Afvallen Feiten en fabels Voeding

Vraag maar raak! – De antwoorden deel 4

Door

Het is precies een maand geleden dat ik voor het laatst jullie vragen beantwoordde, tijd voor een nieuwe video! Ook deze keer gingen te vragen uitsluitend over voeding, dus wederom een video zonder Albert.


Hier de items waar ik in de video naar verwijs:

 • Het artikel over zoetstof
 • De pompoensoep
 • Andere (redelijk) gezonde recepten met pompoen die me erg lekker lijken zijn bijvoorbeeld deze van de Albert Heijn (vewijder het vel van de drumsticks om het gerecht nog iets magerder te krijgen), pompoensalade voor bij een lekker stukje vlees, de pure geroosterde pompoen van Jamie Oliver.

Heb jij ook een vraag over voeding, bewegen, gezond leven of misschien wel een meer persoonlijke vraag aan mij of Albert? Stel hem dan hieronder! Wie weet wordt hij in een volgende video beantwoord.

Groetjes, Marloes

Wat wil jij graag weten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. Charlotte 9 jarengeleden

  Leuke video!
  Zelf had ik ook nog een vraag. Als ik op een dag 2 uur lang sport, waarvan anderhalf uur krachttraining en een half uur cardiotraining, moet ik dan het aantal calorieën dat ik heb verbrand er weer ‘bij eten’? Dus als ik normaal rond de 1800-2000 calorieën eet, moet ik dan ineens 2500 calorieën gaan eten, of werkt dit niet zo?

  Reageer
 2. Ilse 9 jarengeleden

  Ik heb net site ontdekt via je video’s op youtube, maar kan me hier volgens mij uren vermaken! Ik ben zelf tweedejaars student voeding & diëtetiek en merk dat op veel (beauty)blogs en forums tips aan elkaar worden gegeven die eigenlijk helemaal niet zo verantwoord zijn. Leuk dat een echte professional nu eens haar tips geeft die ook nog een goed toepasbaar zijn! Leuke, inspirerende recepten en uitleg over verschillende aspecten.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Dank je wel Ilse!! Succes met je opleiding 🙂

   Reageer
 3. jose 9 jarengeleden

  Dit is een gewaagde vraag..maar ik bem best wel benieuwd hoe jullie lichaam eruit ziet in badkleding.. Best wel benieuwd wat voor impact het heeft op jullie lichaam, sporten en gezond eten, ook al is dat voor iedereen anders!

  Reageer
 4. Dineke 9 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Ik zie dat mijn reactie niet online is gekomen, dus hierbij nog een keer!

  Ik kijk uit naar je recept video voor nasi, dan ga ik het daarna gelijk proberen.

  Dan nog een andere vraag. Ik ben gek op salami, maar is rundersalami ook zo ongezond? Het is volgens mij gezonder dan normale salami.
  En smeerkaas? Is dit verantwoord? Aangezien het een kaas is…

  Reageer
 5. Sora 9 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben erg blij dat ik je site heb ontdekt. Eindelijk heldere voeding- en bewegingsadviezen voor een gezondere manier van leven.

  Ik heb een vraag, waarvan ik niet zeker weet of je het al eerder behandeld hebt. Hoe denk jij over diëten zoals het Dr. Frank dieet (en andere diëten) waarbij je veel eiwitten en groenten eet en weinig koolhydraten?

  Aankomend jaar wil ik graag een paar kilo kwijtraken, uiteraard ook door meer te bewegen. Ik heb ooit eens het boek van Dr. Frank aangeschaft. Het lijkt mij een effectieve manier om een goede start te maken met afvallen en andere eetgewoontes aan te leren, echter durf ik er niet aan te beginnen, omdat ik bang ben dat ik na afloop van het dieet drie keer zo hard aankom 🙂

  Heb jij hier tips voor of ideeën over?

  Alvast bedankt en fijne jaarwisseling!

  Reageer
 6. Meghan 9 jarengeleden

  Heey,

  Ik ben een meisje van 14 en ik ben erg bezig met gezonder leven, het eten lukt me maar het sporten niet zo, hebben jullie misschien een week plan kwa sport voor me? Zoals op dinsdag hardlopen en woensdag een bbb workout? Alsvast bedankt ! Xx

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: