Vegetarische lunchsalade met ei en avocado

Een tijdje terug zagen jullie in ‘My day in food #5’ dat ik een salade at tijdens mijn lunch. Ik kreeg vragen over de bereiding van deze salade, vandaag deel in hem met jullie.

2


Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 ei
  • 1/2 avocado
  • 1 kleine appel
  • 1 tomaat
  • Een stuk komkommer
  • Een flinke hand sla naar keuze
  • 1 eetlepel sesamzaad (je kunt bijvoorbeeld ook pijnboompitten of walnoten gebruiken)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding
Kook het ei, voor een zachtgekookt ei houd je 4-5 minuten aan, voor een hardgekookt ei 7 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het. Snijd de komkommer, tomaat, avocado in stukjes en het ei in vieren.
P1010581

Snijd ook de appel in kleine stukjes. Als je een grote appel hebt, dan is een halve voldoende.

P1010582

Bak de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin. Let op, ze verbranden snel!

P1010583

Leg de sla op en bord en verdeel de komkommer, tomaat, appel, avocado en het ei erover. Strooi de sesamzaadjes op de salade en voeg al laatste een eetlepel balsamicoazijn toe.

Tip: Wil je deze salade als avondmaaltijd gebruiken? Meng er dan gekookte aardappel, volkorenpasta, quinoa of zilvervliesrijst door.

Eet smakelijk! Groetjes, Marloes

Eet jij vaak salade als lunch? Wat is jouw favoriet?

8 reacties

  1. Toevallig aan het zoeken voor een lunchgerecht met avocado. Kwam ik op deze site. Alle ingredienten in huis, dus meteen de salade gemaakt. Heerlijk! Maar hij vulde wel heel erg, de hoeveelheden waren meer dan genoeg. Maar ik ga hem vast nog eens maken!

  2. Dit was mijn lunch voor vandaag op mijn werk . Alleen de sesamzaadjes had ik er niet op omdat dit verboden is op mijn werk. We mogen niets met noten meebrengen om te nuttigen . Maar de salade smaakte heerlijk en ik had nadien een heel vol gevoel . Leuk Marloes dat je zo’n fijne receptjes hier neerzet en ze zijn ook heel makkelijk te maken .Dank u wel meid .

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram