Afvallen Challenge Leefstijl Question Voeding

Voeding challenge #7: What have we learned..?!

Door

Collagegoed

Geef toe, de challenge van afgelopen week was te doen…toch!? Ik hoop dat je genoten hebt van de ‘gemakkelijke’ dagen, because it’s gonna be hard now!! Serieus, we hebben de meest moeilijke challenge tot nu toe voor jullie. Vandaag is het dag 44 van de 90 Dagen Challenge, morgen zijn we halverwege! We vonden dit een mooi moment voor een killer-voedings-challenge: Komende week combineren we alle vorige challenges in één grote opdracht.

Ja, je leest het goed. Vanaf vandaag tot en met donderdag 20 februari volgen we alle eerder gegeven voedingschallenges. We komen daarmee naar onze mening akelig dicht in de buurt van een perfect gezond eetpatroon. Zoals altijd vinden we volledige perfectie niet nodig, af en toe een lekker-ongezond-momentje is geen enkel probleem en juist heel belangrijk. Daarom blijven een aantal uitzonderingen mogelijk, ook deze blijven zoals ze in de challenges al waren.

Om je geheugen even op te frissen, hier alle challenges op een rijtje. We volgen ze de komende zeven dagen dus allemaal!

 1. Gebruik vezelrijke producten, je mag daarbij 2x een uitzondering maken. Klik op de link om te lezen welke producten toegestaan zijn.
 2. Eet elke dag 2 stuks fruit én 200g groenten, zonder uitzondering
 3. Drink alleen maar water, koffie en thee. Je mag voor 3 glazen een uitzondering maken. De andere uitzonderingen lees je in het artikel als je op de link klikt.
 4. Neem overdag alleen maar gezonde tussendoortjes, waarbij je één uitzondering mag maken. Ideeën voor tussendoortjes vind je in het artikel.
 5. Dan volgens vele de moeilijkste van de afgelopen weken: Eet bewust, kauw goed en eet langzaam. Houd je aandacht volledig bij het eten en eet zittend als dat mogelijk is.
 6. Kies voor gezonde soorten broodbeleg, je mag daarbij één keer een uitzondering maken. Gezonde varianten lees je in het artikel.

Collage tussendoortjes

Jongens….dat wordt moeilijk! Mocht je jouw doel een beetje uit het oog verloren zijn, pak het er nog eens bij! Als het de afgelopen tijd niet helemaal goed is gegaan, dan is DIT het moment om het weer op te pakken. Je kunt het, zeker omdat we het allemaal samen doen.

Ga dus vol goede moed weer aan de slag de komende week, het is pittig maar we weten zeker dat jullie het kunnen. Heb je een moeilijk momentje? Haal dan je doel in je hoofd, of kijk even op de site.

You can do it guys! Veel succes.

Groetjes, Albert en Marloes

Hoe ging de afgelopen week bij jou? Ga je deze super-challenge aan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Sandra 9 jarengeleden

  Zo, jullie durven! Ondanks dat ik gestopt ben ga ik zoveel mogelijk mijn best doen om bewust te worden van hoe ik in elkaar zit met mijn eetgedrag en in mijn hoofd houd ik al deze punten vast. Veel succes alle challengers.

  Reageer
 2. cheyenne 9 jarengeleden

  wat goed! ik ben pas op jullie site terecht gekomen, ik ga volgende week beginnen bij stap 1 🙂
  xo, cheyenne

  Reageer
 3. Patricia Schmitz-Heres 9 jarengeleden

  Wat een leuke challenge zeg!!! Momenteel ben ik nog met een andere challenge bezig, maar zodra die tegen het einde gaat lopen, dan weet ik welke challenge ik daarna ga doen!!! Ik ben sowieso al meer bezig met gezond eten, dus wat dat betreft past deze challenge wel in mijn straatje. Overigens… als de challenge die ik momenteel doe afgelopen is, dan hoop ik dat mijn vrouw ondertussen bevallen is en dat ik dus ook een goede nieuwe inrichting van het leef- en eetpatroon heb gekregen. Waardoor ik dan dus alle tijd heb om me te richten op ECHT gezond eten.

  Reageer
 4. Katinka 9 jarengeleden

  Grappig, ik voldoe al aan bijna alle challenges met het eetpatroon dat ik nu heb (dieet van ongeveer 1500 calorieën per dag). Ik merk dat ik door het eten van volkorenproducten, groenten, fruit en andere gezonde dingen zoals eieren bijna geen honger heb tussendoor 🙂

  Alleen het alles bewust eten schiet er bij mij vaak bij in, tussendoortjes tijdens werk, avondeten soms voor de tv… Daar wil ik wel echt aan werken.

  Reageer
 5. Suzanne 9 jarengeleden

  Waaaahhhh Okey dat wordt extra extra opletten!! Ga me best weer doen! Heb met mezelf afgesproken dat ik er vanaf komende week weer volop tegenaan ga!! 🙂 🙂 succes allemaal!!

  Reageer
 6. Wil 9 jarengeleden

  Ga het proberen. manlief is jarig deze week…..:-) visite….gezellig….
  Maar wil er de andere dagen wel bij stil staan en aan werken.
  het ziet er allemaal weer goed uit. Ook de reacties van anderen motiveren…We hebben het allemaal wel moeilijk op verschillende momenten. Phooe ik heb het niet alleen……
  Heb papier naast me liggen en schrijf de speerpunten op. Zodat ik ze er zo bij kan pakken….:-)) Succes allemaal.

  Reageer
 7. Isabelle 9 jarengeleden

  Ik heb een vraagje over vezelrijke producten. Ik eet iedere ochtend havermout met alpro amandelmelk. Nu vraag ik me af of die amandelmelk oke is of dat het de hele gezonde werking van havermout teniet doet omdat hier suiker aan toegevoegd zou zijn? Ook heb ik vandaag all bram flakes gekocht. De enige variant die ze hadden was die van kelllogs, maar daar zit suiker zout en honing aan toegevoegd. Ik vind t erg moeilijk om echt clean en gezond te eten omdat overal wel dingen aan lijken te zijn toegevoegd. Hebben jullie nog tips? Liefs

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Ja, daar zitten inderdaad vaak suikers in. Totaal clean eten is echt moeilijk. Havermout is prima, amandelmelk heb je ook in een pure vorm. We gaan over een paar weken meer aandacht besteden aan clean eten!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: