Party
Challenge Leefstijl Persoonlijk Voeding

Vlog #78 – Party, Zomer Challenge en Bruiloft inkopen

Door

Goedemorgen allemaal! Het is zo ver, in deze vlog geef ik je de eerste opdracht voor de ‘Fit de Zomer in Challenge’! Daarnaast zie je me rond stuiteren op een 80/90’s party en gaan Sven en ik naar de Makro om alvast wat inkopen te doen voor onze bruiloft. Heel veel plezier met kijken, ik hoop dat je de video weer leuk vindt.

Party

Wat was het heerlijk om weer eens ouderwets te feesten, dat was best een tijd terug! Ik heb echt ontzettend genoten van het gedachteloos rondspringen op veel te foute muziek. Een speciaal dank je wel voor toppers Rasheeda, Remco, Yvonne, Christopher, Lisa en natuurlijk Sven. Kun jij ook zo genieten van dit soort dingen af en toe? Of herken je dat totaal niet?

Bruiloft inkopen

De bruiloft is ‘pas’ op 8 juni, maar ik vind het fijn om langzamerhand al wat inkopen te doen. Zo houd ik alles in mijn hoofd op een rijtje en heb ik ruim de tijd om na te denken over wat we allemaal nodig hebben. We gingen deze keer naar de Makro, waar we goed geslaagd zijn. Een shoplog vind je in de volgende bruiloft video. Wanneer die online komt, durf ik nog niet precies te zeggen.

Fit de zomer in challenge

We starten dus vandaag officieel met de ‘Fit de zomer in challenge’. De eerste opdracht is om 7 dagen alles bij te houden wat je eet en drinkt. Probeer het nog niet zo zeer te veranderen, maar vooral uit interesse te gaan bekijken hoe jouw patroon er eigenlijk uit ziet.

Breng op deze manier voor jezelf in kaart wat je goed doet en waar verbeterpunten zitten. Probeer daarin zo specifiek mogelijk te zijn. Dus niet ‘ik moet minder snoepen’, maar bijvoorbeeld in mijn geval: ‘ik wil niet meer gedachteloos snoepen. Als ik iets ongezonds eet, wil ik dat alleen doen als ik er écht zin in heb. Ik ga er dan optimaal van genieten’.

Ik ben heel benieuwd of jij mee gaat doen en of je zin hebt in deze eerste opdracht! Je kunt op instagram #optimavita gebruiken :).

Groetjes, Marloes

Doe jij mee met de challenge? Ik vind het leuk als je het laat weten! 

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Vera 5 jarengeleden

  Jaaaaa, ik ken barney! Maar niet van de Nederlandse tv. Ik ging babysitten bij de buren: Amerikanen die hier gestationeerd zaten bij legerbasis Afnorth.
  Zij hadden allerlei Amerikaanse filmpjes. Erg leuk!

  Ik ga deze week meedoen: bewust eten en erbij bedenken waarom ik het eet. Ben benieuwd waar me dat brengt!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Wat toevallig dat je het kent! Succes!

   Reageer
 2. Tamara 5 jarengeleden

  Ik volg meerdere challanges en schema’s, maar pik zeker iets mee van deze challange. Ik ga proberen bij te houden wat ik eet.
  O ja…koffie na het diner….voor mij ultiem genieten. Dan laat ik de hele zooi nog even op tafel staan, en duik met koffie en een vlogje op de bank, om daarna weer met frisse moed aan de afwas te beginnen. 🙂

  Reageer
 3. Marijke Turk van Velzen 5 jarengeleden

  Ja barney and Friends keken me dochtertjes ook, het is een tijdje op tv geweest.

  Reageer
 4. Serena 5 jarengeleden

  Deze challenge had ik net even nodig! Ik ging zo lekker en sta nu weer een tijdje stil. Weer even de puntjes op de i. Ben nog ‘lang’ niet bij mijn einddoel. Fijn!

  Reageer
 5. Kim 5 jarengeleden

  Ik doe ook mee! Het bereiken van mijn hoofddoel; gezond en fit in Mn lijf voelen, en daarbij 60 kg wegen (weeg nu 64) gaat nog niet heel lekker.. maar ik ben inmiddels wél 3.5 maand gestopt met (uitgaans/gezelligheids) roken. ik ben maar 1 kg aangekomen daarna. Maar voel me toch steviger ofzo. Momenteel bevind ik me in een depressie waarbij ik soms sterke neiging heb naar een vreetbui. Zoals afgelopen dinsdag avond; te veel ijs met slagroom en nog een schaaltje M&m.. ik hoop dat ik uit de challenge weer motivatie heb en houd, samen staan we sterk!

  Reageer
 6. Saartje 5 jarengeleden

  Dat komt goed uit: ik heb net de afgelopen vakantie-week alles bijhouden (op mijnvoedingscentrum.nl) achter de rug. Na het lezen van “Zware botten bestaan niet” van Nadja Hermann besloot ik eindelijk iets te doen aan die laatste 10 kg overgewicht. De eerste 30 gingen er goed af (over verloop van 4 jaar weliswaar) door gewoon intuïtief gezonder en minder te eten en meer te gaan bewegen, maar het laatste jaar blijf ik plakken. Dus nu is het porties wegen, calorieën tellen, en zoeken hoe ik aan een onderbehoefte van ongeveer 500 kcal per dag geraak. Het is goed aan het lukken!

  Reageer
  • Saartje 5 jarengeleden

   Oeps, die eerste zin is een beetje raar, maar je begrijpt wat ik bedoel :-). En ik raakte al 20 kg kwijt, geen 30.

   Reageer
 7. Sabine1979 5 jarengeleden

  Dat melodietje van Barney zat in een kinderspeeltje van mij. Dat je opwindt of afdraait. Maar dan iets van tik, tak toe, zegt mijn geheugen pfff… lang geleden, getting old hahaha.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: