| 10 maart 2015

Wij testen: Exotische Fruitsoorten

Het begon doordat vriendin Rasheeda me een afbeelding appte van een vrucht die ze vond bij de Albert Heijn: ‘Marloes, ken jij deze?’. Ik had de vrucht nog nooit in mijn leven gezien en werd nieuwsgierig. Ik bedacht samen met Anneloes dat het leuk zou zijn om een video te maken, waarin wij voor ons onbekende fruitsoorten proeven! Kijk snel mee naar het resultaat.Volgens ons de minste, was de kiwano. Wikipedia vertelt me dat dit ook wel de ‘gehoornde meloen’ wordt genoemd en dat het familie is van de komkommer. Hij komt oorspronkelijk uit Afrika. Wij vonden hem slijmerig, snotterig qua structuur. De smaak is fris-zurig. Niet echt zoet, zoals je zou verwachten bij een vrucht.

We hebben ook nog twee collega’s van de sportschool om hun mening gevraagd. De ene was enthousiast over dit stukje fruit, het was zelfs zijn favoriet van de drie. ‘Slijmerig maar smakelijk’, was zijn oordeel. De andere collega was net als wij niet echt enthousiast, te snotterig en weinig smaak.

Kiwano

Op de tweede plek komt naar onze mening de carambola, ook wel stervrucht genoemd. De vrucht komt uit Zuid-Oost Azië en is vooral rond de feestdagen goed verkrijgbaar in ons land, vanwege de vorm. Ik kende deze vrucht ook al, als decoratie bij gerechten in verschillende restaurants. De smaak ik ook fris-zurig, best heel lekker. De schil van de carambola kun je gewoon eten.

Volgens de collega’s is de carambola ‘bijzonder’. Collega nummer 1 was enthousiast, de tweede vond er ‘geen bal aan’. Smaken verschillen! Anneloes en ik vinden de smaak best ok, maar zouden de vrucht niet zelf kopen.

Carambola

Met stip op nummer 1, de dragonfruit of pitaja. Deze vrucht uit Midden- en Zuid Amerika en Zuid-Oost Azië is heerlijk zoet. Hij heeft een beetje de structuur en de smaak van een kiwi, maar dan veel minder zuur. Op veel afbeeldingen is het vruchtvlees wit, bij ons was het felroze. Anneloes en ik hebben genoten van deze vrucht!

Een van de collega’s was minder enthousiast ‘een smakeloos dingetje dat wel leuk staat op de fruitschaal’, was haar oordeel.

Dragonfruit

Wij zijn heel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden! Moeten we vaker onbekende producten aan een smaaktest onderwerpen? Of was het één keer maar nooit weer ;). Kom maar op met je ongezouten mening.

Groetjes, Marloes

Kende jij deze vruchten? Welke zou je kopen?

9 reacties

 1. Heeeeel erg leuk! Dus mijn ongezouten mening is zoet 🙂
  Ik vind het erg leuk om in een filmpje onbekendere producten te zien. Ook de extra informatie, zoals of je de schil kunt eten, hoe je een vrucht/groente zou moeten snijden, vind ik wel handig! Dit nodigt uit om zelf meer/andere dingen te gaan proberen. Wat mij betreft zeker vaker doen!

 2. Tjonge, had alle 3 nog nooit gezien of over gehoord, bijzondere vruchten, leuk om te zien en lezen! Mijn man eet de laatste tijd wel Kaki, ook best een aparte vrucht. Hij had in de winter altijd last van ontstoken en dikke knokkels en had daar zalf van de dokter voor maar sinds hij elke dag een kaki eet heeft hij geen last meer van zijn handen! Leve de natuur als medicijn!!

  1. Dat is inderdaad ook een lekkere, zachte vrucht.
   Wat bijzonder te lezen dat het je man zo helpt bij zijn ontstekingen.

 3. Ik wil al heel erg lang een dragon fruit proberen, maar ik ben ze nog nooit tegen gekomen in de winkel.
  Misschien de albert hein XL maar eens proberen dan! Bij de kleine appie heb ik ze in ieder geval niet gezien.

 4. Het is er nu niet het siezoen voor, dus misschien leuk voor over een halfjaartje: vergeten groenten. Ik heb ze toevallig wel geprobeerd, maar velen niet. Zoals schorseneren, aardpeer, en pastinaak, Ook een knollen- en bollenspecial zou leuk zijn (en/of wortels. ik weet nie zeker waar ze thuishoren) met knolraap, de bekende bietjes, knolselderij, radijs, rettich en koolrabi.
  Ook hebben ze bij toko’s vaak ingeblikt fruit (en groente?) zoals tamarinde, jackfruit en lyches.

  Ik ben erg benieuwd. Ik houd zelf altijd van het uitproberen van nieuwe soorten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram