Too good to go
Trends Voeding

Verrassingsboxen met eten bestellen!

Door

Ik had al vaker een video gezien over de app ‘Too good to go’. Via deze app kun je verrassingsboxen met eten bestellen, waarin versproducten zitten die bedrijven anders moeten weggooien. Je helpt dus voedselverspilling tegen te gaan. Ik houd wel van verrassingsboxen, vooral met eten! Ik besloot er een aantal te bestellen en laat jullie zien wat erin zit.

Hoe too good to go werkt

Je download de app en vervolgens zie je welke bedrijven bij jou in de buurt ‘magic boxen’ aanbieden. Ook kun je zien of ze nog beschikbaar zijn. Als dit zo is, kun je er eentje bestellen. Die moet je dan op een bepaalde dag en tijd ophalen, informatie hierover vind je in de app. Ook wordt vaak gevraagd om je eigen tassen/bakjes mee te nemen. Check de info dus goed. Dit ging bij mij een keer fout, wat je zult zien in de video…

Waar ik bestelde

Ik wilde verschillende plekjes voor jullie testen. In chronologische volgorde bestelde ik bij de volgende bedrijven een box:

 1. Bakkerij Meindertsma
 2. Van der Valk Hoogkerk
 3. Jumbo City
 4. Albert Heijn to Go
 5. FreshToday

Ik woon in Groningen, dus al deze boxen haalde ik op in (en rond) Groningen. Het aanbod hier is niet heel groot, waardoor ik er telkens heel snel bij moest zijn als de boxen online kwamen.

Hier kreeg ik op een gegeven moment handigheid in. In de app kun je namelijk zien op welke tijd de vorige dag de boxen waren uitverkocht. Je daardoor ook ongeveer hoe laat elk bedrijf de boxen online plaatst.

Ik ben heel benieuwd naar wat je vond van deze video! Welke box vond jij het leukst?

Groetjes, Marloes

Kende jij Too good to go? Zou je er bestellen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Jacqueline 3 jarengeleden

  Hoi Marloes, weet niet of jullie de harde, maar niet meer zo verse broodjes al opgegeten hebben, maar je kunt ze echt heel makkelijk weer ‘als vers’ maken. Maak ze even flink nat onder de kraan (ook weer niet doorweekt natuurlijk, maar zo dat de buitenkant helemaal nat is) en leg ze dan 5 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Ze zijn dan weer krakend vers!

  Reageer
 2. Jacqueline 3 jarengeleden

  O, ik plaatste deze reactie meteen na het eerste stukje over box 1, die broodjes zullen inderdaad al op zijn. 🙂 Maar dan is het een tip voor een volgende keer, of voor anderen die dit lezen.

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Thanks voor de tip, dat werkte inderdaad prima!

   Reageer
 3. Vera 3 jarengeleden

  Ik kende de app niet maar ik heb m meteen gedownload. Erg leuk… Hier zie ik veel bakkerijen die meedoen. En…voordeel van Zuid-Limburg.. Allerlei winkels net over de grens, oa in Aken. Is wel 15km rijden, maar als je toch onderweg bent…
  Ik ga dit zeker eens proberen! Gewoon omdat ik zo’n verrassing ook leuk vind en het ook leuk vind om dan creatief te zijn en iets van je maaltijd te maken. Leuke vlog dus!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Thanks! In Duitsland een box halen lijkt me ook super leuk inderdaad!

   Reageer
 4. M. 3 jarengeleden

  De app”too good to go” heb ik een tijdje geleden van mijn tablet gehaald. Ik woon in de achterhoek en er waren te weinig winkels die zich aan gemeld hadden. Zelf heb ik geen auto en doe alles op de fiets, om helemaal 15 km te fietsen voor zo’n box …
  Grote supermarkten zijn vaak royaal in het vullen van die boxen, dat zag je ook bij Jumbo City en AH to go in Groningen. Helaas zitten die winkels niet in mijn omgeving.
  Sommige aanbieders proberen zelf gewoon een “slaatje uit te slaan”. Je krijgt teleurstellend weinig voor je geld. (Ze doen niet mee uit het belang om voedselverspilling tegen te gaan, maar om toch nog wat extra inkomsten te hebben).

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Dat geloof ik helemaal! In Groningen zijn het er ook nog vrij weinig hoor.

   Reageer
 5. Florien 3 jarengeleden

  Hey Marloes
  Heerlijke video dit, vooral leuk dat je zoveel verschillende boxen uitprobeerde. Ze zouden je hiervoor moeten sponsoren. 😉

  Reageer
 6. Kim 3 jarengeleden

  Ik heb de app ‘To Good To Go’ al een hele tijd op mijn telefoon, maar er nooit wat mee gedaan, tot nu!! Was deze video aan het kijken en meteen ook maar de app geopend en gelijk een box besteld voor 3,99! Ben dus erg benieuwd wat er in zit. Ik kan hem straks ophalen!
  Thanks Marloes, weer een leuke inspiratie opgedaan.

  Reageer
 7. Annemarije 3 jarengeleden

  Ik gebruik de app too good to go ook in Groningen zo nu en dan, maar ik merk dat veel bakkers en lunchrooms wel op de app staan maar nooit open staat om wat te halen, vind het aanbod nog wel echt weinig!

  Reageer
 8. Lizzy 3 jarengeleden

  Hier al heel lang fan van de app ondanks dat ik in de achterhoek woon.
  Gewoon slim kijken 🙂 als we in de stad zijn pakken we de app erbij. Op vakantie in belgie en Frankrijk ook wat gehaald. Zo leuk om te doen 🙂

  Reageer
 9. Sandy 3 jarengeleden

  Ik gebruik deze ook. In mijn plaats nog niet zoveel aanbod, wel af en toe van de bakker, en dat is prima. Waar ik werk is het aanbod groter, ben van plan daar ook eens wat te halen.

  Reageer
 10. Francine 3 jarengeleden

  Hoi Marloes! Ik kende het concept nog niet, maar na je filmpje vanochtend te hebben gekeken, heb ik gelijk een box bij Jumbo gereserveerd. Mijn man en ik waren beiden enthousiast: heerlijk zalmpje op huid gegeten met veggies uit de oven. Mjum!
  Gaan we vaker doen!
  Bedankt voor de tip!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: