Ondanks dat het weer anders doet vermoeden, komt de lente er weer bijna aan! Bij mij begint het dan direct te kriebelen om heerlijke maaltijdsalades te gaan maken. Afgelopen weekend aten we deze vegetarische variant met kaas en noten.
Ingrediënten (2 personen)
– 100g pittige 30+ kaas
– 50g noten, ik gebruikte geroosterde amandelen
– Sla naar keuze
– ½ bakje champignons
– 2 tomaten
– ⅓ komkommer
– 4 eetlepels maïs
– Volkoren/meergranen stokbrood of nog beter: 4 volkoren boterhammen
– 1 kleine lepel honing
– 1 kleine lepel mosterd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze
– Een teentje knoflook
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C op de grilstand. Kies je voor boterhammen, dan kun je ook een broodrooster gebruiken. Snijd de champignons in plakjes en bak ze even kort op hoog vuur. Snijd de tomaten, komkommer en kaas in blokjes. Doe deze samen met de noten, champignons en de maïs in een kom en meng het geheel door elkaar. Snijd het stokbrood door midden en in stukjes. Doe de olijfolie in een klein glaasje en meng hier de Italiaanse kruiden doorheen. Breng met een lepeltje een klein beetje van het oliemengsel aan op het brood. Leg het voor +- 5 minuten onder de gril of in het broodrooster.
Maak de dressing van de honing en de mosterd en een beetje koud water. Roer dit door elkaar.
Verdeel de sla over de borden en voeg hier het mengsel van kaas, noten en de groentes aan toe. Giet een klein beetje dressing over het geheel. Serveer het brood naast de salade, ga met het teentje knoflook even kort over het brood, voor extra smaak.
Laat de lente nu maar komen!
Eet smakelijk,
Groetjes, Marloes
Wat een leuk recept, daar zit ik juist op te wachten. Mijn salades worden nogal eentonig en de creativiteit om te variëren ontbreekt op dit moment. Dus….deze ga ik dit weekend nog uitproberen.
Leuk Wilma! Eet smakelijk 🙂
Het was een heerlijke salade! Ga ik zeker nog eens maken.