My/Your day in food Voeding

What I Eat in a Day #11 – Rustdag

Door

Ik daagde jullie maandag uit om voor de Optima Fitstart 2017 Challenge een week lang bij te houden wat je eet en drinkt. Het leek me daarom ook leuk om te laten zien wat ik zelf eet om aan alle opdrachten te voldoen. Dat zie je in de What I Eat in a Day video van vandaag! Het is een dag waarop ik niet sport en heel weinig beweeg, weer eens wat anders dus :).Zoals ik in de video ook vertel, probeer ik te luisteren naar mijn lichaam bij het bepalen hoeveel ik ga eten. Soms eet ik een dag minder dan ik nodig heb, soms eet ik meer. Dit vind ik helemaal geen probleem, want het blijft op die manier prima in balans. Af en toe (max 1x per week) stap ik op de weegschaal en check ik even mijn gewicht. Als dit langzaam stijgt of daalt, pas ik mijn voeding daarop aan.

What I Eat in a Day 11

Neem mijn voedingspatroon alsjeblieft niet klakkeloos over. Ieder persoon is anders en heeft andere behoeftes en gewoontes. Wat voor mij goed werkt, kan totaal niet jouw ding zijn. Ik maak deze video’s dan ook puur om je te inspireren, ideeën te geven en een kijkje te geven in mijn leven.

Ik hoop dat je het leuk vond!

Groetjes, Marloes

Is jouw voeding op een rustdag heel anders dan de mijne?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Sandra 6 jarengeleden

  Leuke video! Ik ga die gemberthee eens proberen vandaag 🙂

  Reageer
 2. Marjolein 6 jarengeleden

  Hi Marloes,
  Je zegt dat je b.v. eieren en noten eet en dat het goede bijdragen zijn voor je vetinname. Ik heb altijd gehoord dat je ook een minimale hoeveelheid boter/margarine of olie zou moeten gebruiken. Ik ben geen fan van boter en olie en zou het liever niet gebruiken nu ik op dieet ben. Ik gebruik ook vitamine D druppels. Kan ik die boter/olie gewoon skippen als ik verder voldoende vetten eet?
  Een tweede vraag: als je een lunch meeneemt van huis waarin vlees verwerkt zit, zet je dat in de koelkast op je werk of bewaar je dat op kamertemperatuur? Ik wil soms vis of vlees meenemen op brood of in een salade, maar durf dat niet omdat ik bang ben voor maag/darmproblemen. Kun je daar iets over vertellen misschien? Dank je wel!

  Reageer
 3. martha 6 jarengeleden

  Vetten is heel belangrijk. Ik ging er mee stoppen en kreeg daar door enorme darmklachten. Mijn grote boodschap deed verschrikkelijk veel pijn. Ook de drang daar voor. Ben toen naar een dieetist geweest en die zei dus dat vetten. Dus ook boter en olie juist belangrijk voor je zijn zo dat je poep mooi zacht blijft. Nu heb ik dus geen darmklachten meer. Je hoeft natuurlijk niet te overdrijven. Beetje boter op brood of vergen olijfolie door de salade is voldoende. 30gr noten en 2x in de week vette vis is ook een goeie bijdrage?

  Reageer
 4. Leanne 6 jarengeleden

  Leukleuk weer! Ik kom sinds kort (bijna) elke dag op je site! 🙂
  Ik houd mijn eten bij met de Eetmeter app, dat is een app van het voedingscentrum.
  Ook al mijn genietmomentjes en kleine cheatdingetjes neem ik hierin op en zo kan ik heel snel zien hoeveel kalorieën, vetten en koolhydraten etc. ik binnen krijg!

  Reageer
 5. Ik 6 jarengeleden

  Leuke video.
  Jij kan de hele morgen teren op je ontbijt gaf je aan..ik heb echt om 10.00 honger. En dan is een stuk fruit niet eens voldoende. Wellicht omdat ik 1 boterham eet en druk.ben met de kids. Die naar school brengen en doorfietsen naar het werk. Ik vind de ochtendsnack ook lastig. Kom gauw op een appel uit maar ook een granemreep die niet altijd zo gezond zijn. Heb je nog tips?

  En je geeft altijd aan om de paar uur wat eten is het beste. Dat doe jij dus niet altijd en geloof dat je smiddags en savonds daardoor trel krijgt of is dat niet zo?

  En nog een vraag sorry haha. Jouw challenge is erg gezond wat zorgt dat ik afval maar is dat dan bij jou niet zo? Jij hoeft niet af te vallen.

  Groetjes

  Reageer
 6. Diana 6 jarengeleden

  Hallo Marloes,

  Ik volg je sinds kort en je steekt mij ook aan.
  Tijdens het inkopen van eten let ik altijd op produkten van het seizoen. Het is mij opgevallen dat ik dat bij jou nog niet gezien of gehoord heb. Misschien heb je het er wel een keer over gehad, dat heb ik dan gemist.
  Mijn vraag is: hoe sta jij daar tegenover?

  Met vriendelijke groet,

  Diana

  Reageer
 7. Erna 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Mag ik vragen welke müsli je precies gebruikt? Ik probeer zoveel mogelijk ontbijtjes af te wisselen.
  Ik eet nu bv rijsttafel met kipfilet en komkommer! Maar müsli lijkt me ook heerlijk
  Alvast bedankt,

  Groetjess

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: