Afvallen Beweegtips Bewegen Feiten en fabels Leefstijl Persoonlijk Tips Voeding Voedingstips

Video: Hoe ik fit blijf! Mijn trainingsroutine en voeding

Door

Ik kijk regelmatig video’s van andere Youtubers en merk dat ik het super leuk vind om te horen wat anderen doen om in shape te blijven en hoe zij aankijken tegen gezond leven. Ik besloot daarom zelf een video te maken waarin ik dit vertel! De belichting is verre van perfect, daar kwam ik pas achter na het opnemen :(. Ik vind de video wel lekker spontaan en heb hem zonder voorbereiding opgenomen, daarom vond ik het zonde om het overnieuw te doen. Ik hoop dat jullie het me vergeven ;-).

Uit de verschillende artikelen op mijn site blijkt al wel hoe ik over gezond leven denk, maar veel van jullie lezen lang niet alles. Bovendien zijn er ook mensen die me alleen op Youtube volgen, die hebben dit allemaal nog niet meegekregen! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om zo’n samenvattende video te zien.

Mijn belangrijkste punten voor mijn eigen gezonde leefstijl zijn:

 • Ongeveer 4x per week sporten, maar als ik een week geen zin heb is het prima om bij 2x te blijven.
 • Gezonde hoofdmaaltijden en zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes.
 • Mezelf best heel regelmatig iets lekkers gunnen en niet moeilijk hoeven doen bij speciale gelegenheden. Wel let ik bij deze gelegenheden goed op wat ik écht lekker vind en wat eigenlijk niet nodig is.
 • M’n lichaam en gewicht in de gaten houden, als ik voel dat kleding strakker zit of als ik zwaarder wordt, denk ik er weer even wat extra aan.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw aandachtspunten voor jezelf? Ik ben heel benieuwd! 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. Vera 8 jarengeleden

  Leuke video! En herkenbaar.

  Langzaam heb ik mijn patroon gevonden. Aangezien sport niet mijn werk is, moet ik het wel plannen. Ik sport graag thuis, dus ik probeer minimaal 3 keer per week een workout te doen, eventueel ook thuis op de spinning bike of nu het mooi weer is op de skates naar buiten. En dat moet ik echt direct na mijn werk en vóór het eten doen. Wacht ik tot na de avondmaaltijd (die we meestal rond 19.30 uur eten) dan komt het er gewoon niet meer van. Nu ik dat ook weet, hou ik daar rekening mee.

  Ik merk dat gezond eten door de week geen probleem is. Dat gaat nu vanzelf. En dan mag ik dus ook in het weekend genieten! Dan doe ik toch mijn huishouden, boodschappen, klusjes en soms ook sporten. En dan kan dat makkelijk.

  En als ik door de week iets meer thuis werk, maak ik een bananenbrood/cake en kan ik gezond snoepen! Dus dank voor dit recept, die doet het goed op mijn vrije dagen 😉

  Reageer
 2. Barbara 8 jarengeleden

  Ik train 4x per week (krachttraining). Mocht ik een keer niet willen gaan omdat ik weinig energie heb dan sla ik ook gewoon over, dat komt namelijk weinig voor dus daar ga ik dan niet moelijk over doen. Plus dat ik na een extra rustdag vaak weer genoeg energie heb voor de verdere trainingen en dat is ook belangrijk.

  Mijn voeding plan ik momenteel iedere dag in. Ik bereken mijn calorieën en macro’s en daar houd ik me dan ook aan, dit omdat ik voor de zomer goed afgetraind wil zijn.
  Voordat ik dit deed had ik de neiging om over het algemeen te weinig te eten en dat kwam mijn training niet ten goede. Dus als ik na de zomer weer meer ga eten blijf ik misschien wel mijn voeding bijhouden om zeker te weten dat ik genoeg eet om meer spiermassa op te bouwen.

  Ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen heel vermoeiend klinkt hoor, maar ik vind het bijhouden en plannen van mijn voeding een kleine moeite (waarschijnlijk omdat het een doel dient in mijn geval). En soms ben ik het wel zat en dan laat ik het gewoon los en ga ik lekker een tijdje eten (of vreten, haha) op gevoel, daarna zie ik dan wel waar ik het weer op kan pakken.

  Reageer
 3. Sanne 8 jarengeleden

  Hoi Marloes!
  Ik eet de afgelopen weken heel vaak havermout. Ik vind het echt super lekker en het is gezond. Maar ik vroeg me af hoeveel mag je daar maximaal van eten. Ik heb nu met mezelf afgesproken dat ik 2 kommetjes per dag mag, maar dat zijn wel 7 flinke eetlepels per kom + gojibessen en amandel/soja/normale melk. (Ik beweeg vrij veel, ongeveer anderhalf uur per dag, k’heb een gezond gewicht en ik eet voor de rest veel fruit en wat brood + een avondmaaltijd).
  Is dit te veel?
  Groetjes Sanne

  Reageer
  • Ellen 8 jarengeleden

   Dat vroeg / vraag ik mij ook af.
   Hoeveel havermout maximaal op een dag?!

   Wat ik mezelf ook al een tijd lang afvraag is als je bijvoorbeeld halfvolle melk gebruikt geeft dit dan meer verzadiging als magere melk of amandelmelk?

   Groetjes Ellen

   Reageer
   • Marloes 8 jarengeleden

    Ik houd niet zo van het stellen van een maximum. Naar mijn idee kun je namelijk beter wat meer havermout nemen, dan lekkere trek krijgen. Ik vind magere melk niet zo lekker. Gewone melk vind ik prima, dus vind het voor mezelf niet nodig om te kiezen voor amandelmelk (dat veel duurder en moeilijker te krijgen is). Hoop dat dit een antwoord is op je vragen 🙂

    Reageer
 4. Roeline 8 jarengeleden

  Mijn aandachtspunten zijn: zo vaak mogelijk in de week een sportworkout. Dit is sowieso niet elke dag. Meer letten op mijn ongezonde eetgedrag. Ik mag snoepen van mezelf maar kan (nog steeds) doorslaan en de klad komt erin, ik sport dan ook gerust een week niet bijvoorbeeld.
  Ik blijf wel om en nabij een gewicht maar mijn vetpercentage kan minder, ik kan nog iets meer afvallen als ik mijn best doe…….Misschien even nog er voor gaan voor in mijn bikini!

  Reageer
 5. Majolein 8 jarengeleden

  Leuk spontaan filmpje Marloes! 🙂 Mijn ideeën over voeding en sporten zijn op veel punten hetzelfde als die van jou, ik kan me heel erg herkennen in wat je zegt in het filmpje. Ik maak ook altijd onderscheid tussen weekdagen en het weekend, ik probeer door de week ‘normaal’ en ‘netjes’ te eten en dan mag ik in het weekend gewoon een stukje taart bij de koffie of ‘s avonds wat wijntjes en lekkere hapjes. Maar inderdaad alleen als ik er echt zin in heb en er dan ook volop van genieten 🙂 heerlijk! Wat sport betreft doe ik meestal 1 of 2 groepslessen in de week, zoals xco, zumba of spinning en 2 tot 3 keer hardlopen. Dat vind ik ook niet moeilijk om te doen, ik krijg er juist zoveel energie van 🙂 en als ik gezond eet, heb ik ook meer energie om vol te gaan tijdens het sporten. Leuk om je filmpje even te bekijken, fijn weekend!

  Reageer
 6. Katinka 8 jarengeleden

  Leuk filmpje Marloes, al wist ik het meeste al van je :-). Ik kan me herinneren dat je een keer in een video liet zien wat voor boodschappen je allemaal had gehaald. Dat vond ik erg interessant, komt er weer een keer zo’n filmpje?

  Reageer
 7. Haf 8 jarengeleden

  Hoi marloes,

  Ik heb je filmpjes gezien en vind het super leuk hoe je het uitvoert.
  Ik heb een vraagje, geef je ook individuele les?

  Ik hoor het graag,

  Groetjes haf

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Ja! Dat doe ik inderdaad ook wel eens :-). Erg leuk om te doen.

   Reageer
 8. Etenenliften 8 jarengeleden

  Hoi Marloes, erg leuke site heb je. Volg je al een hele tijd met plezier! 🙂 Dankzij mijn vriendin haha.

  Misschien vind je mijn blog ook interessant. Etenenliften.com. Heb er veel recepten en tips op staan voor mensen die gezond/eiwitrijk willen eten en aan sport doen.

  Gr,
  Marc (etenenliften.com)

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: