What I Eat in a week
| 19 februari 2018

What I Eat in a Week #3 – Gezonde Balans, Tips en Recepten!

Al héél lang vragen jullie massaal om een nieuwe ‘What I Eat in a Week’ video. Ik maakte er eerder al 2, maar ik snap dat het altijd leuk blijft om te zien. Ik sleepte daarom weer een week mijn camera met me mee en ik filmde alles wat ik in mijn mond stak.

Zoals altijd even een disclaimer. Neem mijn patroon alsjeblieft niet klakkeloos over, maar pas het aan aan jouw eigen behoefte en wensen. Ik eet niet vegetarisch of vegan, als je dat vervelend vind kun je beter naar andere YouTubers kijken.

Ik film niet alles wat ik dronk, omdat ik vrijwel alleen koffie, thee en water drink zonder iets erin. Als ik iets anders dronk, filmde ik het wel! Ik begon eigenlijk al op donderdag, maar raakte flink wat beelden kwijt. Het begin van de video is daardoor een beetje apart. Heel veel kijkplezier!

Balans

Ik hoop dat je het weer leuk vond om deze video te zien. Zoals je ziet eet ik over het algemeen gezond, maar vind ik het vooral belangrijk om een balans te vinden. In het weekend snoep ik wat meer en af en toe zijn mijn maaltijden wat minder gezond.

Ik tel mijn calorieën niet, maar eet dus op gevoel. Per dag probeer ik goed te luisteren naar mijn lichaam. Dat betekent dat ik soms wat meer eet dan ik eigenlijk nodig heb en soms wat minder. Doordat ik een zittend beroep heb en vrijwel niet beweeg naast het sporten, ligt mijn voedingsbehoefte niet zo hoog. Ik kom daardoor vrij snel aan als ik teveel eet. Ik houd mijn gewicht een beetje in de gaten door te voelen hoe mijn kleding zit. Ook stap ik zo af en toe op de weegschaal.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien! Als je vragen hebt, kun je die altijd hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Verschilt mijn eetpatroon erg met die van jou?

9 reacties

 1. Ik vind dit echt super leuke video’s om te kijken. Weer nieuwe ideeën opgedaan, die smeerkaas met sambal moet ik ook een keer proberen.
  Ik ben ook altijd van de kwark geweest als ontbijt en nu het kouder is ben ik een beetje Brinta-verslaafd geworden! Jaren niet gegeten en nu vind ik het weer super lekker, appeltje er doorheen en een klein beetje honing.

 2. Leuke video weer. Ik ben overigens ook fan van pindakaas met sambal 🙂
  Wat ik mij alleen wel afvraag is waarom jij heel weinig tot geen aardappels en brood eet? Ik moet nog best wel wat afvallen en volgens mij wordt er wel aangeraden om juist wel brood en aardappels te eten. En ik ben daar dus geen fan van…maarja het komt uit de schijf van 5
  ALs ik jou eten dan zie begin ik te twijfelen wat ik moet doen….kcal tellen doe jij niet, maar is dit niet handig bij mensen die wel af willen vallen?
  Dan zie ik twee groentenburgers bij het avondeten, 3 gebakken eitjes bij de lunch…
  Heerlijk allemaal, maar ik denk dus dat als ik dat ga doen ik gewoon niets af zal vallen.
  Het is dus niet zo dat ik jouw menu over wil nemen, maar vraag mij af waar ik goed aan doe?
  Graag hoor ik jouw reactie hierop

  1. Hi Lieke! Ik houd niet zo van gekookte aardappels. Ik eet in plaats daarvan liever pasta, rijst of bijvoorbeeld een wrap. Elke dag brood vind ik ook wat saai, vandaar de vervangers. Calorieën tellen kan handig zijn voor meer inzicht…maar is echt niet noodzakelijk. Die lunch met 3 eitjes at ik geen brood bij, dus hij was niet zo calorierijk. De twee burgers at ik alleen met groenten. Ik had geen zin om er rijst bij te maken, dus ik nam wat meer ‘vlees’ en groenten. Ik raad je aan om hulp te zoeken bij een diëtist! Die helpt je bij het vinden van een balans die bij jou past!

 3. Wat een leuke video weer!

  Toch een vraagje, wat zijn gezonde tussendoortjes, als je veel beweegt? Ook die je op werkdagen mee kan nemen? Ik beweeg gemiddeld 5 a 6 uur op een dag. Ik ben postbode en heb geen auto dus alles gaat op de fiets of lopend en daarnaast wandel ik ook iedere avond een stukje. Als zo meteen de temperaturen weer verder omhoog gaan mountainbike ik iedere week gemiddeld 2 keer en zal regelmatig surfen.
  Ik lees wel tips om aan te komen, maar ik denk dat ik niet tot het oneindige volle melkproducten kan eten ook dat vinden mijn hart en vaten op een gegeven moment niet zo gezellig en daarnaast neemt een bak volle kwark wat lastig mee op een fiets. Ik kom niet verder dan noten want verder zit bijna overal een lading suiker of andere niet zulke gezonde toevoegingen in. En ook ik zit niet op diabetes of iets dergelijks te wachten.

  1. Of misschien een bakje pasta-salade (zelfgemaakt dan)…. Of juist het fruit bewaren om mee te nemen onderweg, zoals banaan…. Of een smoothie met zuivel en granen en fruit/groente (in een goede meeneem-fles gaat dat prima)…. Of koude rijst-salade met groenten….of goed belegde boterhammen….eventueel met een omelet met groenten….
   Veel succes!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram