| 10 januari 2014

Voeding challenge #2: Veggies and Fruits!

Groenten en fruit2

De opdracht lijkt misschien gemakkelijk, maar probeer het maar eens! Niet iedere uitdaging hoeft super moeilijk te zijn, het gaat ons erom dat je bewust let op wat je eet. Hieronder nog even de precieze richtlijnen:

Eet deze week (t/m 16 januari) elke dag 2 stuks fruit
Fruit van een gemiddelde grote als een appel, banaan, sinaasappel peer etc. gelden als 1 stuk. Van bessen, druiven, aardbeien, mango, meloen etc. tel je 100g als 1 stuk fruit. Iets meer fruit eten dan 2 stuks is niet erg, maar eet liever niet meer dan 4 stuks fruit per dag. Fruit bevat veel (natuurlijke) suikers, dit betekent dat je ook van veel fruit eten kunt aankomen. Vruchtensappen bevatten dan ook veel suikers. Af en toe een sapje kan geen enkele kwaad, maar heel veel vruchtensap drinken is geen goed idee. Ik schreef hier eerder een artikel over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eet deze week elke dag minimaal 200g groenten
Ok, dat lijkt goed te doen toch!? 200 gram groenten is echter best veel. Op het bord hierboven ligt 200g broccoli, meer dan een half bord vol! Veel van jullie zullen dit niet redden bij hun avondmaaltijd, je kunt toch je 200g binnen krijgen door ook groentes bij de lunch of als tussendoortje te gebruiken. Neem bijvoorbeeld een bakje snoeptomaatjes mee naar je werk of doe komkommer en sla op je boterham met kaas. Groenten bevatten veel vitamines en mineralen, veel voedingsvezels en weinig tot geen suikers. Deze kun je dus wel (vrijwel) onbeperkt eten! Neem dan ook gerust meer dan 200g groenten.

Zoals ik eerder al zei, geen uitzonderingen! Probeer elke dag de hoeveelheden te halen. Weet je dat je ‘s avonds uit eten gaat? Dan krijg je dan waarschijnlijk minder groenten. Eet dan op de rest van de dag iets meer.

De challenge van vorige week is in principe voorbij. Je kunt natuurlijk wel de kennis die je vorige week hebt opgedaan, meenemen naar de volgende weken! Misschien heb je ervaren dat je door het eten van veel vezels minder trek hebt, dit kan je ontzettend helpen bij het gezond leven.

Veel succes met de challenge van deze week!

Groetjes, Marloes

Wordt deze challenge moeilijk voor jou? Of eet je al iedere dag veel groenten en fruit?

Bron foto 1

21 reacties

 1. Goede challenge Marloes!
  Het lijkt heel makkelijk om aan de dagelijkse portie groente en fruit te komen, maar mij lukt het echt niet altijd. Ik maak bijna dagelijks groene smoothies om toch voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Misschien een tip voor mensen die niet aan de dagelijkse hoeveelheid komen =).

 2. Oeh, leuke deze! Fruit is geen probleem, groente eet ik ook iedere dag maar mag wel iets meer zijn. Verder wilde ik even melden dat t minimaal drie keer sporten me goed afgaat en ik het superleuk vind! Deze week BodyImpact, Body Shape en CxWorx gedaan,hopelijk hou ik het vol hihi.

 3. Pfieuw…fruit lukt makkelijk, maar die groenten…! Ik ga in ieder geval mijn best doen πŸ™‚
  En terugkomend op mijn bericht van gisteren; er is een ietsjepietsje van mijn vetpercentage af. Dat is op zich positief natuurlijk, maar voor mij niet goed genoeg! Volgende week wat harder trainen dus! Fijn weekend!

  1. Niet te streng zijn voor jezelf Marion! Vetpercentage daalt helemaal niet zo snel. Het is juist goed om langzaam verbetering te zien, dat is een teken dat je het ook kunt blijven volhouden.

 4. Leuke challenge!
  Voor mij zijn juist de groenten geen issue. Het fruit iets meer.. één stuk per dag kom ik sowieso aan, twee doorgaans wel maar lang niet altijd! Ik ga mijn best doen πŸ™‚

 5. Deze challenge is goed te doen voor mij! Ik probeer voor mezelf elke dag 200gr groente en 2 stuks fruit te eten. Vorige week was voor mij lastiger omdat ik gemerkt heb dat ik er normaal helemaal niet bij stil sta wat ik aan pasta soorten etc allemaal onbewust naar binnen werk.
  Ik merk dat ik vaak tussendoor en s’avonds hongergevoel momentjes heb en dat ik het erg lastig vind om daar niet aan toe te geven. Heb je misschien nog wat tips waardoor ik toch dat lekkere trek gevoel kan weerstaan of minder krijg?
  3x sporten gaat me goed af!! Heb heerlijk spierpijn gehad van je workout filmpjes! Super fijne aanvulling naast het hardlopen !!
  Echt super dat jullie dit zo opgezet hebben!!

  1. Geen toetje nemen, maar later op de avond eventueel nog een klein schaaltje yoghurt met wat fruit is ideaal tegen trek ‘s avonds! Ik vind dit ook wel een leuk onderwerp voor een artikel….ik houd het in gedachten. Dank je wel voor je complimentje!

 6. Leuk weer deze challenge. Sinds de start van de 90 dagen probeer ik zo veel mogelijk groenten te eten. Dus als we rijst, pasta of friet eten maak ik voor mezelf een bak sla klaar en het is heerlijk!
  Groetjes,
  Sandra

  1. De site en de 90 Dagen Challenge volgen :-). Individuele adviezen kan ik helaas niet aan beginnen, ik hoop dat je dat begrijpt. Ik krijg dat verzoek meerdere malen per dag. Zoek anders een diΓ«tist of voedingsprofessional bij jou in de buurt.

 7. Ik ben hier op dag 1 van de challenge al mee begonnen: soep mee naar het werk!

  Ik maak in het weekend 2 soepen met een deel dezelfde groenten zodat het niet ontzettend veel werk is maar ik ook niet elke dag hetzelfde eet. Ik heb bakjes van 400ml bij gekocht die hermetisch afgesloten zijn als je ze dicht doet. En dat neem ik mee naar mijn werk en warm ik daar op in de magnetron. Ideaal om op een gemakkelijke manier aan 200 gram groenten gekomen. πŸ™‚

  (alleen soepen op basis van bouillon en groenten en dingen zoals kikkererwten of linzen)

  Mijn 2/3 stuks fruit eet ik soms ook geblend in de blender (bijv: 100 gram bosbessen) met magere kwark of gewoon water (als er banaan bij zit kan dat prima). Of eerst bevroren (banaan & mango) en dan pureren tot een softserve. Zo eet je niet elke dag het zelfde!

   1. Daarom maak ik ze ook helemaal zelf. Dan weet ik precies wat er in zit (niet te veel zout dus πŸ˜‰ )

    Wat ik wel lastig vind is als ik uit eten ga. Dan weet ik niet wat er overal in zit. Heb je daar tips voor? Ik vermijd dingen met witte saus en kaas. Maar er is vast meer waar je op kunt letten lijkt me?

 8. Ik dacht: Die 200 gram groenten gaan mij makkelijk lukken! Maar zaterdag ging het al mis toen ik inderdaad uit eten ging, ‘s ochtends havermout at (ging sporten) en we in de middag geen groenten meer in huis hadden! Daar heb ik dus van geleerd haha, nu maar tomaat en komkommer mee in een salade of gewoon op brood en zorgen voor voorraad πŸ˜‰

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram