| 1 augustus 2016

Wat ik Eet #7 – Gezond Afvallen

Ik beloofde het laatst al…hier is weer een ‘What I Eat in a Day’ video! Ik laat je zien wat ik at en dronk gedurende een dag. Ik ben nog steeds helemaal back on track met gezond leven. Ik merk dat mijn vetpercentage weer een beetje lager wordt en dat ik me langzaam weer steeds energieker voel! Mijn gewicht daalt trouwens bijna niet, wat ik helemaal prima vind. De meeste van jullie zullen met dit patroon wel wat afvallen.Zoals ik in de video al zeg, raad ik niet aan om mijn patroon klakkeloos over te nemen. Blijf altijd goed naar je eigen lichaam luisteren. Ik had bijvoorbeeld in de ochtend geen behoefte aan een tussendoortje, omdat ik rond half acht ontbeet en om twaalf uur al ging lunchen. Misschien sta jij vroeger op en heb je wel behoefte aan een snack. Pas dit dus gewoon aan!

Wat ik eet gezond afvallen

Ik hoop dat je iets hebt aan de tips en de ideetjes die ik geef ik deze video. Ik probeer ongeveer 1x per maand zo’n video te maken. Als jij verzoekjes hebt voor een volgende ‘What I Eat in a Day’ dan hoor ik het graag!

Groetjes, Marloes

Is jouw eetpatroon ongeveer hetzelfde als die van mij? Of juist heel anders?

19 reacties

 1. Hmm die thee klinkt lekker van bij je ontbijt! Wel vind ik het ergens ‘jammer’ dat je niet gewoon mee eet met je vriend. Er is toch niets mis met een hamburger af en toe… Je bent hartstikke mager/slank, en weet dat een vrouw ook wel vet nodig heeft!
  Fruit is inderdaad wel heel erg lekker!

  1. Je maakt mij gewoon niet blij met een hamburger! Ik krijg er darmklachten en vind garnalen gewoon echt lekkerder. De verzadigde vetten uit een hamburger hebben we overigens absoluut niet nodig. Onverzadigde vetten inderdaad wel, maar die krijg ik echt wel voldoende binnen. Ik eet echt wel eens een vette hap (ondanks mijn klachten), maar alleen als ik er echt zin in heb. Dat was deze dag niet zo…

   1. En dat kan ik ook begrijpen, Ach gaat al eeuwen zo goed dus why change a good combination. En het feit dat je dit al met ons deelt en een kijkje geeft is al super aardig. En wie weet komt er een eetdagboek ooit te voorschijn met een hamburger xp

 2. Ha Marloes,

  Leuke video weer! Ik neem graag een kijkje op je site en vind het leuk om je passie voor sporten en voeding te zien.
  Je artikelen gaan doorgaans over afvallen, maar omdat je deze zomer verzoekjes van lezers behandelt, ben ik benieuwd of je ook een artikel zou willen schrijven over op een verantwoorde manier aankomen. Want dat is voor de slanke mensen onder ons soms best lastig ;-). Helaas kan ik niet tegen kwark/melk/yoghurt waardoor ik niet op die manier goede vetten en eiwitten kan innemen.
  Kben benieuwd!

   1. Btw ik weet niet of dit een leuk idee is of niet??? Maaruuh een foodswap met een andere beroemde blogger (fitbeauty) of iemand anders die je naaste is (andere diΓ«tist).

 3. Leuk om te zien weer wat je hebt gegeten! Ik eet op dit moment best gezond en let goed op de suikers, verzadigde vetten etc. Nu ben ik naar een workshop geweest, waarin het belang van biologische voeding werd benadrukt. Niet omdat dat per definitie gezonder is, maar omdat het wel minder gifstoffen, toevoegingen, antibiotica etc. bevat. Zou jij een artikel of video (nog leuker (;) kunnen maken over hoe jij aankijkt tegen biologische producten en tips daarvoor. (In het kader van verzoekjes zomer haha)
  Groetjes!

  1. Tjah….hier krijg ik vaak vragen over. Ik zou dat best willen doen, maar ik zie mijzelf niet als expert op dit gebied. Er zijn mensen die hier veeeeellll meer vanaf weten. Ik vind het dus eigenlijk een beetje ‘nep’ als ik hier een heel artikel aan ga wijden. Ik heb me er simpelweg niet voldoende in verdiept. Ik blijf dan liever bij dingen waar ik wel een onwijze passie voor heb. Ik hoop dat je dat begrijpt :).

   1. Dat begrijp ik, bedankt voor je eerlijke reactie! VVnd dit ook wel iets heel positiefs aan jou, het maakt je authentiek en ik kan vertrouwen op wat ik lees. Dankjewel!

 4. Erg leuk weer! En ik vind het absoluut niet zonde dat je die hamburger niet nam! Ik zit dus met hetzelfde, (pubers!) en als ik elke keer met hun mee moet eten……….*zucht*
  Ik kook dus ook altijd verschillende dingen, zij moeten bijv. niets hebben van volkoren producten, terwijl ik er dol op ben. Ik kan hen niet verplichten volkoren te eten, al probeer ik ze natuurlijk wel te laten proeven, maar dwingen doe ik niet.
  Je vroeg nog om suggesties voor een “Wat ik eet” video, ik heb wel iets.
  Misschien is dat er nu te laat voor, maar misschien iets voor een volgend jaar?
  Ik zit momenteel in Frankrijk, en vind het best nog moeilijk om hier in de supermarkt de gezondere versies te kiezen.
  Thuis weet ik dat feiloos te vinden in mijn vertrouwde supermarkt, maar hier, met hele andere merken, en een andere taal (spreek niet zo goed Frans..) lukt me dat wat minder.
  Misschien eens een video in een buitenlandse supermarkt? Waar moet je op letten, wat kies je?

 5. Leuke video weer! Wat ik me alleen afvraag is hoe het kan dat je gewicht niet daalt met dit supergezonde eten… er zit geen snoep of “fout” eten bij en je sport ook nog eens veel. Ik weet dat het jou niet om je gewicht gaat,maar tis meer een vraag om het te snappen.

  1. Ik snoep in het weekend altijd lekker! Misschien ook wel leuk om dat eens te laten zien. Ik kom vaak in het weekend een heel klein beetje aan, doordeweeks gaat dat er weer een heel klein beetje af (ook grotendeels vocht). Daardoor blijf ik stabiel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram