Bewegen Challenge Challenge Voeding

Wil jij een challenge in januari?

Door

Collage ik

Voordat we het weten is het 2015, nog ruim twee weken en dan is het zo ver! Ik weet dat heel veel mensen in januari bezig gaan met gezonder leven. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens op 1 januari, maar ik vind het wél leuk om te schrijven over wat jullie willen lezen. Ook vind ik het altijd leuk om met z’n allen een uitdaging aan te gaan. Ik heb je vaker op optimavita.nl uitgedaagd om een bepaalde periode gezonder te leven, altijd doen er veel enthousiastelingen mee. Mijn vraag aan jou is dan ook of het je leuk lijkt om dit in januari weer te doen!?

De laatste grote challenge is in september van dit jaar geweest. Niet heel lang geleden, daarom twijfel ik of ik het in januari weer zou moeten doen. Ik kom er zelf niet uit, want ik weet niet wat jullie willen. Dus bij deze de vraag:

Een nieuwe gezond-leven-challenge in januari, yay or nay??

Geef gerust je eerlijke mening. Als je er geen behoefte aan hebt, dan hoor ik dat ook graag! We kunnen de challenge natuurlijk in allerlei vormen doen. De aandacht kan meer op voeding liggen, of juist meer op bewegen, of een combinatie zoals eerder.

Je kunt ook aangeven wat jij prettig vind om te zien. Wil je recepten? Voorbeeld van gezonde dagmenu’s? Of juist voorbeelden van een sportweek? Of misschien heb je wel andere vragen over gezond leven.

Ik ben heel benieuwd! Lijkt het jou leuk om met z’n allen van januari een extra gezonde maand te gaan maken? Of houd je het liever ‘normaal’ op optimavita.nl? Kom maar op met jouw mening!

Groetjes, Marloes

Een challenge in januari, yay or nay?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (47)
 1. Joyce 8 jarengeleden

  Ja! Een challenge met de nadruk op bewegen, ik vind het in de winter altijd moeilijker om mezelf te motiveren te gaan sporten. Om in de kou te beginnen met hardlopen is elke keer een strijd 😉
  Een voorbeeld sportweek met bijbehorende filmpje of foto’s lijlt me wel wat!

  En een ander iets wat ik wel graag zou lezen is een warming-up die ik kan doen voor het hardlopen. Welke oefening kan ik doen voordat ik ga rennen, met de kou wel nodig.

  Reageer
 2. Suus 8 jarengeleden

  Ja super leuk! Graag over gezonde voeding. Sporten lukt me al erg goed, maar gezond (blijven) eten vind ik veel moeilijker!!

  Reageer
 3. Bert 8 jarengeleden

  Ja graag een challenge met nadruk op bewegen, bijvoorbeeld oefeningen die steeds uitdagender worden (zoals ook je challenge met opdrukken die steeds verder opbouwde). Ik herken dat het in de winter toch lastiger is veel te bewegen.

  Leuk vooruitzicht, een challenge! 🙂

  Reageer
 4. Vera 8 jarengeleden

  Ik stem voor!
  Een ‘we pakken de gezonde draad weer op’ challenge met de nadruk op bewegen heeft mijn voorkeur. Ik sluit me bij Bart aan: een opbouw in de challenge is fijn, zoals bij de crunches en het opdrukken. Het einddoel geeft me dan echt een drive.
  Ben benieuwd wat het wordt!!

  Reageer
 5. Manon 8 jarengeleden

  Een YAY voor mij!
  Veel mensen hebben als goede voornemen gezonder leven (ik doe meestal niet zo aan goede voornemens, maar ik wil natuurlijk wel gezond leven.) En die mensen kunnen vast wel een duwtje in de rug gebruiken.
  En na de feestdagen lijkt het mij helemaal niet verkeerd om even wat extra aandacht aan gezond leven en genoeg bewegen te geven!

  Reageer
 6. Mellie 8 jarengeleden

  Ja super leuk! Mij lijkt een combinatie van voeding en bewegen erg leuk!:)
  Misschien kun je dan ook meer video’s maken tijdens de challenge want ik vind video’s altijd erg leuk en duidelijk.

  Reageer
 7. Jenn 8 jarengeleden

  Ja leuk, een challenge. En dan het liefst een combinatie van sport en eten.

  Reageer
 8. Priscilla 8 jarengeleden

  Ja lijkt me heel leuk! En dan vooral met de nadruk op bewegen. Zoals een paar andere mensen hier al gereageerd hebben, is het in de winter toch moeilijker om genoeg te bewegen, als het weer e.d. tegenzit. En dan is zo’n challenge die zich opbouwt (zoals het opdrukken) heel fijn! Dan heb je echt een doel waarnaar je streeft 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Dank jullie wel voor jullie feedback! Super fijn 🙂

   Reageer
 9. lotte 8 jarengeleden

  Ohjeee ben ik dan de enige die dolgraag wat gezonde dagmenu’s zou willen? Met ingrediënten die een eenpersoons-huishouden
  Wel in huis kan halen bij de llid of AH? Vond de boodschappentas filmpjes ook heel leuk, of kijkjes in je koelkast/voorraadkast

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ik probeer jullie allemaal naar de zin te maken hoor ;). Alle ideeën zijn welkom!

   Reageer
  • Suus 8 jarengeleden

   Nee je bent niet de enige. Lijkt me ook erg fijn!

   Reageer
  • Marieke Kok 8 jarengeleden

   Ja, dat vind ik ook altijd zo leuk! 🙂 Ik sluit me helemaal bij je aan!

   Reageer
   • Marloes 8 jarengeleden

    Zo leuk om al jullie enthousiaste reacties te lezen!

    Reageer
  • Jessica 8 jarengeleden

   Hoy hoy, neen hoor Lotte..
   je bent heus niet de enige die dol graag wat gezonde dagmenutjes zou willen.
   Zou dit ook zeker fijn vinden.
   Ik heb iets leuks in gedachten Marloes.. waarom geen challenge waarin je dagelijks een filmpje zou proberen maken over wat wij allen samen zouden kunnen eten en welke bewegingen wij dag per dag zouden kunnen maken.
   Vind het altijd ontzettend leuk naar je filmpjes te kijken.. ben nog niet zo lang fan, maar elk filmpje brengt me ontzettend veel bij en stimuleert me gezonder en sportiever door het leven te gaan.. waarvoor dank Marloes! 🙂
   Vele groetjes

   Reageer
   • Marloes 8 jarengeleden

    Dank je wel voor je compliment Jessica!!

    Reageer
 10. Marije 8 jarengeleden

  Nee hoor Lotte, je bent niet de enige.
  Ik vind al die gezonde recepten ook echt heel fijn.
  Maar een challenge met een combinatie van gezond eten en sporten is hartstikke welkom!

  Reageer
 11. Amany 8 jarengeleden

  Hoii!
  Zou u een keer een artikel (of een filmpje) willen maken over wat je moet eten als je ziek bent. Want ik weet dat eigenlijk niet.

  groetjes Amany

  Reageer
 12. Katinka 8 jarengeleden

  Een nieuwe januari-challenge voor de goede voornemens lijkt me heel leuk! Ik ben zelf niet zo van de bewegings-challenges omdat ik mijn eigen sport al heb; ik doe niet zo vaak je workouts.

  Een tijdje geleden alweer had je een voedingschallenge waarbij je elke week een bepaald onderdeel uit je voedingspatroon moest aanpassen (gezonde tussendoortjes, gezonde hoofdmaaltijden, gezond drinken, etc.). Dat vond ik superleuk omdat je het echt stapje voor stapje doet, en het voor mij te veel gevraagd is om in één keer een compleet gezond voedingspatroon te hebben. Zo waren deze challenges voor mij heel haalbaar en dus makkelijker vol te houden. Kun je zoiets weer doen? Je recepten en dagmenu’s vind ik heel fijn!

  Reageer
 13. Lilian 8 jarengeleden

  Ik ben voor! Zou het leuk vinden elke dag een nieuw diner recept te zien.

  Reageer
 14. Marjon 8 jarengeleden

  Ik ben voor! We zijn bijna klaar met een verbouwing van ons huis en dan heb ik vanaf januari weer tijd om de workouts op te pakken. Voor mij graag de nadruk op bewegen.

  Reageer
 15. Pauline 8 jarengeleden

  Heel leuk idee!! Zeker doen zo’n challenge. Ikzelf ben groot voorstander van geraffineerd suikervrij eten, wat bijna automatisch zorgt voor gezonder eten. Ik persoonlijk krijg er veel meer energie van, en wie kan dat nou niet gebruiken 😉 Dus misschien leuk om de challenge aan te gaan om een maand geen geraffineerde suikers te eten?

  Reageer
 16. Margreet 8 jarengeleden

  Ik sluit me aan bij Bert en kijk er nu al naar uit. Maar eerst nog even genieten van de feestdagen met lekker eten. 😉

  Reageer
 17. Samantha 8 jarengeleden

  Jaa super graag! December vind ik echt een enorm zware maand met betrekking tot gezonder leven. In januari weer even een goede start maken met een challenge lijkt me ideaal. Ik ben vooral geïnteresseerd in gezonde recepten voor tussendoor, ontbijt, lunch en avondeten. Ben ook benieuwd naar recepten die makkelijk te maken zijn voor 1 persoon. Bewegen lukt me wel en heb ik geen problemen mee.

  Reageer
 18. nancy 8 jarengeleden

  ja leuk marloes alle twee gezond en sporten.

  Reageer
 19. romy 8 jarengeleden

  Graag over voeding , jouw recepten zijn super zon hou vast voor mij.
  Heb de fantasie niet er voor.
  Sport lukt mij zo ver ik het kan, maar probeer altijd wat van jouw filmpjes optesteken.

  Reageer
 20. Wil 8 jarengeleden

  Ja , voeding en inderdaad geen geraffineerd suiker. Dat is al een zo’n goed begin! Maar wel een hele lastige. Ben benieuwd.

  Reageer
 21. Chantal 8 jarengeleden

  Ja leuk!!
  Misschien handig om dan te beginnen op 5 januari. Dan zijn alle nieuwjaarsborrels geweest enz is het tijd voor een gezonde start!
  Misschien een power boost met een 3 daagse detox beginnen ofzo en dan over op gezonde voeding en lekker bewegen!
  Ik zie het al helemaal zitten!

  Reageer
 22. Annette 8 jarengeleden

  Ja graag! De combinatie van bewegen en gezond eten met dagmenu’s en zo vind ik heel erg fijn.

  Reageer
 23. Sharon 8 jarengeleden

  Ja lijkt me leuk! Vooral een combi tussen eten en sporten

  Reageer
 24. Karen 8 jarengeleden

  Yeah……een challenge. Combi food en beweging…..Leuk begin van 2015!
  Veel succes allemaal en maak er een mooi jaar van :).

  Reageer
 25. Tina 8 jarengeleden

  Ja leuk! En dan vooral de lekkere recepten en weekmenu ‘ s

  Reageer
 26. Demi 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik ben een trouwe lezeres van je site, de artikelen en filmpjes zijn super interessant en handig! En een challenge lijkt me ook erg leuk 🙂
  Ik heb nog een vraag, ik kom vaak recepten, artikelen etc. tegen over detox- drankjes, kuren, dat soort dingen. Sommige mensen zweren erbij, zeggen dat ze zich na zo’n kuur weer super energiek en goed voelen en dat het heel gezond is. Wat vind jij daarvan? Het zou me erg leuk lijken als je dit onderwerp een keer zou kunnen behandelen in een artikel of filmpje.

  Groetjes Demi

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Hoi Demi, ik heb zelf geen ervaring met detoxen…ik heb wel mensen begeleid die dit deden. Misschien inderdaad een keer een onderwerp voor een artikel 🙂

   Reageer
 27. Moniek 8 jarengeleden

  Leuk! Ik wil ook graag mee doen. En dan bewegen, maar ook vooral gezonde avond maaltijden. Overdag lukt het me goed.. maar avond eten vind ik lastig..

  Reageer
 28. barbara 8 jarengeleden

  Ik merk dat ik echt wel meer snoep in december, vooral als er iets overblijft van pakjesavond of een avondje visite, of lekkere dingen van de kerstvakantie. Kortom ik kom wat aan, helaas. Hoe draai ik de knop in januari weer om. Mijn honger naar zoet en tussendoortjes en de grotere porties waar ik nu een beetje aan gewend ben geraakt. Mijn kasten liggen vol met heerlijke overblijfselen straks, en toch moet de knop om. Dat is voor mij echt een challenge.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ik neem je ‘probleem’ mee tijdens het nadenken over de Challenge!

   Reageer
 29. Sandra 8 jarengeleden

  Ik heb deze site sinds een paar maanden ontdekt via Youtube omdat ik daar de workouts van jou weer had ontdekt 🙂 Erg leuke tips opgedaan op de site en al enkele recepten gemaakt. Ik ga zeker meedoen met de challenge als die er komt. Dan graag een combi van sporten en gezonde maar ook vooral makkelijk te maken recepten. Vooral je lunchtips zitten vol variaties!

  Dus ja, ik ben voor en ga er ook voor!!!! Complimenten met de site overigens!

  Reageer
 30. Tessa 8 jarengeleden

  Yay! Nadruk op gezonde voeding!

  Reageer
 31. Linda 8 jarengeleden

  Ja! Ik doe ook mee!

  Reageer
 32. M 8 jarengeleden

  Challenge voor gevarieerd eten lijkt me ook wel wat! Helemaal na december waarin ik me elke keer weer vol stop met van alles.

  Reageer
 33. Amany 8 jarengeleden

  Een yay voor mij!

  Reageer
 34. kim 8 jarengeleden

  Ik doe ook mee.
  Ik merk doordat ik deze maand veel meer chocolade heb gegeten, ik ook veel eerder zin in lekkere dingen heb. Ik wil daar weer graag van af. Ik zou het fijn vinden als je me daar tijdens de challenge mee zou kunnen helpen. Een reinigingskuur vind ik ook top. En wat meer oefeningen met de resistance bands zou ook erg leuk zijn. Ontzettend bedankt voor alles wat je weer voor ons doet!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: