Persoonlijk Voeding

Video: Onze wekelijkse boodschappen

Door

1

Ik vind het altijd erg leuk wat mijn mede-supermarktbezoekers in hun karretje mikken. Toen ik bij de Albert Heijn weer eens de boodschappen van mijn voorganger aan het bestuderen was, kreeg ik een idee. Misschien vinden jullie het leuk om te zien welke boodschappen ik heb gedaan! Ik heb daarom direct na terugkomst van de supermarkt een video opgenomen met onze boodschappen voor de komende week. Vandaag dus eens iets totaal anders dan je normaal ziet op optimavita.nl

Zoals ik in de video al aan geef, zijn echt niet alle producten 100% gezond. Ik denk wel dat we over het algemeen gezonde producten eten. Ik doe de boodschappen meestal bij de Lidl en de Albert Heijn. Ik ben altijd erg te spreken over de kwaliteit van de groenten en het fruit van de Lidl, maar andere producten als bijvoorbeeld havermout hebben ze niet. Ook het aanbod aan bijvoorbeeld diepvriesgroentes vind ik bij de Lidl bedroevend. Lidl is wel weer een stuk goedkopen en heeft ook op gezondheidsgebied vaak hele leuke ‘nieuwe’ producten, zoals bijvoorbeeld de humus die ik deze week vond. De combinatie van deze twee winkels is daarom voor mij ideaal.

Af en toe ga ik langs bij een andere winkel, bijvoorbeeld een gezondheidswinkel. Ik koop hier meestal producten die wat langer mee gaan en kom daarom niet wekelijks terug. 100% gezond eten vind ik zelf niet nodig, maar ik probeer wel daar waar ik kan de gezonde keuzes te maken. Af en toe iets ongezonds eten kan ook ontzettend fijn zijn! Natuurlijk kopen we ook wel eens chips of andere zoutjes, maar dat is niet iets dat we elke week eten. We hadden nog een zak liggen, vandaar geen chips in mijn boodschappentassen. Snoep en koek hebben we vrijwel nooit in huis, alleen als er visite komt. Soms halen we in het weekend iets lekkers, of we gaan ergens koffie drinken met iets lekkers erbij.

De thee die ik noem in de video, heb ik direct uitgeprobeerd. Hij is lekker! Ik vind het lekker om kruidenthee af te wisselen met ‘zwarte thee’, waar deze toe behoort. Toch vind ik de variant met lemon en nog iets (vergeten!) nog lekkerder.

De humus (of houmous, zoals Lidl het schrijft) vind ik lekker, maar te zout, ik haal deze de volgende keer ergens anders.

2

Ik ben heel erg benieuwd of jullie dit leuk vonden om te zien. Het is gewoon een spontaan idee geweest. Laat me zeker even weten of je met plezier hebt gekeken, of het maar niets vond. 🙂

Groetjes, Marloes

Waar doe jij je boodschappen? Heb je de laatste tijd nog ‘superproducten’ ontdekt?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Esther 9 jarengeleden

  Super leuk filmpje, het inspireert me, de strawberry/cream thee is heerlijk!!

  Reageer
 2. elien 9 jarengeleden

  Erg leuk om te zien!

  Reageer
 3. Lotte 9 jarengeleden

  Leuk om te zien!

  Reageer
 4. Ati 9 jarengeleden

  Leuk! En het brengt je nog eens op nieuwe ideeën. Merk dat ik toch vaak hetzelfde in het karretje gooi!

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Fijn dat jullie het allemaal zo leuk vinden! Je koopt inderdaad toch je eigen vaste dingen…

   Reageer
   • Buurtjes aan de overkant. 9 jarengeleden

    Super leuk filmpje.
    De reden waarom mensen houdbare melk lekkerder vinden dan verse melk komt door het romige/zoete smaakje dat je krijgt door het pasteuriseer proces, maar dit terzijde.
    Ga zo door!!!

    Reageer
    • Marloes 9 jarengeleden

     Thanks buurman! (Ga er tenminste vanuit dat deze tip van jou komt ;-))

     Reageer
 5. Joyca 9 jarengeleden

  Leuk om te zien en erg handig. Ik kijk idd ook graag bij andere in hun karretje of wat hun eten de hele week.
  erg handig als je zelf geen inspiratie hebt met koken

  Reageer
 6. Tamara 9 jarengeleden

  Leuk, de Lidl boodschappen zijn herkenbaar haha. Ik vind echter wel dat die olijfolie een beetje vreemd smaakt in vergelijking met die van bijvoorbeeld de AH, c1000. Iemand die deze mening deelt?

  Reageer
 7. Sarah 9 jarengeleden

  Leuk inspiratie filmpje!

  Reageer
 8. Glitterz 9 jarengeleden

  Superleuk om te zien!
  Tnx 🙂

  Reageer
 9. Nathalie 7 jarengeleden

  Margarine is echt rotzooi is gewoon plastic geknutselde rommel en hoort niet in de supermarkt thuis! Google het maar eens wat er echt in zit je schrikt je dood. Veel beter kun je kiezen voor kokosolie of roomboter. Ook voor het bakken.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik vind het jammer dat je al deze negatieve reacties plaatst. Na 8 jaar studie denk ik zelf keuzes te kunnen maken die goed bij mij passen en ik denk dat het sowieso belangrijk is om anderen in hun waarde te laten. Kokosolie en roomboter vind ik overigens ook prima producten!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: