Het is super gezellig om op vrijdag of zaterdag toastjes met beleg te serveren. Vaak komen daar salades bij, die aangemaakt zijn met mayonaise waardoor ze ontzettend vet zijn. Ik liet jullie al eens zien hoe je gezonde tonijnsalade en zalmsalade kunt maken. Vandaag maak ik een gezonde salade met kip en ei!
Ingrediënten (voor 1 kom salade)
- 100g kipfilet, ik gebruikte kipdijfilet (dat is malser).
- 1 ei
- 2 augurken
- 1 tomaat
- Een klein stukje rode ui
- 1 eetlepel curry
- 1 eetlepel magere kwark
- Kipkruiden of andere kruiden naar keuze
Bereiding
Kook het ei en bak de kip. Ik gebruikte geen olie, omdat er nog een klein beetje vet aan mijn kipdijfilet zat. Snijd ondertussen de augurk, de tomaat en de rode ui in stukjes. Ik houd niet zo van veel rauwe ui, dus ik gebruikte een heel klein beetje voor de pit en sneed de stukjes zo fijn mogelijk.
Als de kip en het ei gaar zijn, snijd je ze in kleine stukjes. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg een lepel curry en een lepel magere kwark toe. Roer dit geheel goed door elkaar.
Serveer het in een mooi schaaltje voor op toastjes, of houd het (net als ik) lekker voor jezelf en gooi de hele berg op een boterham met een beetje sla. Zo heb je een super lekkere, gezonde lunch.
Hieronder zie je de voedingswaarde van deze salade. Ik heb de waarde van de hele kom berekend en de waarde van een hoeveelheid die je op een toastje doet (20g).
Ik hoop dat jullie dit receptje leuk vonden om te zien. Ik houd van zulke salades bij mijn lunch, omdat ze boordevol verschillende goede voedingsstoffen zitten.
Groetjes, Marloes
Maak jij wel eens zelf salades? Welke?
Ik heb hem weer uitgeprint, ik ben dol op gezonde salades op geroosterd brood.
Die tonijnsalade is ook heerlijk!
Dank je!
Paar maanden verder, maar ik heb deze gemaakt en vind ‘m ZO lekker! Zowel op brood als op een toastje, heerlijk!
Leuk!
Hallo,
Mag ik vragen hoelang je dit het beste kunt bewaren in de koelkast?
Groetjes, Maartje