Vraag maar raak – De antwoorden #7

Vandaag beantwoorden we weer door jullie gestelde vragen in een video! Dit is misschien wel één van mijn favoriete artikelen om te maken, omdat ik het zó leuk vind om aan te sluiten op jullie vragen en wensen. Dit keer maakte ik de video samen met Daniëlla en wat doet ze het goed in haar eerste YouTube video!! I was impressed….


De video over vetverbranding waar ik het over heb in de video, kun je hieronder nog eens bekijken.

Hier vind je het artikel over de groente en fruitkalender.

Het artikel over suiker kun je hier teruglezen.

Heb jij ook een vraag over voeding, bewegen, leefstijl of misschien een meer persoonlijke vraag aan ons? Stel hem dan hieronder! We zullen in een volgende video weer zo veel mogelijk van jullie vragen beantwoorden.

Groetjes, Marloes (en Daniëlla)

Wat wil jij graag van ons weten?

20 reacties

 1. Marloes en Danielle,

  Wat leuk! Jullie hebben mijn vraag beantwoordt over biologisch ja/nee!
  Heel erg bedankt! We hebben een periode alleen maar biologisch gegeten en is inderdaad (voor ons) niet te betalen. Wel kunnen we misschien iets minder eten van vlees bijvoorbeeld, maar dan wel biologisch. Eet jij niet iedere dag vlees/vis Marloes? Of wel iedere dag maar dan een beetje? (oeps… weer een vraag… )
  Fijn weekend verder… en blijf zo doorgaan… ben super fan van jullie site. Nodig steeds mijn kenissen (die interesse hebben in gezonde leefstijf) uit om jullie site te liken 🙂

  Oh, 1 vraag, mijn wederhelft denkt er over een marathon te gaan lopen maar heeft daarbij nog goed advies nodig over voeding. Zouden jullie hem hierbij, via telefonisch consult, kunnen helpen? Jullie filmpje over spiergroepen die je het best kunt trainen bij hardlopen heeft hij ook al ontdekt 😉

  Groetjes Jacomijn

  1. Hey Jacomijn! Super leuk dat je zo enthousiast bent :-). De vragen komen in een volgende video! Qua hardloop-advies: ik vind advies op afstand altijd erg lastig. Maar als hij niemand anders kan vinden dan wil ik hem uiteraard helpen! Houd er dan wel rekening mee dat ik het niet kan declareren bij de zorgverzekering, dan zal ik gewoon een factuur sturen.

 2. Hoi,

  Ik heb ook een vraag. Op de Allerhande site van Albert Heijn staan veel recepten met de voedingswaarden (kcal, eiwit, vet en koolhydraten) aangegeven. Maar ik kan op basis van de voedingswaarden niet zo goed inschatten wanneer recepten wel of niet gezond zijn. Dus mijn vraag is: Wat zijn de richtlijnen voor een gezond avondmaaltijd?

  Normaal plaats eigenlijk nooit een reactie, maar ik wou ook nog even zeggen dat ik heel veel van jullie site heb geleerd en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor!

 3. Misschien heb ik het gemist hoor, maar ik heb Albert al een tijdje niet meer voorbij zien komen en zie dat hij nu ook niet meer in het voorstelstukje staat. Is hij niet meer betrokken bij de site? Zou ik jammer vinden, juist artikelen van een man vond ik altijd een leuke aanvulling op deze, verder sowieso leuke, site.

 4. ik heb ook een vraagje voor jullie waar ik al heel erg lang mee zit.
  ik doe heel erg mijn best om gezond te eten maar als ik verdrietig ben of stres heb of zo.
  dan ga ik altijd mij vol eten met ongezonde dingen.
  dus mijn vraag is: bestaat er een oplossing of tips tegen emo-eten ?

  groetjes: natascha

 5. He Marloes,

  aller eerst wat vervelend van jou en Albert heel veel sterkte. En ik vind het echt knap hoe je site hier niet onder lijd want ik lees de artikelen elke dag weer met veel plezier!

  ik had ook nog een vraag

  hoeveel ‘gezonder” is groene ijsthee in vergelijking met gewone ijsthee
  en dan heb ik het over de ijsthee uit pak en of flesjes.

  en heb je misschien een gezond recept om zelf ijsthee te maken

  liefs wendy

  1. Dank je wel Wendy! Groene ijsthee bevat iets minder suiker, maar nog steeds wel wat. Een recept is misschien wel eens leuk ja! Dank je voor de tip :-).

 6. Hoi Daniella en Marloes,

  Ook ik heb een vraagje aan jullie. Ik heb PDS en ben lactose intolerant. Ik vind het heel lastig om gezond en gevarieerd te eten. Vooral qua groenten schiet ik erg tekort. Ik mag bijvoorbeeld geen koolsoorten, boonsoorten, prei, ui, erwten en dergelijke meer nuttigen en ik lus niet zo veel groenten. Ik eet nu vooral veel wortelen (rauw), komkommer, tomaten, courgette en paprika. Wat zou ik kunnen proberen om meer groente te leren eten? Ik heb een hekel aan smoothies enzo, ik moet iets te kauwen hebben. Lactose vrij eten vind ik ook lastig. Soja producten vind ik bijvoorbeeld veel te zoet. Ik zou het heek erg leuk vinden als jullie een keer een artikel zouden kunnen maken over lactose vrij eten. Ik ben al bij een diëtist geweest, dat moest uiteraard, maar ik ben daar helemaal niets mee opgeschoten.
  Omdat ik qua groenten weinig binnen krijg, ben ik geneigd veel te snoepen en ik ben al aan de zware kant 🙁 Om een lang verhaal kort te maken, hoe kan ik gezond en gevarieerd eten?

  1. Hey Tamara, ik raad je aan om gewoon te blijven proeven en proberen! Combineer groenten die je niet zo lekker vindt, ook eens met dingen die je juist heel lekker vindt, dan wen je langzaam aan de smaak.

 7. Hallo,

  Ik vind het super wat je hier allemaal doet !
  Ik ben al veel verder geholpen met jullie site hier.
  Ik had wel nog een vraagje, hoe kan je vermageren op je heupen zelf?
  Welke oefeningen doe je hier het beste voor?
  Ik weet dat dit er zeer moeilijk af gaat, mijn buikvet gaat er veel beter af dan het vet op mijn heupen.
  (jammer genoeg)
  Maar het zijn vooral mijn heupen die ik te breed vind..

  Alvast bedankt
  Elisa

 8. Beste Marloes,

  Ik hoor zo vaak dat je pas na 20 minuten cardio training pas vet gaat verbranden.
  Klopt dit?
  Ik vind het namelijk erg leuk om hard te lopen, maar nu loop ik ( met hartslagmeter op vetverbranding) ongeveer 30-40 minuten.
  Dit doe ik voornamelijk om vet te verbranden, maar is deze tijd wel voldoende of zou ik langer achter elkaar moeten lopen. Staat hier een betaalde tijd voor om zoveel mogelijk vet te verbranden in 1 training?
  Een andere vraag is iets heel anders; is spelt brood gezonder dan volkoren brood?

  Alvast bedankt, gr.kim

 9. hoi!

  Ik heb ook even een vraag. Ik vind het moeilijk om ‘s ochtends te ontbijten met brood, omdat ik altijd vroeg de deur uit moet en ik dan snel misselijk ben. Ik hou erg veel van smooties vol met fruit, maar is dit een goede vervanger voor brood of heb je andere tips voor een licht ontbijt?

  Groeten Melissa

 10. Ik vroeg me af hoe jullie denken over het drinken van thee. Ik drink mijn thee altijd zonder suiker maar ik heb een keer ergens gelezen dat in de groene thee van lipton wel suikers zitten terwijl dit niet op de verpakking staat hoe kan ik dit nou weten? Alvast bedankt

 11. Hoi Marloes

  Ik ben 62 jaar
  Mijn Conditie is laag
  klein buikje

  Ik vond jou training video bij Youtube
  En wist hier heb ik wat aan!
  mijn laatste training is dik 30 jaar geleden
  ik volg je video Beginner workout 2 Buik vet Verbranden voor 80%
  dit net in een paar dagen

  Nu dat het zeer warm word boven de 32 graden
  is het wel dan zo goed om dan hard te trainen?
  Ik ben net bezig dus ik ga wel door!

  Dank je

  Ton

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram