Volkoren penne met tonijn en rucola

P1000744
Zoals ik vrijdag beloofde, vandaag het recept van de warme maaltijd uit ‘My day in food #1’. Dit recept is gemakkelijk te bereiden en snel klaar, dat maakt het voor mij ideaal voor als ik alleen moet eten. Ik kies voor volkoren penne, omdat dit meer voedingsvezels, vitamines en mineralen bevat en me daardoor langer een verzadigd gevoel geeft. Kijk mee hoe ik bovenstaand gerecht maak.

Ik maak het recept op de foto’s voor mij alleen, ik heb hieronder de ingredïenten verdubbeld, zodat de hoeveelheid geschikt is voor 2 personen.

Ingrediënten (2 personen)
–    150g volkoren penne
–    200g tonijn (uit blik is prima)
–    1 bakje champignons
–    1 ui
–    8 trostomaatjes
–    2 handjes rucola
–    ½ komkommer in plakjes
–    2 theelepels crème fraiche
–    Tijm, peterselie, peper en zout

Kook de penne volgende de aanwijzingen op de verpakking, die van mij moest 10 minuten koken.
Pasta
Snijd de ui, de champignons en de tomaat in stukje. Bak de ui in ongeveer 2 minuten glazig en voeg daarna de champignons erbij. Laat deze +- 3 minuten meebakken.
Collage1
Laat de olie goed uit de tonijn lekker, ik doe dit door de deksel van het blik stevig tegen de tonijn aan te drukken. Ik doe het naast een lopende hete kraan, zodat de olie niet ophoopt in mijn afvoer. Je kunt ook tonijn in water kopen, deze is echter vaak een stuk droger van smaak.
Collage 2
Voeg als de ui en champignons gaar zijn de tomaat, tonijn, tijm, peterselie, zout, peper en crème fraiche toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat nog even doorwarmen.
Collage 3
Snijd de komkommer in plakjes en giet de pasta af. Serveer de pasta op een bord met het tonijnmengsel eroverheen. Leg op elk bord aan hand rucola en leg de plakjes komkommer ernaast.
P1000744

Eet smakelijk!

Laat me zeker even weten hoe het gesmaakt heeft!

9 reacties

  1. Shit…de pasta duurde langer dan verwacht, dus het tonijnprutje pruttelde te lang. Hierdoor zijn alle tomaten uitgelopen en is het een natte massa geworden. Volgende keer nogmaals proberen

  2. Hallo!
    Ontzettend lekker gerecht! Ik heb er 5 porties van gemaakt, en er verspreid over anderhalve week goed van genoten 😉 Ik ben benieuwd naar het aantal calorieën dat dit gerecht bevat, weet je dat?
    Anders ga ik het zelf uitrekenen

  3. Terwijl ik kijk naar je 5 ultieme tips, bezig met het weekmenu. Ik kijk altijd bij je recepten. Nu maar even achter aan beginnen, haha.
    Ziet er lekker uit!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram