What I Eat in a day rianne
My/Your day in food Voeding

What I Eat in a Day – Diëtist in opleiding Rianne

Door

Door Rianne: Marloes vroeg me om een ‘what I eat in a day te maken’. Hartstikke leuk natuurlijk, dat deel ik graag! Ik vermeld bij al mijn maaltijden geen exacte grammen of calorieën. Ik doe dit niet, omdat elk lichaam verschillend is. Mijn behoefte is waarschijnlijk heel anders dan de jouwe. Daarnaast eet ik in een licht calorietekort, omdat ik graag iets wil afvallen. Zie dit dagmenu dus als inspiratie en kopieer het niet letterlijk 🙂 Verder eet ik elke dag heel divers. Toevallig was dit een dag dat er veel van mijn eigen baksels op het menu stonden. Er zijn ook dagen dat ik geen baksels in de koelkast heb staan en in dat geval zullen er weer hele andere tussendoortjes, lunch en avondeten op het menu staan. Het is namelijk belangrijk om goed te variëren in wat je eet, zodat je al je voedingsstoffen binnenkrijgt!

Ontbijt

Door het coronavirus werk ik (helaas) vanuit huis op dit moment. Wat een gekke situatie, helemaal omdat we niet weten hoelang dit precies gaat duren. Maar hierdoor had ik maandag wel extra tijd om allerlei lekkere dingen te bakken! Hier heb ik dus goed gebruik van gemaakt. Ik heb onder andere deze gezonde(re) cheesetaart gemaakt. Deze bevat veel minder calorieën en suiker dan een normale cheesecake. Ik eet twee punten van deze taart als ontbijt, met wat Optimel 0% vet kwark in de smaak vanille. Wie wil er nou niet ontbijten met taart?!

Tussendoortje

Ik eet vrijwel altijd zes keer op een dag. Drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Vandaag neem ik als tussendoortje een sinaasappel. Lekker wat extra vitamine C! Normaal gesproken eet ik niet zo vaak sinaasappels, omdat ik te lui ben om de schil eraf te halen haha. Ik kies liever voor een appel, aardbeien, banaan of meloen. Maar een sinaasappel is goed ter afwisseling. En eigenlijk ook hartstikke lekker!

Lunch

Normaal gesproken neem ik deze havermoutpap met banaan en 100% pindakaas als ontbijt en eet ik tussen de middag bijvoorbeeld volkorenbrood of kwark. Maar aangezien ik vanochtend heb ontbeten met de cheesetaart, neem ik deze maaltijd nu als lunch. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik verslaafd ben aan deze havermoutpap. Ik vind dit echt zo lekker! En daarnaast vult het ook erg goed. Veel mensen lachen me uit als ze zien dat ik hier pindakaas aan toevoeg. Maar ik ben nu eenmaal een echte pindakaas-freak, dus dit mag niet ontbreken!

Tussendoortje

Tussendoortje nummer twee! Een lekkere Barebells reep. Ik neem vandaag de caramel cashew, maar de cookies & cream is nog steeds mijn lievelings. Welke smaak vinden jullie het lekkerst?

Avondeten

Vandaag had ik zin in een lekker pasta! Ik eet niet dagelijks vlees, meestal om de dag. En als ik meerdere dagen geen vlees eet dan doe ik bijvoorbeeld wat noten of peulvruchten door mijn avondmaaltijd. Voor de avondmaaltijd van vandaag heb ik geen vlees gebruikt. Dit is een pasta van volkoren penne, met een saus van gezeefde tomaat met courgette, rode ui en als topping 30+ kaas met een berg rucola! Ik vind deze pasta superlekker. Lekker gezond en hij vult goed!  

Tussendoortje

Toen ik maandag de cheesetaart ging bakken, heb ik ook gelijk een bananenbrood in de oven gegooid. Dit is wederom een eigen recept. Ik vind het heerlijk om ook hier een laagje 100% pindakaas op te smeren.

Zijn jullie nieuwsgierig naar hoe je de cheesetaart, de havermoutpap en het bananenbrood maakt? Je kunt de recepten vinden op mijn Instagram @fitwithria 🙂

Zo, dit was mijn what I eat in a day! Wat vonden jullie ervan?

Liefs Rianne

Maken jullie ook graag (gezonde) baksels, of houden jullie het liever bij wat simpelere maaltijden?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
  1. Sanne 2 wekengeleden

    Dankjewel voor je eet-dagboekje, heel inspirerend! Knap hoe je omgaat met het thuis werken/studeren, lijkt me in deze fase van je opleiding best uitdagend. Keep it going!

    Reageer
    • Rianne 2 wekengeleden

      Wat lief! Ja het is zeker een uitdaging, maar het gaat hartstikke goed op deze manier. We moeten er natuurlijk het beste van maken! Er zijn altijd ergere dingen, denk ik dan maar 🙂 En gelukkig is Marloes heel relaxed en is alles mogelijk!

      Reageer
  2. Elvira 2 wekengeleden

    Dat ziet er goed uit allemaal zeg !!! Ik heb op je instagram gekeken, super leuk ! Alleen kan ik het recept van de cheesetaart daar niet vinden? (en ben super benieuwd)

    Reageer
    • Rianne 2 wekengeleden

      Dankjewel! Het recept staat er echt op. Het is de 8ste post die ik geplaatst hebt. Het lijkt op de foto een beetje op een pizza haha. Misschien dat je hem daarom niet kunt vinden!

      Reageer
  3. Miranda 2 wekengeleden

    Leuk eet-dagboekje Rianne! Dankjewel daarvoor. Ook ik kan de cheesetaart niet vinden op instagram..?

    Reageer
    • Rianne 2 wekengeleden

      Bedankt! De cheesetaart is de 8ste post die ik geplaatst heb op Instagram. Het lijkt op de foto een beetje op een pizza haha 🙂

      Reageer
  4. Ismahan 2 wekengeleden

    Wat leuk om zo’n realistisch voedingsdagboek te zien! Ook super leuk dat je je eigen recepten deelt, dankjewel! Ik ga de cheesecake en het bananenbrood zeker een keer proberen te maken.
    Voor de mensen die de recepten niet kunnen vinden: ik heb de recepten gewoon kunnen vinden door Rianne op Instagram te zoeken, haar foto’s door te zoeken naar de foto’s van de baksels, en in de beschrijving van die foto staat dan het recept 🙂

    Reageer
    • Rianne 2 wekengeleden

      Wat leuk en lief om te horen! En wat super leuk dat je ze ook een keer gaat maken! Ben benieuwd!! 🙂

      Reageer
  5. Vera 2 wekengeleden

    Leuk!!! En….erg mooie foto’s!
    Thuiswerken…in allerlei beroepen toch vreemd. Voor jullie als diëtisten ook gek. Hopelijk komt jouw afstuderen niet in het gedrang.
    Ik werk nu al juf thuis. Gelukkig werkten we al best digitaal. Ik les allerlei digitale lessen klaar en stuur de kinderen dagelijks een planning. Met groep 8 hebben we een app-groep, net als met collega’s. En ik heb een website gemaakt….. jufveraaa.wordpress.com om zo ouders toch uitleg te geven.
    Aan de ene kant is het druk….aan de andere kant heb ik ook tijd over….en ben ik weer aan het brood-bakken geslagen. Erg leuk….en lekker!!

    Reageer
    • Rianne 2 wekengeleden

      Dankjewel! Ja, het is best gek zo. Maar zoals het nu lijkt kan ik gewoon afstuderen 🙂 Succes!

      Reageer
  6. Bianca W 2 wekengeleden

    Leuk om je eetdagboekje te lezen Rianne!
    Ik maak zelf ook graag gezonde baksels. Ik maak o.a. bananebrood, wortelcake, notenkoek, havermoutkoekjes.
    Ik ga jou cheesetaart dit weekend proberen 🤗.
    Succes met je studie!
    Groetjes Bianca

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: