Wekelijkse boodschappen! Producten en tips.

Ik laat je vandaag zien welke boodschappen ik maandag deed. In juni vorig jaar plaatste ik al eens zo’n artikel, daar werd toen enthousiast op gereageerd. Inmiddels hebben we véél nieuwe volgers, dus het leek me leuk om dit nog eens te doen. Ik geef in de video ook tips over hoe je bepaalde producten kunt gebruiken om je voeding gezond én lekker te maken.Albert en ik doen dus al tijden de meeste van onze boodschappen bij de Lidl, dat bevalt super! Wat ze daar niet hebben, halen we bij de Albert Heijn. We proberen 1x per week boodschappen te doen, meestal lukt dat ook wel. Soms halen we later in de week nog een paar dingen extra als ze op zijn, bijvoorbeeld bananen.

Natuurlijk zie je hier niet alles voorbij komen dat we gebruiken. We hadden bijvoorbeeld nog tomaat, komkommer, sinaasappels, havermout een zak chips en verschillende dingen in de diepvries zoals kip, gehakt, spinazie, doperwten en sperziebonen.

P1050344

Koek en snoep hebben we eigenlijk nooit in huis, tenzij er visite komt. We krijgen het toch nog vaak genoeg als we in het weekend ergens heen gaan, we vinden het daarom niet nodig om het in huis te hebben. Meestal hebben we wel een zak chips liggen, maar deze gaat ook lang niet altijd op in de week. We hebben vaak wel een verjaardag, etentje of familiebezoek in het weekend, waardoor we genoeg lekkere dingen krijgen ;-).

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien, als je nog vragen hebt dan kun je ze hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Viel je iets op aan onze boodschappen? Wat zijn jouw favoriete producten?

 

26 reacties

 1. LEUK!

  vooral dat van die groene paprika klinkt bekend.. ik heb er voor mezelf iets op bedacht!
  buiten het feit dat er echt wel verschil in zit qua smaak, is het een feit dat de gele en de rode veel kleurrijker zijn en dat beïnvloedt je keuze namelijk ook! als je dit weet, kun je daar ook op in spelen! ik pak namelijk eerst altijd de groene uit de koelkast, daar snijdt ik een stuk af wat ik dan gebruik en daarbij pak ik een stuk van de andere 😉 IDEAAL!!!! en als je dan ook nog bedenkt dat je gezonder bezig bent, want ja in de groene zit minder suiker 😉 dan is dat iets wat heel snel aanleert!! haha

 2. Leuk filmpje weer!! Onze boodschappen lijken best wel op die van jullie. 🙂 En ook ik houd niet van groene paprika. Ik pak dan gewoon 2 losse rode of een gele en een rode. Dan gooi ik niks weg. 🙂

 3. Ha Marloes

  Leuk om te zien dat er veel dingen bij zijn die ik ook koop bij de Lidl.
  Ik vraag me af let jij ook op suiker in de producten?
  Ik vind nl. ook de kipfilet met tuinkruiden lekker maar zag op de verpakking dat er suiker in zit.
  En de ontbijtgranen van de Lidl weet jij of daar veel suiker inzit?

  Bedankt voor jullie leuke artikelen en filmpjes !!

  1. Ik let erop dat ik niet teveel dingen gebruik waar heel veel suiker in zit, de kipfilet bevat inderdaad een klein beetje. De cruesli met chocolade bevat veel suiker, de muesli een stuk minder. Helemaal zonder suiker eten is natuurlijk mogelijk, maar ik vind dat voor mezelf teveel gedoe. Ik neem daarom genoegen met een klein beetje suiker 🙂

 4. Leuk om weer eens te zien. komt behoorlijk overeen met mijn boodschappen!
  Ik eet regelmatig (eens per twee weken) ook gnocchi en ik vind het heerlijk. Ben erg benieuwd naar je recept.
  Zelf eet ik het altijd gewoon los met vlees en groente of in één recept dat ik uit de allerhande hebt geplukt.
  Misschien wel interessant voor je, het heet geloof ik : gnocchi ovenschotel met spinazie. Heel makkelijk te maken en het is vegetarisch (met mozzarella). In het eigenlijke recept moet je pastasaus toevoegen, ik doe dat tegenwoordig ook gewoon met gezeefde tomaten en kruiden. Is echt een aanrader!
  Ben dus benieuwd naar jouw recept 🙂

  Liefs

 5. Leuk filmpje weer! Het antwoord op je vraag of ons iets opvalt aan de boodschappen; dat ene brood is helemaal ingedeukt! Haha! Verder zie ik niks bijzonders. Of het zou moeten zijn dat je voorgesneden groenten gekocht hebt? Als ik het me goed herinner, zaten daar toch wel wat minder vitamines en mineralen in…
  Ik ben benieuwd wat ons op had moeten vallen! (Geen aardappelen misschien?) 😉

  1. Hahaha, je bet scherp Marion! Was meer om jullie uit te dagen om een reactie te geven :-). Dat is het lastige van internet, iedereen interpreteert een vraag of opmerking anders. Ik was gewoon benieuwd wat jullie ervan vonden.

 6. Die muslie met chocola en nootjes, de verslaving van albert, die ken ik… daar ben ik ook aan verslaafd.. tegenwoordig eet ik het elke dag.. volgens mij helemaal niet goed, en veel suiker.. maar het is zo lekker!!! toch ga ik maar proberen om van elke dag naar een paar keer per week te gaan.. gnochi heb ik nog nooit gegeten, dus ik ben benieuwd naar het recept, dan ga ik het een keer proberen.

  1. Die muesli (cruesli!) bevat inderdaad veel suiker, liever niet te vaak dus :-). Albert doet vaak half normale muesli en half deze chocolade cruesli, misschien een tip!

 7. Leuk om te zien. Mijn vraag is wel waarom gebruik je zo veel blikjes. Daar zit altijd meer suiker in. Kij eens in de diepvries…..
  De havermout haal ik ook bij AH.lekker elke ochtend met fruit of walnoten.
  Ik kijk elke dag even op je site ,lees en haal er iedere keer weer wat uit. Leuk!

 8. Superleuk filmpje weer, we kopen veel dezelfde dingen! 1 kleine correctie: Gnocchi spreek je uit als njokkie, en niet als knokkie.

 9. Wil het filmpje zo graag zien,
  Alleen hij doet t bij mij gewoon echt niet!
  En alle andere filmpjes kan ik gewoon bekijken.. Ben zo nieuwschierig

 10. Hoi hoi, super leuke filmpjes over lekkere gezonde recepten.

  Het boodschappenfilmpje vond ik ook echt leuk.

  Maar wat ik me nou afvraag is.
  Jullie zijn zo gezond bezig met groente en fruit. Waarom zoveel zuivel gebruik?
  Aangezien dit juist weer echt zo ongezond is. Melk en dus alle zuivelproducten is niet goed voor de botten, het is juist bot ontkalkend. En slecht voor zoveel meer dingen. Als je je erin verdiept.

  En als je je bedenkt wat koeien (en alle slachtdieren in het algemeen) tegenwoordig al niet toegediend krijgen om maar niet ziek te worden. Dat wil je toch niet binnenkrijgen?

  Reden voor mij persoonlijk om geen zuivelproducten en vlees meer consumeren.

  Wat mij betreft mag je veel vegetarische gerechten maken hoor..! 😉

  groetjess

  1. Hallo Sil, dank je wel voor je compliment! Ik ben het echter niet met je eens over je standpunt wat betreft zuivel. Ik heb me er zeker in verdiept, maar voor mij is het ideaal omdat het veel eiwitten bevat. Bovendien vind ik het lekker en heb ik er totaal geen last van. Groetjes!

  2. Ja ik snap de keuze van zoveel zuivel ook niet. Zuivel werkt slijmvormend, werkt allergieën in de hand en is gewoon moeilijk te verteren voor de mens! Beter kun je kiezen voor geiten zuivel, veel beter te verteren!

 11. Jammer dat je helemaal niks biologisch hebt gekocht. Paprika’s en sla worden veel bespoten met gif. Ook vlees kun je beter biologisch kopen vanwege de antibiotica en groeihormonen die de dieren krijgen. Ook krijgen ze meer ruimte om te lopen en gezonder voer en dus minder stress en dat proef je zeker terug in het product!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram