast, ik heb zelf PDS (spastische darm syndroom) die spelt pannenkoeken ga ik zekers eens maken ook de zelfgemaakte musli reepen vond ik echt super! Ik wil graag meedoen met de 60dagen challenge lijkt mij een enorme uitdaging! ik ga wel in januari op ski vakantie maar sluit me daarna gewoon aan.

  Moet je deze blog gewoon volgen of krijg je automatisch een bericht in je mailbox?
  Ik ben vrij nieuw haha

  Ik ben benieuwd, super leuk!

  Groetjes, Lorena Mol.

  Reageer
 45. Britt 9 jarengeleden

  JA! lijkt me een super goed idee.
  Het zou fijn zijn als er meer filmpjes komen voor thuis sporten . Ik heb niet veel geld om apperatuur te kopen en ook geen plek. ik zou het leuk vinden als er filmpjes komen over krachttraining zonder dingen te hoeven kopen.

  Reageer
 46. Petra 9 jarengeleden

  Ik doe mee. Ik ben benieuwd!

  Reageer
 47. Tamara 9 jarengeleden

  kan niet meer wachten!

  Reageer
 48. Roos 9 jarengeleden

  Ik doe mee! Ben nu sinds 2 weken met jullie filmpjes thuis begonnen met sporten. Ik voel me nu al fitter 🙂 ik sta gewoon een half uurtje eerder op, werkt prima!

  Ben benieuwd naar de challenge!

  Reageer
 49. Marlon 9 jarengeleden

  Ook hier een nieuwe volger die graag mee zou doen!

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Leuk Marlon! 2 januari volgt de update!

   Reageer
 50. Gerda 9 jarengeleden

  Ja, ik wil graag mee doen.
  Ik loop nu ongeveer 2a3 keer in de week hard dus zal wel goed komen met de 4 keer sporten.

  Heb er zin in.

  Reageer
 51. Evelien 9 jarengeleden

  Ik wil meer beweging in mijn leven brengen. Hoop dat dit met jullie programma lukt.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: