Afvallen Challenge Gezonde producten Voeding Voedingstips

Uitdaging: Gezond Dagmenu voor 2 personen onder €10

Door

Een tijdje terug voerde ik een uitdaging van Rasheeda uit, ik moest een gezonde lunch samenstellen in een tankstation. Ik vroeg toen of jullie andere uitdagingen voor me hadden, daar kwamen super leuke reacties op! Ik heb de challenge van Vera aangekomen, ze daagde me uit om voor minder dan €10,- voor twee personen boodschappen te doen voor een hele dag. Heel budget gezond eten dus. Kijk mee of het me lukte…Wat vond ik dit ontzettend leuk om te doen! Heel goed ook, om eens heel prijsbewust de supermarkt in te gaan. Ik ben meestal meer kwijt voor mijn boodschappen, omdat ik niet altijd evengoed let op wat het kost. Het kostte me niet super veel moeite om deze uitdaging te kunnen halen. Gezond eten hoeft dus echt niet duur te zijn.

Bon

Hierboven zien jullie nog eens de boodschappen en de bon. De afbeelding wordt groter als je erop klikt. Dit dagmenu bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt, fruit, groenten, vezels, eiwitten en ga zo maar door.

Ik kan niet wachten op de volgende uitdagingen die jullie me gaan geven, dus kom maar op! Je kunt ze hieronder achter laten, ik kies er eentje uit voor een volgende video.

Groetjes, Marloes

Heb jij een leuke uitdaging voor mij? Het mag over gezond leven gaan, maar dat hoeft niet!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (18)
 1. Yt 7 jarengeleden

  Leuke uitdaging! Ik dacht eerst ook ‘huh, dat gaat toch nooit lukken?’, maar wel dus! En grappig zeg, bij deze Jumbo doe ik ook altijd mijn boodschappen 😛

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hahah, toevallig! Als je me ziet lopen, spreek me dan even aan! Vind ik leuk 🙂

   Reageer
 2. Tessa 7 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Leuke challenge. Bijzondere warme maaltijd. Had er nooit aan gedacht om spinazie, rijst en een tartaar te combineren.

  Is het mogelijk wat vaker artikelen te schrijven over hoe je goedkoop gezond kan eten? Zelf leef ik van een uitkering en worstel ik heel erg met hoe ik zowel gezond als goedkoop inkopen kan doen. Misschien mogelijk een keer een artikel te schijven met tips hiervoor?

  Reageer
 3. Silvia 7 jarengeleden

  Wat een leuke uitdaging!
  Ik ben vanochtend naar de jumbo geweest en heb zelf ook geprobeerd om beter naar de prijs te kijken en niet zo in mijn kar te gooien, ik heb zelf 2 dochters van 7 en 10 jaar en ik vind het lastig om een gezond tussendoortje uit te zoeken in de winkel, ik geef ze natuurlijk wel fruit,maar wat is anders voor kinderen nog verantwoord, zou je daar eens een artikel over willen maken?

  Groetjes Silvia!!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Kinderen kunnen gewoon alle tussendoortjes nemen die wij ook nemen! Alleen hebben vaak aan een kleinere portie genoeg. Vooral rijstwafels vind ik ideaal!

   Reageer
 4. Mirjam 7 jarengeleden

  Hihi, top gedaan hoor! Ik vind het altijd lastig om gezond én goedkoop eten te kunnen vinden.. Maar dingetjes zoals havermout, magere kwark en cottage cheese zijn eigenlijk helemaal niet duur als je ze van het huismerk koopt 🙂

  & volgens mij had ik het onder de vorige video ook al als optie gepost, dus hoop niet dat je het erg vindt dat ik het nu nog een x zeg.. Maar ik ben nog steeds benieuwd wat je zou kiezen als je naar de bioscoop gaat en daar iets lekkers voor tijdens de film wilt kopen!
  (Toevallig ga ik vanavond zelf naar de bioscoop en dit vind ik best lastig namelijk..)

  Liefs,
  Mirjam

  Reageer
 5. Desiree 7 jarengeleden

  Hi Marloes, leuk iedere keer jouw filmpjes. Heb er echt wat aan. Net havermout gemaakt met appeltje, kaneel en 5 gr. walnoten. Lekker. Gebruik wel zoetstof, dan is dat toch een soort ‘snoepen”. Voor mijn werk moet ik geregeld op pad. Zodra ik dan ‘s middags op de locatie waar ik die dag moet zijn aankom, staan daar koeken, snoep, koffie en allerlei zoetigheden klaar. Na een repetitie gaan we eten. Hup het restaurant in. Patat, mayo. Niet goed natuurlijk. En de tonijnsalade heeft uiteraard een lading olie er over heen. Daarna weer werken en dan tegen middernacht naar huis. Honger! Als ik er aan denk heb ik een banaan bij me, maar dat werkt niet, als ik dan thuis kom, ga ik helemaal los. Moe en honger. Hoop dat je hier een challenge in ziet wat ik kan meenemen naar mijn werk om niet de zoetigheden naar binnen te werken, wat ik het beste kan doen met uit eten en vooral als ik in de auto naar huis rijd en daarna om kom van de honger. Dat kan natuurlijk ook op reguliere tijden waarop mensen werken, voor mij is dat gewoon wat later. Doei!!!

  Reageer
 6. Annemarie Voets 7 jarengeleden

  wat een leuke challenge een echte uitdaging voor mij ook een uitdaging om eens op te letten tof

  Reageer
 7. Vera 7 jarengeleden

  Voor mijn challenge ben je zeker geslaagd! En dat snufje kaneel…dat tel ik niet mee 😉 Leuk dat je ‘m hebt aangenomen en een heel leuk filmpje. Er wordt heel snel gezegd dat gezond eten zo duur is. Het is duidelijk dat het zeker kán. Ik moet zelf wel een beetje op mijn uitgaven letten, maar ik hoef gelukkig niet helemaal budget te eten. Ik denk wel dat het dan altijd lastig is om te blijven zorgen voor variatie+lekker+gezond+goedkoop. Dat gaat in elk geval niet vanzelf!

  Leuk om door deze challenge ook weer maaltijd-ideeën te krijgen!

  Reageer
 8. Nienke 7 jarengeleden

  Hi Marloes,

  Wat een ontzettende leuke challenge!
  Goed gedaan zeg.
  Ga zo door!Dan blijf ik jou volgen 😉

  Liefs,
  Nienke

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat vind ik een goede deal! Ik ga hem aan 🙂

   Reageer
 9. Lisa 7 jarengeleden

  Leuk idee, helaas betalen de dieren hier de prijs, erg verdrietig 🙁

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik vind dierenwelzijn ontzettend belangrijk. Maar besef je ook dat er mensen zijn die door hun financiële toestand niet de mogelijkheid hebben om te kiezen voor diervriendelijk vlees! Ik wil met iedereen rekening houden.

   Reageer
 10. Marjolein Boer 7 jarengeleden

  Ook ik heb moeite met de prijs die dieren betalen omdat wij zo nodig (lees: vele mensen) bijna dagelijks vlees willen eten en als we dan ook nog geen groot budget hebben dan maar de plofkippen en de kiloknallers kopen…. Wij hebben een gemiddeld budget gok ik maar eten bewust niet dagelijks vlees en als we dan wel 2x per week vlees eten is dat biologisch of grasgevoerd en niet t goedkoopste van het goedkoopste en nee wij eten dus ook geen biologische biefstuk of ander duur vlees maar bijv bio rundergehakt van 300gr voor 2,29 en doen daar dan 2 dagen mee met 2 pers en een peuter. Hoezo duur?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: