Mindset afvallen
Gezonde producten Voeding

Welke producten zijn gezond? 10 handige lijstjes!

Door

Ik krijg heel vaak vragen over welke producten gezond zijn. Dat snap ik, want soms zie je echt door de bomen het bos niet meer! In het verleden schreef ik al ontzettend veel artikelen over gezonde producten en ik maakte heel wat video’s. Logisch als je die niet allemaal hebt gezien. Daarom hieronder een handig overzicht, zodat je makkelijk de informatie kunt vinden die jij zoekt.

Wat ‘gezond’ is, is heel lastig te zeggen. Over letterlijk elk product kunnen we discussiëren. Zelfs water is in te grote hoeveelheden schadelijk voor ons. In de artikelen en video’s hieronder heb ik het over gezonde producten, maar weet dat je eigenlijk niet kunt spreken van 1 product dat gezond is. Het gaat om jouw totale eetpatroon.

1. Gezond broodbeleg

Laatst maakte ik een gloednieuwe video met daarin ideeën voor gezond broodbeleg. Ook vertel ik je wat lekkere combinaties zijn.

Ik heb je een aantal links beloofd. Die vind je hieronder:

2. Gezonde tussendoortjes

Een van de meest gestelde vragen is: wat zijn gezonde tussendoortjes. Dat vertel ik je in de video hieronder.

In de video beloof ik een heleboel links, hier zijn ze:

3. Gezond ontbijt

In de video hieronder heb ik het over gezonde soorten ontbijt. Ik vertel welke producten je kunt kiezen en geef je een aantal recepten.

Het artikel met veel verschillende recepten voor gezond ontbijt vind je hier.

4. Gezonde ontbijtgranen

Ook heb ik het al eens specifiek gehad over gezonde ontbijtgranen.

5. Gezonde melkvervangers

Steeds meer mensen eten veganistisch of willen om een andere reden melkproducten vermijden. In dit artikel vertel ik welke melkvervangers een gezonde keuze zijn.

6. Gezonde broodsoorten

Ook schreef ik al eens over welke broodsoort je het beste kunt nemen. Dat lees je hier.

7. Gezonde crackers

En we hadden het al eens over gezonde crackers. Ik vertel je hoe jij zelf jouw crackers kunt beoordelen.

8. Gezonde avondmaaltijd

In dit artikel vertel ik je welke producten de gezonde keuzes zijn als het gaat om de warme maaltijd. Ik moet eerlijk toegeven dat het artikel wat ouder is en dat ik momenteel misschien iets anders denk en nog wat producten zou willen toevoegen. De basis is echter nog steeds heel waardevol.

9. Gezonde vleesvervangers

De laatste video die ik wil delen is die over gezonde vleesvervangers. Van mensen die vegetarisch eten krijg ik hier namelijk onwijs vaak vragen over.

10. Kort overzicht van alle producten

In dit artikel geef ik je nog eens een kort overzicht van de maaltijdmomenten en welke producten de meest gezonde keuze zijn. Dit is misschien handig om in het kort alles bij elkaar te hebben.

Ik hoop dat ik je weer flink wat inspiratie heb gegeven!

Groetjes, Marloes

Mis jij nog een productgroep in deze video’s? Wat moet ik echt nog een keer behandelen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Roos 2 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik zou graag willen weten wat jou kijk op repen van Atkins is. Barebells heb je geloof ik wel al een keer genoemd. Is het echt een goede keuze?
  De Consumentdnbond had een artikel over dieetproducten, maar bijvoorbeeld Atkins komt er niet in voor. Dat maakte me nieuwsgierig. Ik eet ze namelijk regelmatig.

  Reageer
  • Marloes 2 jarengeleden

   Hi! Echt een goede keuze zou ik zulke repen nooit noemen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar meer pure voeding. Zelf gebruik ik inderdaad wel eens Barebells repen omdat ik ze lekker vindt en omdat ze veel eiwit bevatten en daarmee voor mij lichaam een iets betere keuze zijn dan Snickers ;). Hetzelfde geldt een beetje voor Atkins repen. Zie ze niet als mega gezond, maar als minder ongezond alternatief voor een candybar.

   Reageer
 2. Lisa 2 jarengeleden

  Wow, wat een geweldig artikel en super veel informatie bij elkaar. Dank!!!

  Reageer
 3. Frieda 2 jarengeleden

  Een artikel over gezonde vetten zou fijn zijn!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: