vegetarisch eetdagboek
| 23 april 2018

Vegetarisch Eetdagboek – What I Eat in a Day #21

Het is alweer tijd voor een nieuwe ‘What I Eat in a Day’ video! Het leek me leuk om jullie vandaag een vegetarische dag te laten zien. Ik ben geen vegetariër, maar ik vind het goed om regelmatig een vleesloze dag te doen. Ik wil er natuurlijk wel voor zorgen dat ik voldoende eiwit binnen krijg, zeker op een sportdag! In de video geef ik je een aantal tips.

Eten op gevoel

Zoals ik in de video vertel, eet ik het liefst op gevoel. Als ik veel trek heb eet ik wat meer en als ik geen trek heb neem ik niets. Dat kun je natuurlijk alleen doen, als je weet dat je op dit gevoel kunt vertrouwen. Als je bijvoorbeeld veel gelijnd hebt, of een eetstoornis hebt gehad, dan is je trekgevoel soms wat verstoord. In dat geval kun je beter een methode kiezen die meer bij jou past.

Hoeveel eet ik

De hoeveelheid die ik eet, varieert dus ook per dag. Ik krijg regelmatig de vraag hoeveel calorieën ik dagelijks inneem. Dat varieert ongeveer van 1500 tot op een weekenddag soms wel 3000! Op een normale dag zit ik denk ik meestal ongeveer op 1800kcal, op een dag dat ik veel sport zit dat iets hoger.

Iedereen is anders!

Houd wel goed in gedachten dat mijn behoefte sowieso compleet anders is dan die van jou. Iedereen is uniek, met een uniek lichaam. Wat je voedingsbehoefte is, ligt onder andere aan je geslacht, lengte, gewicht, dagelijkse werkzaamheden, sport en beweging en aan hoe je stofwisseling werkt.

De weegschaal is een goede maatstaf op lange termijn. Als je structureel teveel eet kom je aan, als je structureel (iets) te weinig eet val je af. Worstel je met een juiste inname? Neem dan eens contact op met een professional.

Groetjes, Marloes

Houd jij je calorieën bij?

 

5 reacties

  1. Genieten weer dit! <3 En iedere keer dat ik die fluff zie denk ik weer: die moet ik echt eens proberen. Maar ik heb alleen eiwitpoeder van erwten. Weet je misschien of dat invloed heeft op de smaak/fluffiness?

  2. Leuk! Ik moet elke dag hetzelfde eten volgens mijn lijst omdat ik aan moet komen. Ook als ik geen honger heb en dat is lastig.

    Hoeveel pasta had je ongeveer?

  3. Hi! Ik zou erg graag advies willen over mijn eetpatroon. Sinds ik meer sport en vegetarisch (bijna vegan) eet ben ik 3kg afgevallen. Ik woog 54 en nu ineens 51, dus ik ben benieuwd of ik wel op een juiste manier eet momenteel.
    Liefs

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram