My/Your day in food Voeding

What I Eat in a Week – Eetdagboek van een diëtist

Door

Ik gaf jullie maandag de opdracht om 7 dagen bij te houden wat je eet en drinkt. Het is natuurlijk alleen maar eerlijk dat ik dat dan ook doe! Mijn vorige What I Eat in a Week video viel ontzettend goed in de smaak bij jullie, dus het was hoog tijd voor een tweede. In de video hieronder zie je wat ik at en dronk gedurende een week. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien! Pak er lekker een kopje thee of koffie bij, want de video is best lang…Het was voor mij ontzettend veel werk om deze video op te nemen en te editen, dus ik hoop van harte dat hij bevalt. Ik vind het trouwens wel echt mega leuk om te doen hoor :). Zoals ik in de video ook al zei, eet ik op gevoel. Ik ben niet vegetarisch of veganistisch en ik houd geen specifiek patroon aan. Wel vind ik het belangrijk om gezond te eten en voldoende eiwit binnen te krijgen. Ik ben train namelijk veel in de sportschool en wil mijn spieren sterk houden.

Ik hoop dat je inspiratie kunt opdoen uit deze video. Ik raad je zeker niet aan om mijn patroon klakkeloos over te nemen. Ieder persoon is anders. Het kan dus heel goed zijn dat deze hoeveelheid voeding of manier van eten niet bij jou past. Ik laat dus niet al mijn drinken zien, omdat dit vrijwel alleen maar water, thee en koffie is. De rest zie je wel.

Ik laat mijn eetpatroon zien omdat ik er ontzettend vaak vragen over krijg. Ook merk ik dat mensen veel ideeën op doen uit dit soort video’s.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die natuurlijk altijd hieronder stellen. Ook vind ik het leuk om te horen of mijn eetpatroon heel erg verschilt met dat van jou.

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het bijhouden van je voeding bij jou? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (21)
 1. Kim 6 jarengeleden

  Zo, veel respect dat je bij elk eetmoment je camera pakte en dit voor ons hebt vastgelegd. Ikzelf haal hier zeker inspiratie uit en vind het ook ‘gewoon’ interessant om te zien hoe een eetpatroon van een vrouw eruit ziet die gezond leeft. Mijn eetpatroon verschilt niet heel erg veel met die van jou. Ook ik sport veel en eet gezond, voel me hier ook zeer prettig bij. Dikke duim omhoog voor jou Marloes, ga zo door.

  Reageer
 2. Sanne 6 jarengeleden

  Waarom eet je nooit brood is dit slecht

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Nee hoor! Ik vind andere dingen lekkerder en ik krijg snel weer trek van brood.

   Reageer
 3. Petra 6 jarengeleden

  Hoe bewaar jij je avocado zo goed? Ik heb namelijk niet het gevoel dat je elke keer een hele gebruikt of wel? Hij is namelijk elke keer nog zo mooi groen.

  Zeker vaker blijven maken deze video’s. Laat mij goed beseffen dat een frietjes en chocolade ook gewoon thuishoren in een normaal dieet.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Thanks! Ik doe avocado altijd in een plastic zakje in de koelkast met de pit er nog in.

   Reageer
   • marielle 6 jarengeleden

    rijpen ze dan wel?

    Reageer
 4. Linda 6 jarengeleden

  Was al vaker op wat workouts van je gestuit, maar heb de laatste weken ook eens wat rondgekeken op jouw site. Ben fan nu ;-)! Vind je vlog super leuk om te kijken ter ontspanning, ik doe volop inspiratie op door jouw eet-dagboeken en recepten en heb door middel van de verschillende workouts die je aanbiedt een fijne aanvulling (en afwisseling) op mijn sportregime van hardlopen en tennissen (zonder dat ik daarvoor naar de sportschool hoef). Ben blij met je! Ga zo door!

  Reageer
 5. Kim 6 jarengeleden

  Heel leuke video weer!
  Altijd weer interessant om te zien wat een ander eet. En ik vind het zo leuk dat jij als diëtiste altijd vasthoudt, genieten hoort ook bij een gezonde leefstijl! Zo houd een mens het vol inderdaad!

  Ik dacht eerst, wow 16 minuten lang. Maar doordat je het leuk verteld én vrij vlot door de eet momenten gaat, is het precies goed zo.
  Ga zo door!

  Reageer
 6. -123- 6 jarengeleden

  Lieve Marloes, met deze vlogs maak jij mij zo blij 🙂
  Xxx

  Reageer
 7. Sandra 6 jarengeleden

  Leuk weer om te zien!

  Reageer
 8. Joyce 6 jarengeleden

  Wat een werk moet die video inderdaad hebben gekost, maar ik vond het zeker de moeite waard. Als je zo’n hele week in 1 keer ziet, krijg je toch wat beter mee hoe iemand echt eet. Dit mag je dus zeker nog eens vaker doen over een tijdje.

  Zelf heb ik wat moeite om niet krampachtig met eten om te gaan en vind ik het moeilijk om die genietmomentjes te nemen. Ik neem dat dus vooral uit je video mee voor mezelf: die genietmomentjes mogen echt.

  Reageer
 9. Marijn 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Wat leuk om te zien! De what I eat in a day artikelen/video’s zijn ook altijd leuk, maar dit is nog heel veel leuker en interessanter, omdat het de dagen ook in context plaatst! Bedankt voor het filmen!
  Groetjes

  Reageer
 10. Wivineke 6 jarengeleden

  Super leuke video weer, ik geniet hier echt van:)
  En zo fijn om te zien dat jij ook gewoon snoept af en toe!

  Reageer
 11. Evi 6 jarengeleden

  Heel leuk om te zien weer ! Ik sluit me aan bij de vorige comments dat het fijn is om te zien dat je ook gewoon snoept en los met eten om gaat. Dat dat ook gewoon hoort bij een gezonde levensstijl.

  Ik heb zelf vaak de neiging om te gezond en te perfect willen eten. Ik weet niet of je daar al eens een blog over hebt geschreven? Anders is het misschien een ideetje om eens een blog te schrijven hoe je toch gezond kan eten zonder te krampachtig te gaan doen. Tips op dat vlak zouden wel handig zijn 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Eigenlijk gaan al mijn blogs en video’s daarover :). Vooral de fitspiration artikelen.

   Reageer
 12. Marjolein 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Zo leuk om je filmpjes te zien,het geeft me inspiratie!
  Ik ben nu ongeveer 1 jaar bezig met een andere “eet”mindset.
  Eerst ben ik begonnen met maaltijdvervangers waarbij ik tussendoor ook chocolade repen mocht eten… jammie!
  Toen ik daar 12 kilo mee kwijt was ben ik weer langzaam op normaal/gezond eten overgegaan.
  Ik kwam daar weer 2 kilo mee aan en daar schrok ik zo van dat ik al zeker een half jaar niks meer snoep..geen chocola, geen patat,geen snoepjes,ijs,taart enz…echt niks..ik kan het ook goed laten eigenlijk.
  Mensen om me heen vinden het dwangmatig en krampachtig hoe ik met eten omga..ik zie het meer als bewust.

  Reageer
 13. Marieke 6 jarengeleden

  Super leuk filmpje weer Marloes ??
  Ik had ff mindere periode met eten maar na dit filmpje ga ik ik er weer voor Bedankt ??????????????

  Reageer
 14. marielle 6 jarengeleden

  Ben weer blij met je vlog. Superleuk en zo vol enthousiasme!!
  Hoe denk jij over koolhydraatarm of beperkt eten? Is het zo dat je als je hier mee stopt weer heel snel aankomt of is het dan de bedoeling om langzaamaan de koolhydraten toe te voegen?Een vriendin overweegt om dit te doen en ik zet mijn vraagtekens erbij dus vandaar dat ik het aan iemand die er verstand van heeft wil vragen

  Reageer
 15. Charlene 6 jarengeleden

  Wat een leuke video weer, ik ben erg fan van je nuchtere kijk op hoe om te gaan met eten. Heel fijn dat het niet zo krampachtig is en er genoeg ruimte is voor iets lekkers. Ik probeer zelf mijn inname van dierlijke eiwitten te beperken. Ik eet maximaal 1 keer per week een stukje vlees of vis en probeer kaas, zuivel en eieren op de normale doordeweekse dagen ook te vermijden. Ik ga hier losjes mee om en verwerk in de weekenden rustig kaas, zuivel en eieren in de gerechten die ik dan kook (ik ben erg dol op uitgebreid koken).

  Ik probeer de inname van dierlijke producten te beperken omdat ik mijn twijfels heb bij hoe gezond ze voor mensen zijn, omdat plantaardige voeding milieuvriendelijker is en omdat ik me niet goed kan vinden in de manier waarop dieren voor deze industrieën gehouden worden (ik gebruik wel uitsluitend biologische producten). Op de dagen dat ik sport (krachttraining in de sportschool) vind ik het moeilijk om aan voldoende eiwitten te komen. Is het van belang dat je op zo’n dag echt de dagelijkse hoeveelheid binnen krijgt of is het ook prima als je over de week heen gemiddeld genoeg eiwitten eet?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: