what i eat in a day
| 15 juli 2019

What I Eat in a day #27 – Balans in gezond eten

Jullie blijven me vragen om ‘What I eat in a day’ video’s. Gelukkig maar, want ik vind ze super leuk om te maken! Bovendien merk ik dat mijn eetpatroon door de jaren heen toch altijd weer een beetje verandert. Ook probeer ik per dag een beetje te variëren. Door deze serie krijg je dus hopelijk veel inspiratie voor jouw eigen gezonde eetpatroon!

Mijn eetpatroon op dit moment

Ik eet op dit moment om op gewicht te blijven. Mijn doel is niet om af te vallen of aan te komen. Daarnaast eet ik op gevoel. Toch weeg ik sommige dingen nog af, omdat ik dat gewoon heel prettig vind (lees: anders neem ik snel te veel ;)). Ik ben niet vegetarisch, maar deze dag eet ik wel vegetarisch omdat ik dat goed vind om regelmatig te doen.

Ik probeer gezond te eten, maar dat betekent zeker niet dat alles wat ik eet gezond is. Een balans vind ik het meest belangrijk. Neem mijn patroon nooit klakkeloos over. Iedereen is anders.

Hoeveel calorieën eet ik?

Ik krijg heel vaak de vraag hoeveel calorieën ik eet. Dat verschilt echter ontzettend per dag. Ik houd het meestal niet bij, maar kan wel een inschatting maken. Op dagen dat ik niet sport en beweeg, heb ik soms maar heel weinig honger en eet ik 1500kcal (te weinig voor mij). Op andere dagen heb ik juist wel heel veel trek en/of neem ik een groot genietmoment en kom ik aan 3000kcal. Een gemiddelde dag voor mij zit echter tussen 1800kcal en 2200kcal. Behoefte verschilt echter ook ontzettend per persoon. Lees er hier meer over.

Ik hoop dat je deze What I eat in a day video weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Lijkt jouw eetpatroon op dat van mij? Of totaal niet?

Eén reactie

 1. Hoi Marloes,

  Waarom gebruik je toch multi vitamines+ mineralen als je al zo gezond eet?
  Het voedingscentrum zegt dat het niet nodig is als je genoeg varieert in eten.
  Alleen als je hele produkt groepen weg laat in je voeding loop je misschien tekorten op.
  Maar dat zul je vast wel weten als diëtiste zijnde. Dat vond ik wel een beetje merkwaardig.
  Maar wat grappig dat je voor je lunch een belegde boterham at die ik zelf ook altijd eet. Alleen gooi ik mijn boterham in de broodrooster en smeer er vervolgens smeerkaas 20+ op en dan plakjes tomaat met eventueel zwarte peper erop! Heerlijk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram