eetdagboek
My/Your day in food Voeding

What I Eat in a Day #19 – Tips voor Snacktrek

Door

Het is weer tijd voor de maandelijkse What I Eat in a Day video! Afgelopen woensdag heb ik de hele dag mijn camera meegenomen en ik film wat ik heb gegeten en gedronken. Ik probeer je zo goed mogelijk uit te leggen hoe ik mijn maaltijden indeel en wat ik prettig vindt.

Ik eet niet vegetarisch, maar dat betekent niet dat ik nooit vegetarische maaltijden maak. Ik probeer veel afwisseling te hebben in mijn maaltijden zodat ik alle voedingsstoffen binnen krijg die ik nodig heb. Doordeweeks snoep ik bijna niet, omdat ik weet dat ik het in het weekend lekker vind om grote genietmomentjes te hebben.

Pak een lekker kopje thee of koffie erbij en kijk mee naar wat ik deze dag at en dronk!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en dat ik je misschien weer wat inspiratie heb gegeven. Ik raad je aan om altijd goed naar je eigen lichaam te blijven luisteren en nooit het eetpatroon van iemand anders klakkeloos over te nemen. Jouw behoefte kan namelijk compleet anders zijn dan die van mij, dat heeft te maken met heel veel verschillende factoren.

Als ik veel trek heb tussendoor, probeer ik dus na te gaan of ik écht trek heb, of eigenlijk alleen lekkere trek. Lekkere trek probeer ik te negeren (lukt niet altijd!) door wat extra drinken te nemen. Als ik wel echt trek heb, neem ik gewoon wat extra gezonde tussendoortjes. Mijn lichaam heeft het dan kennelijk nodig! Dit verschilt trouwens ontzettend per dag. Soms heb ik totaal geen extra trek, soms is het haast niet te stillen.

Wat ik het meest belangrijk vindt, is een balans tussen gezond en ongezond eten. Ik vind het absoluut niet erg om soms wat minder gezonde periodes te hebben.

Groetjes, Marloes

Wat gebruik jij als oplossing voor snacktrek? Ik ben heel benieuwd!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Wivineke 3 jaargeleden

  Ik vind dit altijd zo’n leuke video’s! Ik doe ook altijd weer nieuwe ideeën op voor het eten.
  En zo herkenbaar dat je niet kan stoppen met eten… ik had gisteren zo’n dag, kon eten wat ik wilde en bleef “honger” houden… (ben ooit net een bodemloze put wat dat betreft☺️)

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Dank je wel! Jjaaaaaa, denk dat iedereen dat wel eens heeft. Deze dag was nog heel subtiel voor mij 😉

   Reageer
 2. Bianca 3 jaargeleden

  Hoi Marloes, wat een leuke video! Altijd leuk om te zien wat jij zoal eet. Ik heb weer leuke ideeën opgedaan. Ik heb toevallig ook zo’n bakje, dus mijn lunch van maandag staat al vast?

  Reageer
 3. Anoniempje 3 jaargeleden

  Leuke video, je inspireert me echt… je bent mijn voorbeeld, ben bijna terug herpakt van een eetstoornis.( orthorexia) moet alleen nog wat aankomen heb je daar tips voor? je laat me zien dat niet alles gezond hoeft te zijn, genieten van de kleine dingen! Hoeveel keer/ uur per week mag ik eigenlijk sporten ik doe nu zo’n 5u per week thuisworkouts ( van jou?)Een 15- jarige trouwe fan
  Van jou, ik ven trouwens 14 jaar

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: