Voor op Toast: Kipsalade met Ei

Kipsalade2

Het is super gezellig om op vrijdag of zaterdag toastjes met beleg te serveren. Vaak komen daar salades bij, die aangemaakt zijn met mayonaise waardoor ze ontzettend vet zijn. Ik liet jullie al eens zien hoe je gezonde tonijnsalade en zalmsalade kunt maken. Vandaag maak ik een gezonde salade met kip en ei!

Ingrediënten (voor 1 kom salade)

  • 100g kipfilet, ik gebruikte kipdijfilet (dat is malser).
  • 1 ei
  • 2 augurken
  • 1 tomaat
  • Een klein stukje rode ui
  • 1 eetlepel curry
  • 1 eetlepel magere kwark
  • Kipkruiden of andere kruiden naar keuze

Bereiding 
Kook het ei en bak de kip. Ik gebruikte geen olie, omdat er nog een klein beetje vet aan mijn kipdijfilet zat. Snijd ondertussen de augurk, de tomaat en de rode ui in stukjes. Ik houd niet zo van veel rauwe ui, dus ik gebruikte een heel klein beetje voor de pit en sneed de stukjes zo fijn mogelijk.

Collage1

Als de kip en het ei gaar zijn, snijd je ze in kleine stukjes. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg een lepel curry en een lepel magere kwark toe. Roer dit geheel goed door elkaar.

Collage2

Serveer het in een mooi schaaltje voor op toastjes, of houd het (net als ik) lekker voor jezelf en gooi de hele berg op een boterham met een beetje sla. Zo heb je een super lekkere, gezonde lunch.

Brood met kipsalade

Hieronder zie je de voedingswaarde van deze salade. Ik heb de waarde van de hele kom berekend en de waarde van een hoeveelheid die je op een toastje doet (20g).

Voedingswaarde

Ik hoop dat jullie dit receptje leuk vonden om te zien. Ik houd van zulke salades bij mijn lunch, omdat ze boordevol verschillende goede voedingsstoffen zitten.

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf salades? Welke?

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram