Lunch Recepten Voeding

Twee ideeën voor een gezonde lunch

Door

Collage

Jullie weten ondertussen dat ik het heerlijk vind om tijdens mijn lunch iets anders te eten dan alleen brood. Ik geniet van de afwisseling van verschillende producten. Vandaag geef ik je 2 voorbeelden van lunchgerechten die ik de afgelopen tijd heb gegeten.

Ik heb bij de lunch geen vaste hoeveelheden die ik eet, maar kijk per dag hoeveel trek ik heb. Als ik bij de lunch wat minder eet, neem ik vaak ‘s middags een wat groter tussendoortje.

2

Het eerste gerecht is een salade, ik at dit samen met Albert op zondag voor twee personen gebruikten we de volgende ingrediënten:

 • 75g volkoren penne (ongekookt afgewogen)
 • Een stuk komkommer
 • 3 trostomaatjes
 • 1 grote wortel
 • Een handje maïs
 • Een hand gewelde rozijnen (laat even 5 minuten staan in lauw water)
 • 1/2 bakje champignons, in plakjes gesneden en gebakken
 • 70g belegen kaas in kleine blokjes
 • 2 handen rucola

We hebben alles in stukjes gesneden en gemixt. De dressing maakte we van 1 theelepel grove mosterd, 1 theelepel honing en een beetje koud water. Meng dit alles goed door elkaar en verdeel over de salade.

1

Voor het volgende lunchgerecht maakte ik 2 pannenkoeken van een banaan en 2 eieren. Het recept vind je hier. Daarnaast besmeerde ik een volkoren boterham met een beetje halvarine en een laagje humus en een paar plakjes avocado.

Ik hoop dat je inspiratie kunt halen uit deze lekkere lunchgerechten!

Groetjes, Marloes

Wat is momenteel jouw favoriete lunch?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Patricia 9 jarengeleden

  De salade met penne heb ik genuttigd als lunch op mijn werk . Een welkome afwisseling in mijn eetgewoonte en heb er met volle teugen van genoten.
  Dank u wel Marloes

  Reageer
 2. Marie 3 jarengeleden

  Bedankt voor het delen van deze twee lekkere lunch ideeën! Ik vind de lunch altijd een belangrijke maaltijd van de dag, omdat ik merk dat mijn voeding bepalend is voor de energie die ik later op de dag heb. Een salade is voor mij vaak te weinig, maar hier penne doorheen zit, wordt het al een stuk voedzamer.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: